Κοινωνική ευθύνη στην εποχή του κορωνοϊού

Η Όλγα Καραβερβέρη υπήρξε, κατά την περίοδο της καραντίνας, η πρώτη Ελληνίδα σχεδιάστρια που προσάρμοσε την παραγωγή της με σκοπό να καλύψει την έλλειψη που υπήρχε σε προστατευτικές υφασμάτινες μάσκες. Η γνωστή ελληνίδα σχεδιάστρια αποδεικνύει με την πρωτοβουλία της ότι είναι ικανή για καινοτομία και άκρως συμβατή με τα vibes της εποχής.

Η Όλγα Καραβερβέρη σχεδιάζει
μάσκες προστασίας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο

Η σχεδιάστρια κάνει πράξη αυτό που πρεσβεύει, ότι σε έναν κόσμο που ολοένα αλλάζει, κανείς δεν έχει δικαίωμα να μένει ακίνητος. Χρειάζεται να είσαι έτοιμος να αφουγκραστείς τις ανάγκες της εποχής και του κοινωνικού συνόλου. Ανάλογα, για την Όλγα Καραβερβέρη, όλα ξεκίνησαν από ένα request που δέχθηκε από μια φίλη του γιου της. Αυτό ήταν το έναυσμα προκειμένου να σχεδιάσει και ακολούθως να βγάλει στην παραγωγή, από τον περασμένο Μάιο, εξειδικευμένη υφασμάτινη μάσκα με διαφάνεια, που επιτρέπει την χειλεανάγνωση.

Η γνωστή ελληνίδα σχεδιάστρια θεωρεί πως της δόθηκε ιδανική ευκαιρία
να συνεισφέρει με την τεχνογνωσία της σε αυτήν την αναγκαία μορφή μάσκας και είναι ευγνώμων για την αγάπη με την οποία αγκαλιάστηκε το εγχείρημα της. Με στραμμένο το βλέμμα προς την κοινωνία αλλά και σε όλους τους συνανθρώπους μας και με πολλή δουλειά ώστε να τελειοποιηθεί το μοντέλο της μάσκας, η Όλγα Καραβερβέρη είδε τον κόπο της να κάνει τη διαφορά για τους συνανθρώπους της.
Όπως πιστεύει και η ίδια, τέτοιες πράξεις εργάζονται για έναν καλύτερο κόσμο, με απόλυτο σεβασμό και αγάπη.

Τις προτάσεις της σχεδιάστριας μπορείτε ν’ αναζητήσετε στο eshop της www.olgakaraververis.com