Μαρία Καλούδη: “Οι μουσικές μου επιρροές είναι διάχυτες, ποικίλες και διαφορετικές. Η μουσική μου πορεία ορίζεται από την αισθητική μου”

Η καλλιτέχνης Μαρία Καλούδη, “τοποθετείται” με τις απαντήσεις της στη δημοσιογραφική ομάδα του polismagazino.gr

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Ήμουν γύρω στα 15, σε μια γιορτή κατασκήνωσης. Μέχρι τότε τραγουδούσα αδιάκοπα, πάντα και παντού, αλλά εκείνη την μέρα αποφάσισα να τραγουδήσω μπροστά σε κόσμο. Ακόμα θυμάμαι τόσο έντονα εκείνο το ξεχωριστό συναίσθημα!

Με ποιόν Καλλιτέχνη θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Με πάρα πολλούς, αλλά η πρώτη που μου έρχεται στο μυαλό αυτή τη στιγμή είναι η Τάνια Τσανακλίδου. Βέβαια, είχαμε τη χαρά και την τιμή, μαζί με τον Νικόλα Λειβαδίτη, να «ανοίξουμε» μια μεγάλη συναυλία της. Εύχομαι η επόμενη συνύπαρξή μας να είναι σε μια κοινή συναυλία.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές, θετικές ή αρνητικές; Οι μουσικές μου επιρροές είναι διάχυτες, ποικίλες και διαφορετικές. Η μουσική μου πορεία ορίζεται από την αισθητική μου. Αυτός είναι ο λόγος που οι επιλογές μου μπορεί να διαφέρουν σε σημεία αλλά έχουν όλες ένα κοινό… την προσωπική μου αισθητική.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Θα έλεγα ότι δεν με τρομάζει ούτε το ένα το άλλο. Δεν επιλέγω τα μονοπάτια που θα ακολουθήσω με απώτερο σκοπό την επιτυχία ή την αποφυγή της αποτυχίας. Αν είναι να έρθουν, ας έρθουν. Αυτό που έχει σημασία, είναι να καταφέρει κανείς να παρουσιάσει τον καλλιτεχνικό του εαυτό με απόλυτη ειλικρίνεια και σεβασμό. Βέβαια, είναι γεγονός πως η επιτυχία φέρνει πολλή χαρά και η αποτυχία αρκετό προβληματισμό. Ευπρόσδεκτα και τα δύο.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Προσωπικά δε θα πήγαινα σε κάποιο talent show διότι πιστεύω ότι δεν θα είχε τίποτα να μου προσφέρει. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι οποιοσδήποτε θεωρεί ότι μπορεί να βοηθηθεί από τη συμμετοχή του σε ένα τέτοιο παιχνίδι, αξίζει να το τολμήσει.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Τα ίδια τα τραγούδια είναι που μου δημιουργούν την επιθυμία για μια συνεργασία σε δισκογραφικό επίπεδο. Το άκουσμα ενός τραγουδιού που σου φέρνει στο μυαλό κατευθείαν μια συγκεκριμένη φωνή. Έχουν υπάρξει τέτοιες στιγμές και έχω επιδιώξει τις αντίστοιχες συνεργασίες. Τώρα αναμένουμε την κατάλληλη στιγμή για την υλοποίησή τους.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Υπάρχουν Άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν. Όπως κι αν λέγονται. Αρκεί να σε πιστεύουν.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Προς το παρόν, έχουμε εστιάσει την προσοχή μας στην προώθηση της νέας μας κυκλοφορίας, με τίτλο “Για μένα θα μιλώ”. Πρόκειται για μια καλοκαιρινή, up tempo, ρυθμική μπαλάντα που έχει γράψει και επιμεληθεί ο μοναδικός Νικόλας Λειβαδίτης. Θα ακολουθήσουν συναυλίες για τις οποίες μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω των σελίδων μας στο Facebook και στο Instagram.

Bio. Η Μαρία Καλούδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ζωής της. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων. Οι πρώτες τις εμφανίσεις πραγματοποιούνται το 2011 στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια των σπουδών της, όπου και συνεχίζει να εμφανίζεται για τα επόμενα τρία χρόνια σε διάφορες μουσικές σκηνές της πόλης.

Από τον Ιανουάριο του 2014 συνεργάζεται με τον Νικόλα Λειβαδίτη(nL) και περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα μέχρι και σήμερα, μετρώντας πάνω από 200 εμφανίσεις στο ενεργητικό τους.

Η επιθυμία της για ενεργό δράση την ωθεί στην κυκλοφορία του πρώτου της τραγουδιού με τίτλο «Θα σου πω μια ιστορία», σε συνεργασία με τον Φώτη Ανδρικόπουλο (2015).
Την ίδια χρονιά ο Ν. Λειβαδίτης(nL) και εκείνη ανοίγουν τη συναυλία της Τ. Τσανακλίδου, του Γ. Ανδρέου, της Ρ. Αντωνοπούλου και της Κ. Λεγάκη, στα πλαίσια του 5ου SEVEN Festival.

Ένα χρόνο αργότερα (2016) ερμηνεύει το «Για πόσα ακόμα;», συνδυάζοντας αρμονικά ροκ και παραδοσιακά στοιχεία.
Το Δεκέμβριο του ίδιου έτους, έχει τη χαρά να συμμετέχει στην ολοκληρωμένη δισκογραφική εργασία του Νικόλα Λειβαδίτη(nL) («7 & Τρεις Ιστορίες Ενός Τρελού»), ερμηνεύοντας δυο ντουέτα με τον δημιουργό, το «Σεισμός μέσα μου» και το «Κι ήρθες εσύ».

Το τρίτο της single με τίτλο «Μία χάρη σου ζητώ» αποτελεί μια ξεχωριστή επιλογή για την ίδια (Cobalt, 2017). Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς εμφανίζεται ξανά στο 7ο SEVEN Festival παρέα με τον Νικόλα Λειβαδίτη(nL), σε μια βραδιά με τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία.

Το 2018 κυκλοφορεί ένα τρυφερό βαλς με τίτλο «Όλα όπως πρώτα» (Όγδοο, 2018), ενώ το 2019 επανέρχεται με μια δυναμική μπαλάντα με τίτλο «Του έρωτα λογαριασμοί» (Cobalt, 2019).

Η ερμηνεύτρια, πριν λίγες ημέρες, παρουσίασε το νέο της τραγούδι σε στίχους και μουσική του Νικόλα Λειβαδίτη, με τίτλο «Για μένα θα μιλώ»! Μια καλοκαιρινή, up tempo, ρυθμική μπαλάντα ερμηνευμένη από την ιδιαίτερη φωνή της Μαρίας Καλούδη με την ενορχηστρωτική επιμέλεια του Νικόλα Λειβαδίτη.