Κώστας Ευαγγελάτος: Έναρξη εικαστικών δράσεων στην Αθήνα

Ο Κώστας Ευαγγελάτος, ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης μετά τις επιτυχείς εκθέσεις και συναφείς επετειακές θερινές εκδηλώσεις, που έγιναν με επίκεντρο την Κεφαλονιά και ιδιαίτερα το Αργοστόλι, για την επέτειο των 50 χρόνων εικαστικής και ποιητικής δημιουργίας του θα συνεχίσει τις πολλαπλές πολιτιστικές δράσεις με τους συνεργάτες του από την έδρα του Art Studio EST – La Chambre στην Αθήνα.

Η πρώτη παρουσιάση έργων του στη νέα εικαστική περίοδο θα γίνει με την συμμετοχή του στη μεγάλη ομαδική έκθεση μελών του Επιμελητήριου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 6 Οκτωβρίου, ώρα 5 μ.μ.-8 μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2023. Είσοδος ελεύθερη.

Ο κορυφαίος ιστορικός τέχνης Δρ. Στέλιος Λυδάκης, καθηγητής της Ευρωπαικής Ιστορίας της τέχνης στο ΕΚΠΑ, επίτιμος Διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών ανέφερε πρόσφατα σε κείμενο του: “Στους καλλιτέχνες το πέρασμα του χρόνου σφραγίζεται από τα δημιουργήματα τους, τις σκέψεις τους, τις πράξεις τους. Σε όλα αυτά καταγράφονται οι δυνατότητες τους και γενικά γίνεται φανερή η πνευματική τους αντανάκλαση μέσα στο πνευματικό-ιστορικό γίγνεσθαι. Έτσι και για τον ίδιο τον καλλιτέχνη- δημιουργό έρχονται στιγμές που αισθάνεται την ανάγκη να ανακεφαλαιώσει και να αξιολογήσει την δράση του. Ειδικά ο Κώστας Ευαγγελάτος μετά από αξιόλογες σπουδές στην Ελλάδα και την Αμερική, βρήκε στη ζωγραφική το δρόμο του. Ενώ το πλήθος των αισθητικών και στοχαστικών ενδιαφερόντων τον οδήγησε στην ποίηση. Στη θεωρητική αντιμετώπιση των πνευματικών, θεωρητικών τάσεων της εποχής στα πλαίσια μιας παγκοσμιοποίησης της τέχνης και του πνεύματος. Καί έρχεται η ώρα που προσφέρεται η όλη δημιουργική του προσπάθεια έως τώρα, για αξιολόγηση και αναγνώρηση. 

Ο Κώστας Ευαγγελάτος υπήρξε ενεργός παράγοντας στα πλαίσια των αναζητήσεων της εποχής, όπως δείχνει ένα στιβαρό έργο πενήντα χρόνων, κατά την διάρκεια των οποίων εξέφρασε στα πλαίσια σύγχρονων αντιλήψεων τη σχέση του με τον άνθρωπο. Τόσο στα ζωγραφικά, όσο και στα ποιητικά του έργα, στα happenings και τις performances του βρήκε την δυνατότητα να δώσει το στίγμα της εποχής, που περιτριγυρίζει την ανθρώπινη ανησυχία αλλά και τη λαχτάρα να αποκτήσει το περιεχόμενο που της αναλογεί.”

Καθηγητής Στέλιος Λυδάκης, Ιστορικός της τέχνης

ΚΑΛΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΗΝΑ!

COSTAS EVANGELATOS ART-EST.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ, Μεσολωρά 7, Αργοστόλι.

ART STUDIO EST-LA CHAMBRE, Πρατίνου 87, Αθήνα.

ΑΡΧΕΙΟΝ “FOTOTANISM”, Μακεδονίας 5, Μουσείον, Αθήνα.

www.rodopicollection.blogspot.com