Κώστας Γόνης: “Κανένας κοροναϊός, ή οποιοσδήποτε άλλος ιός δεν μπορεί να ξεκολλήσει αυτές τις δύο συνυφασμένες έννοιες: Πολιτισμός και Ελλάδα”

Ο Κώστας Γόνης (dj Gonis) Dj – ηθοποιός, “ανακρίνεται” από τη δημοσιογραφική ομάδα του polismagazino.gr.

“Αν κάνουμε όλοι μας πράγματα που μας φτιάχνουν τη διάθεση και παράλληλα τηρούμε τα μέτρα… τότε θα επανέλθουμε πολύ πιο σύντομα στην κανονικότητά μας”

Τοπικά Lockdown: Αναγκαία ή όχι; Ακόμα και καθολικό αν χρειαστεί, να γίνει. (Εφόσον δεν τηρούμε τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται)!!!

Πολιτισμός: στη χώρα που γεννήθηκε ποιο είναι το μέλλον του; Ο πολιτισμός γεννήθηκε, παραμένει και θα υπάρχει για πάντα στην Ελλάδα μας. Κανένας κοροναϊός ιός, ή οποιοσδήποτε άλλος ιός δεν μπορεί να ξεκολλήσει αυτές τις δύο συνυφασμένες έννοιες: πολιτισμός και Ελλάδα.

Αγκαλιάζω: μία λέξη ή κάτι πιο σημαντικό σήμερα; Μπορούμε να νιώσουμε τη ζεστασιά μιας αληθινής, εγκάρδιας αγκαλιάς ακόμα κι αν αυτές τις δύσκολες ώρες, είναι νοερή. Με τα μάτια αλλά και με την αύρα μας, μπορούμε να αγκαλιάσουμε τον άλλον και να νιώσουμε το ίδιο συναίσθημα. Αρκεί να είναι αληθινό αυτό που νιώθουμε!!!

Φόβος – Απώλεια: υπάρχουν ως σκέψεις στην καθημερινότητά σας; Ο φόβος όχι, η απώλεια ναι αλλά όχι σε υπερθετικό βαθμό. Η προσοχή, μετριάζει το “φόβο” της απώλειας.

Μάσκα: ήρθε για να μείνει; Μέχρι να εξολοθρεύσουμε τον κοροναϊό, ΝΑΙ. Το τονίζω αυτό γιατί στο τέλος θα είμαστε εμείς αυτοί που θα νικήσουμε κι όχι αυτός ο καταραμένος ιός. Αρκεί να λαμβάνουμε όλοι τα απαιτούμενα μέτρα!

Καλλιτέχνης: “υπάρχει ελπίς” επιβίωσης για το αύριο; Φυσικά υπάρχει. Αυτό είναι απλά ένα διάλειμμα για κάποιους… Και λέω για κάποιους διότι κάποιοι άλλοι συνεχίζουν την τέχνη τους και εν μέσω πανδημίας. Εγώ ας πούμε, ξεκίνησα τα remix, την περίοδο της πρώτης καραντίνας και συνεχίζω ακάθεκτος!!

Μουσεία, Gallery, Θέατρα, Μουσικές Σκηνές: Ανοιχτά, κλειστά, με λίγα άτομα ή με κανονική λειτουργία; Τι προτείνετε; Εγώ είμαι υπέρ της εφαρμογής των μέτρων από όλους. Ό,τι πουν οι ειδήμονες, στην προκειμένη περίπτωση επιστήμονες- λοιμωξιολόγοι, θα πρέπει να το ακολουθήσουμε πιστά. Μην ξεχνάμε ότι κλειστές επιχειρήσεις σημαίνει οικονομική καταστροφή και για το κράτος.

Ποιο είναι το δικό σας αντίδοτο στο άγνωστο αύριο; Προσαρμογή, υπομονή και αισιοδοξία. Είναι κάτι το περαστικό και αύριο θα το θυμόμαστε σαν μία κακή ανάμνηση.

Ένα μήνυμά σας για τους αναγνώστες του polismagazino.gr; Αν κάνουμε όλοι μας πράγματα που μας φτιάχνουν τη διάθεση και παράλληλα τηρούμε τα μέτρα (μάσκες, αποστάσεις και φυσικά την ατομική μας υγιεινή) τα οποία δεν είναι και θανατηφόρα, (μπορούμε να τα αντέξουμε με μία μικρή υπομονή), τότε θα επανέλθουμε πολύ πιο σύντομα στην κανονικότητά μας.