Κώστας Μπακογιάννης – Κυριάκος Μαριδάκης: Πολιτισμός και δημιουργικότητα

Νέοι Άνθρωποι με Όραμα για μια ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Στα πλαίσια των εγκαινίων στο πάρκο Ελευθερίας εγκαινιάζοντας το μνημείο του Βάτσλαβ Χάβελ, πολιτικού, συγγραφέα ακτιβιστή και πρώτου Προέδρου της Τσεχικής Δημοκρατίας με αφορμή τη 10η επέτειο από τον θάνατό του, ο Κυριάκος Μαριδάκης στις 09 Νοεμβρίου συνάντησε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα το Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη ανταλλάσσοντας απόψεις για την ανάγκη σύμπραξης για θέματα που σχετίζονται με τον πολιτισμό και την παγκόσμιας προβολής της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς όπως συνέβη το 2020 με τη συμπλήρωση των 2500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας από τη Διεθνή τιμητική κοσμητεία.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων είναι γνωστό  ότι έχει ανέκαθεν τον πολιτισμό ψηλά στην αντζέντα του δηλώνοντας στο παρελθόν ότι:
«Ακολουθούμε μια νέα στρατηγική που λέει ότι δεν αρκεί στην Αθήνα να είναι γνωστή για την κληρονομιά του παρελθόντος της, πρέπει να γίνει ελκυστική και για το σήμερα. Χρειάζεται στην ουσία μία ριζική επικαιροποίηση των πολιτιστικών χαρακτηριστικών της. Μετατρέποντας το δήμο σε ένα μέσο για να συνομιλούμε και να συμπράττουμε  για τον πολιτισμό».

Ο Κυριάκος Μαριδάκης δήλωσε : «Με τον αγαπητό Δήμαρχο της Αθήνας πιστεύουμε σε ένα κοινό όραμα, ότι ο πολιτισμός ενώνει, δημιουργεί και πολλαπλασιάζει. Γεφυρώνει αντιθέσεις, υπερβαίνει συγκρούσεις, καλλιεργεί το έδαφος για συνεργασίες όπως ακριβώς αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία της διεθνοποίησης της Επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας σε 53 χώρες τιμώντας και προβάλλοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά.»