Η σωστή χρήση της μάσκας στο ιατρείου του πλαστικού χειρουργού

Όντας υψηλή προτεραιότητα η εξασφάλιση της υγείας γυναικών και ανδρών που επισκέπτονται το Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής «Αισθητική Ανάπλαση», όσο και του προσωπικού, ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Χριστόπουλος πραγματοποίησε ένα πρακτικό σεμινάριο ορθής εφαρμογής και χρήσης της μάσκας στους εργαζόμενους του Κέντρου.

Όπως είναι γνωστό, οι πλαστικοί χειρουργοί ασχολούνται καθημερινά με το δέρμα και την αντισηψία του καθώς και με την αποφυγή μετάδοσης μικροβίων κατά τη διάρκεια των χειρουργικών επεμβάσεων καθημερινά, μέρος της οποίας αποτελεί και η ορθή χρήση της μάσκας. Αυτή την ενδελεχή γνώση θέλησε να μεταφέρει ο κ. Χριστόπουλος στο προσωπικό του Κέντρου, ενημερώνοντας τόσο για το θεωρητικό υπόβαθρο όσο και υποδεικνύοντας πρακτικά tips για την καλύτερη προστασία πελατών και προσωπικού.

Εξάλλου η προστασία της υγείας αποτελεί ανέκαθεν προτεραιότητα στους ιατρικούς χώρους και ειδικά στην Αισθητική Ανάπλαση. Στα πλαίσια αυτά η περιπέτεια του κορωνοϊού ήταν επίσης μια ευκαιρία για υπενθύμιση προς το προσωπικό για την αξία και τον ορθό τρόπο πλυσίματος των χεριών. Μάλιστα ο πλαστικός χειρουργός κ. Χριστόπουλος δημιούργησε ένα βίντεο για «Το σωστό τρόπο πλυσίματος των χεριών», το οποίο ανέβασε στο youtube και μπορεί να το βρει κάθε ενδιαφερόμενος και στο https://www.athanasioschristopoulos.com/videos-plastiki-xeirourgiki/

Κι όπως ανέφερε ο κ. Χριστόπουλος: «Η γνώση είναι δύναμη κι όλοι μαζί θα βγούμε πιο δυνατοί από αυτήν την περιπέτεια».