Λίτσα Καποπούλου: “Η καλή νεράιδα της Σωτηρίας” παραμύθι από τις εκδόσεις Ελκυστής

Όταν επικρατούν καλά αισθήματα, τότε στην καρδιά μας βασιλεύει η καλή νεράιδα της αγάπης και της καλοσύνης.

Όπως η καλή νεράιδα της Σωτηρίας, που της δίνει δύναμη να προσφέρει τη βοήθειά της στους συνανθρώπους της. Η Σωτηρία είναι γιατρός και μετά τη συνταξιοδότησή της, η Καλή Νεράιδα της δί­νει θάρρος να συνεχίζει το θεάρεστο έργο της. Ταξιδεύ­ει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, θεραπεύει και κάνει το καλό.

Η χαρά της προσφοράς διώχνει την μεγάλη κούραση. Κοιτάζεται στον καθρέφτη και βλέπει ότι είναι όμορφη σαν καλή νεράιδα παρα­μυθιού. Γιατί καλές νεράιδες υπάρχουν και σήμερα και μπορούμε να τις νιώσου­με δίπλα μας και μέσα μας.

Η Λίτσα (Σταυρούλα) Καποπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Α’ Εξατάξιο Γυμνάσιο Θηλέων Βόλου. Πτυχιούχος Νομικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. και Δημοσιογραφίας. Υπηρέτησε την Θέμιδα ως Δικηγόρος και Δικαστική Λειτουργός. Αντιπρόεδρος Σ.Φ.Ο.Π.

Έργα της:

2013: Πνοή» – ‘Όταν χτυπά η καρδιά του πεπρωμένου’, Μυθιστόρημα, εκδόσεις «Δίαυλος».

2015: «Στο Βασίλειο της Μοίρας», Μυθιστόρημα, εκδόσεις «Ανάτυπο» με μουσικό cd‘Λουλούδι της Ανατολής’ των Νικόλα Αδέσποτου και Δημήτρη Μήλα.

2018: «Σενάρια στο θέατρο της ζωής», Διηγήματα – Θεατρικά, εκδόσεις «Ανάτυπο», με qr code τρα- γούδια με σύνθεση, ενορχήστρωση, ερμηνεία Βασίλη Παπακώστα και στίχους δικούς της.

2018: Συμμετείχε με αποσπάσματα έργων της στον 1ο Τόμο Ανθολογίου του Κ.ΕΛ.Δ. «Ποιητική Αδεία», εκδόσεις «Ανάτυπο».

2019: «Κοντά στον Ήλιο», Παραμύθι, εκδόσεις «Πνοή», εικονογράφηση Άννας Τσιλιγκίρογλου-Φαχαντίδου, με qr code το τραγούδι «Φεγγαροαστρούλης» σε μουσική, ενορχήστρωση, ερμηνεία Βασίλη Παπακώστα και στίχους δικούς της. Έλαβε Αριστείο Συλλόγου Λόγου, Μουσικής,Τέχνης «Λίνος».

2020: «ΟνειΡεύματα», Μυθιστόρημα, εκδόσεις «Ελκυστής», που έγραψε με τον Βασίλη Παπακώστα, με qr code τραγούδια με σύνθεση, ενορχήστρωση, ερμηνεία Βασίλη Παπακώστα, Αλέξανδρου Παπακώστα, Ηλία Παπακώστα και στίχους δικούς της και του Δημήτρη Καπόπουλου.

elkistis.gr