Μάθε τα πάντα για το τένις

Tennis Academy Thessaloniki

Νέα σεζόν, νέα διάθεση, και γιατί όχι (;), νέο άθλημα! Μετά την περσινή πολλαπλή επιτυχία του αγαπημένου μας τενίστα, Στέφανου Τσιτσιπά, το τένις απόκτησε περισσότερους φαν και αθλητές. Μήπως είναι και η δική σου σειρά; Αναμφίβολα αποτελεί άθλημα που μόνο θετικά προσφέρει. Εξωτερικές προπονήσεις στον καθαρό αέρα, οικονομικός εξοπλισμός, ευεξία και κοινωνικότητα είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά του. Το Fairplay Tennis Club και οι καταξιωμένοι προπονητές του, μας απαντούν σε όλες μας τις ερωτήσεις γύρω από το τένις.

Θα μας δώσετε κάποιες πληροφορίες για τις ακαδημίες; Ποιες ηλικίες μπορούν να συμμετέχουν και τι περιλαμβάνει η προπόνηση;

Στο Fairplay Tennis Club τρέχουν τμήματα όλο τον χρόνο τόσο ενηλίκων όσο και ανηλίκων. Οι μικροί μας φίλοι μπορούν να ξεκινήσουν την προπόνηση τους από τα 5 τους χρόνια ενώ τα τμήματα μας διακρίνονται σε αρχάρια αλλά και αγωνιστικά. Η προπόνηση περιλαμβάνει το γήπεδο, την εκγύμναση στο ειδικά διαμορφωμένο γυμναστήριο μας αλλά και άσκηση στις 2 πισίνες μας.

Πείτε μας λίγα λόγια για τους προπονητές σας, τις εγκαταστάσεις σας.

Οι προπονητές του Fairplay Tennis Club είναι όλοι καταξιωμένοι παίκτες του χώρου και προπονητές του αθλήματος, με αγάπη για το άθλημα αλλά και για τα παιδιά.

Η ακαδημία μας διαθέτει 5 γήπεδα τένις, γήπεδα Padel αλλά και γυμναστήριο και πισίνα με σκοπό την ολοκληρωμένη και καλύτερη δυνατή προπόνηση των αθλητών.

Οι γονείς πώς μπορούν να περνούν τον χρόνο τους όση ώρα τα παιδιά αθλούνται;

Φροντίζουμε η προπόνηση να αποτελεί μία όμορφη εμπειρία τόσο για το παιδί όσο και τον γονέα. Για τον λόγο αυτό, ο γονέας κατά την διάρκεια της προπόνησης του παιδιού μπορεί να απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης στο lobby, ή ακόμη να χρησιμοποιεί εντελώς δωρεάν το γυμναστήριο ή και τις 2 πισίνες που διαθέτουμε.

Γιατί το Fairplay Tennis Club;

Προτεραιότητά μας είναι οι μαθητές. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και διατηρούμε κάθε μέρα το ίδιο πάθος για τη μετάδοση του. Στο Fairplay θέλουμε όλοι οι μαθητές μας να απολαμβάνουν την προπόνηση και να μαθαίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το άθλημα. Θέλουμε ο μαθητής να νιώθει μέλος μιας όμορφης ομάδας για αυτό και πέραν των προπονήσεων μαζευόμαστε στο lobby σαν ομάδα και βλέπουμε αγώνες και ανταλλάσσουμε ιδέες και απόψεις γύρω από το άθλημα ενισχύοντας την κοινωνικότητα του αγαπημένου μας αθλήματος.

Υπάρχουν δυνατότητες εξέλιξης για το παιδί; Θα μπορούσε στο μέλλον να πάρει μέρος σε τενιστικούς αγώνες;

Σκοπός μας είναι η εξέλιξη. Μέσα από την εντατική προπόνηση και  άσκηση ο αθλητής μπορεί να φτάσει σε αγωνιστικό επίπεδο. Έχουμε πολλές περιπτώσεις μαθητών που έχουν φτάσει σε αγωνιστικό επίπεδο ενώ είχαν ξεκινήσει στα τμήματα αρχαρίων.

Ποια είναι τα προτερήματα του τένις; Γιατί να επιλέξουμε αυτό το άθλημα;

Το τένις σαν άθλημα έχει πολλά να σου προσφέρει. Αρχικά, προπονείσαι και γυμνάζεσαι σε εξωτερικό χώρο όπου ο καθαρός αέρας μας προσφέρει ψυχική και σωματική ευεξία. Το σώμα δυναμώνει με αποτέλεσμα τα παιδία να χτίζουν καλή φυσική υγεία από μικρή ηλικία. Μέσα από την προπόνηση το παιδί μαθαίνει να αγωνίζεται, να συνεργάζεται ενώ δημιουργεί ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς.. Τόσο τα παιδιά οσο και εμείς περνάμε όμορφα σε κάθε προπόνηση και αυτό είναι που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και να μεγαλώνουμε συνεχώς την τενιστική μας οικογένεια.

Τι θα έλεγες σε κάποιον που σκέφτεται να ξεκινήσει το τένις;

Σε όποιο σκέφτεται να ξεκινήσει το τένις πολύ απλά θα συμβούλευα να μην το σκέφτεται άλλο και να έρθει στο Fairplay Tennis Club να γνωρίσει το τένις μέσα από την δωρέαν δοκιμαστική μας προπόνηση. Σας περιμένουμε!

Fairplay Tennis Club 
Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες:
☎️ 2310 805680 ☎️ 6944 711 713
? Περιοχή Αεροδρομίου

WEBSITE fairplaytennis.gr

Συνέντευξη:
Κωνσταντίνος Μπαρμπόπουλος
Fairplay Tennis Club & Academy Director