Κωνσταντίνος Ζέρβας: “Αποκαθιστούμε την εικόνα της καθημερινότητας της πόλης”

Σε έναν σύντομο απολογισμό δράσεων του πρώτου διαστήματος της νέας διοίκησης του Δήμου προχώρησε στην τοποθέτησή του, στο πλαίσιο της 26ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σήμερα, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019.

Αναφερόμενος στα ζητήματα της καθημερινότητας, είπε: «Αποκαθιστούμε την εικόνα της καθημερινότητας. Βγήκε ξανά η Δημοτική Αστυνομία στο δρόμο. Αφιερώσαμε ώρες, συνομιλήσαμε με τους άνδρες και τις γυναίκες του Σώματος, ακούσαμε τα προβλήματα και τις προτάσεις τους.

Με παρέμβασή μας, καλέσαμε την Αστυνομία να μας συνδράμει και “καθαρίσαμε” την οδό Δωδεκανήσου. Κατεβάζουμε τα μηχανάκια από τα πεζοδρόμια. Τα πεζοδρόμια της Θεσσαλονίκης δεν είναι parking. Θα μπορούν να περπατούν σε αυτά και ΑμεΑ, μητέρες με καρότσια και όλοι ανεξαιρέτως οι πεζοί».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ακόμη ότι ο περιορισμός του παρεμπορίου είναι ένα σημαντικό ζήτημα για την πόλη και σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. θα προχωρήσει, ενώ αναφέρθηκε και στις δράσεις σχετικά με την καθαριότητα, δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζόμενους που καθημερινά εργάζονται στον τομέα αυτό:

«Στην καθαριότητα, κάθε ημέρα πέραν της αποκομιδής απορριμμάτων, προβαίνουμε σε καθαρισμούς περιοχών. Πήγαμε στη Δυτική Είσοδο, στο Ποσειδώνιο, απομακρύνουμε αεροπανό και αφίσες χωρίς καμία διάκριση».

Όσον αφορά στα τεχνικά έργα, ο κ. Ζέρβας επισήμανε ότι έλαβαν χώρα επιτόπιες επισκέψεις στα εργοτάξια των έργων του Δήμου, καθώς και ότι προχωρά η ωρίμανση του Τεχνικού Προγράμματος και συμπλήρωσε:

«Εξετάζουμε το ζήτημα ενός διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την πλατεία Αριστοτέλους, όπως είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στον τομέα του πολιτισμού και τόνισε ότι ήδη σχεδιάζονται οι γιορτές των Χριστουγέννων με άλλη αντίληψη, ενώ σχετικά με το θέμα της σχολικής στέγης, τόνισε: «Έχουν γίνει επιτόπιες επισκέψεις σε πολλές σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, όπου δρομολογήθηκαν λύσεις χρόνιων προβλημάτων και προγραμματίζεται μεγάλη σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων, στην προσπάθεια εξεύρεσης οικοπέδων και άλλων χώρων για την διετή προσχολική εκπαίδευση».

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τομέα του εθελοντισμού και των ζητημάτων νεολαίας, σημειώνοντας ότι οι όλες οι δράσεις του Δήμου στοχεύουν στο να μεγιστοποιηθεί το αποτύπωμά τους στην πόλη, ενώ ολοκληρώνοντας μίλησε για το πρώτο επίσημο ταξίδι του στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στην Γερμανία, όπου μίλησε σε εκδήλωση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Βερολίνο και αναζήτησε πιθανές συνέργειες στον τομέα των αστικών συγκοινωνιών.