Λίτσα Καποπούλου: “Θα μπορούσα να παρομοιάσω την επόμενη ημέρα με το φως της αυγής, που διαδέχεται το σκοτάδι”

“Στα καλλιτεχνικά μου σχέδια για το 2022 είναι η συνέχιση των σεμιναρίων στις ομάδες Συναισθηματικής Διαλεκτικής του Στέλιου Καλαθά, η έκδοση της ποιητικής μου συλλογής, η ολοκλήρωση του ιστορικού μου μυθιστορήματος για τις Αλησμόνητες Πατρίδες και η κυκλοφορία του εντός του 2022, που είναι έτος Μικρασιατικής Μνήμης”

Ποια είναι τα συναισθήματά σας για το 2021; Το 2021 κύλησε στη σκιά της πανδημίας, δημιουργώντας μας ανησυχίες, φόβο και επιφυλάξεις. Ωστόσο θεωρώ ότι μας όπλισε με θάρρος, ωριμότητα και αύξησε το αίσθημα ευθύνης.

Συμφωνείτε με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας; Συμφωνώ. Συμφωνώ με κάθε μέτρο, που φέρει τη σφραγίδα της επιστημονικής κοινότητας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της υγείας και της ζωής, ανεξάρτητα από το αν είναι αρεστό ή όχι.

Ποιο θα είναι το μέλλον του Πολιτισμού το 2022; Ελπίζω και εύχομαι να είναι ευοίωνο.  Μέσα στο 2022 πιστεύω να βρούμε την πολιτιστική μας ταυτότητα με επιτεύγματα και εκδηλώσεις, που τόσο μας έχουν λείψει.

Ως καλλιτέχνης και άνθρωπος του πολιτισμού, τι θα προτείνατε για την επιστροφή στην κανονικότητα; Για την επιστροφή στην κανονικότητα θα πρότεινα τα αυτονόητα. Δηλαδή πλήρη συμμόρφωση στις υποδείξεις της ιατρικής επιστήμης με σύμπνοια και αποφασιστικότητα ώστε να ξεπεράσουμε όσο γίνεται ομαλά τον σκόπελο της πανδημίας και να μπορέσουμε απερίσπαστοι να παράγουμε και να προάγουμε Πολιτισμό και Τέχνη στοιχεία, που χαρακτηρίζουν το έθνος μας.

Κοινωνία, Απομόνωση, Κανονικότητα. Πώς θα είναι η επόμενη ημέρα; Θα μπορούσα να παρομοιάσω την επόμενη μέρα με το φως της αυγής, που διαδέχεται το σκοτάδι. Επιστροφή στα παλιά μας δεδομένα με υπευθυνότητα και σύνεση. Έχουμε μάθει πλέον να εκτιμάμε τη σπουδαιότητα των απλών και των καθημερινών και το υπέρτατο αγαθό της ζωής.

Ποια είναι τα καλλιτεχνικά σχέδιά σας για το 2022; Η συνέχιση των σεμιναρίων στις ομάδες Συναισθηματικής Διαλεκτικής  του Στέλιου Καλαθά. Η έκδοση της ποιητικής μου συλλογής και η ολοκλήρωση του ιστορικού μου μυθιστορήματος για τις Αλησμόνητες Πατρίδες και η κυκλοφορία του εντός του 2022, που είναι έτος Μικρασιατικής Μνήμης.