Κυριάκος Μαριδάκης: “Ο συνδετικός κρίκος των Έλληνο-Ισραηλινών σχέσεων”

Σαλαμίς και Ιερουσαλήμ – Ελλάς και Ισραήλ αποτελούν κοινές παγκόσμιες κοιτίδες “Ειρήνης, Ελευθερίας και Πολιτισμού” δήλωσε ο κ. Κυριάκος Μαριδάκης συμβάλλοντας στην ενίσχυση των Έλληνο-Ισραηλινών σχέσεων και την συνεργασία των λαών.

Τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις της Ελλάδος με το κράτος του Ισραήλ παρουσιάζουν μια γεωμετρική θεαματική βελτίωση και εντατικοποίηση με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδος και Ισραήλ στην άμυνα, την ενέργεια, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την τεχνολογία, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα ενώ, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε συχνές του συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό κ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο Ισραήλ εντατικοποίησε τη συνεργασία αυτή διεξάγοντας παράλληλα με τη Κύπρο, την Αίγυπτο, τριμερείς συναντήσεις αναπτύσσοντας από κοινού τα αποθέματα του φυσικού αερίου της ανατολικής Μεσογείου.

ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΙΣΡΑΗΛ: Το Κορυφαίο γεγονός της πολιτιστικής διπλωματίας

Ιδιαίτερη σημασία αποτελεί η Ιστορική επίσκεψη του Προέδρου του Ισραήλ κ. Ρίβλιν το Φεβρουάριο 2018 στο Ναύσταθμο και το θαλάσσιο χώρο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνος αναγνωρίζοντας και τιμώντας την παγκόσμια συμβολή της επικής μάχης εν όψει των 2.500 χρόνων το 2020, αποτέλεσμα των πολύχρονων προσπαθειών σε διεθνές επίπεδο του κ. Κυριάκου Μαριδάκη, κατορθώνοντας 52 κράτη ακόμα και αρχηγοί κρατών να τιμούν το ιστορικό αυτό γεγονός που πρακτικά αποτελεί το κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός Πολιτιστικής Διπλωματίας σε αγαστή συνεργασία με την Ελληνική κυβέρνηση και με το ίδρυμα Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη ως τιμητικό μέλος της διεθνούς κυβερνητικής επιτροπής “Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020”

– Η ανάδειξη της Επετείου της Ναυμαχίας ως συστατικού στοιχείου της Ευρωπαϊκής ταυτότητας.
– Η πρωτοβουλία της Ελλάδας να εγείρει το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τις Οικουμενικές αξίες που διασώθηκαν το 480 π.Χ. και να δηλώσει ενεργά παρούσα συντρέχοντας την ανακήρυξη της Σαλαμίνας ως Κοιτίδα Ελευθερίας, Αρετής, Δημοκρατίας και Πολιτισμού Όλων των Εθνών,
είναι οι δύο κεντρικοί άξονες αυτής της πρωτοβουλίας που σχεδίασε και υλοποιεί ο κ. Κυριάκος Μαριδάκης Ιδρυτικός Πρόεδρος της Έλληνο-Ισραηλινής Ένωσης και Αντιπρόεδρος του Διεθνούς  Ιδρύματος  Σαλαμίς.