Κατερίνα Θεοδώρου: “Θέλω τα βιβλία μου να έχουν δουλευτεί αρκετά ώστε όταν φτάσουν στα χέρια των αναγνωστών να τους χαρίσουν ένα όμορφο ταξίδι…”

“Αυτό το καλοκαίρι θα αφιερωθώ στο γράψιμο ενός κειμένου… και θα χαρώ πολύ αν σε κάποια φάση προχωρήσει και κάτι άλλο ήδη ολοκληρωμένο, κάτι πολύ διαφορετικό σε σχέση με τα αυτά που σας έχω συνηθίσει!”

Σε ποια ηλικία ξεκινήσατε να γράφετε; Το πρώτο μου βιβλίο άρχισα να το γράφω το 2013. Στο παρελθόν είχαν προηγηθεί κάποιες απόπειρες αλλά δεν υπήρξε κάτι ολοκληρωμένο. Από ένα σημείο και έπειτα αποφάσισα να δουλέψω πιο μεθοδικά και πράγματι, έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα όλα πήραν τον δρόμο τους και κυκλοφόρησε το πρώτο μου βιβλίο, ένα ψυχολογικό θρίλερ, πλέον εξαντλημένο από τον εκδοτικό.

Ποια λέξη σας εκφράζει ως συγγραφέα; Θα έλεγα ότι είμαι επίμονη. Δεν φημίζομαι για τον προγραμματισμό μου στο γράψιμο, πολλές φορές τεμπελιάζω, το παραδέχομαι, ωστόσο στο τελικό αποτέλεσμα δεν κάνω εκπτώσεις. Οι φορές που ξαναπιάνω το κείμενο για διορθώσεις είναι άπειρες. Θέλω τα βιβλία μου να έχουν δουλευτεί αρκετά ώστε όταν φτάνουν στα χέρια των αναγνωστών να τους χαρίσουν ένα όμορφο ταξίδι και να μην θεωρηθούν χάσιμο χρόνου. Ωστόσο με τις προθεσμίες είμαι πάντα συνεπής. Ο περιορισμός του χρόνου, λειτουργεί θετικά σε μένα.

Νοιώθετε την έμπνευση πριν τη συγγραφή; Πριν τη συγγραφή, έχω στο μυαλό μου τη γενικότερη ιδέα όσον αφορά την πλοκή. Η έμπνευση συνήθως έρχεται από μόνη της, αβίαστα, μόλις βρω τον χρόνο και συγκεντρωθώ μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας; Είμαι αισιόδοξος και δοτικός τύπος. Αυτό με κάνει να ελκύω ανθρώπους με τα ίδια χαρακτηριστικά, οπότε νιώθω τυχερή καθώς συχνά εισπράττω θετική ενέργεια και αγάπη από το περιβάλλον γύρω μου.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Αν όλα πάνε καλά, αυτό το καλοκαίρι θα αφιερωθώ στο γράψιμο ενός κειμένου που το άφησα για πολλούς μήνες λόγω έλλειψης χρόνου, και θα χαρώ πολύ αν σε κάποια φάση προχωρήσει και κάτι άλλο ήδη ολοκληρωμένο, κάτι πολύ διαφορετικό σε σχέση με τα αυτά που σας έχω συνηθίσει!
Σας ευχαριστώ πολύ για την όμορφη συνέντευξη και σας εύχομαι ένα χαρούμενο και δημιουργικό καλοκαίρι!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Κατερίνα Θεοδώρου γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Ερέτρια της Εύβοιας και ζει στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας με τον σύζυγο και τις δυο κόρες τους. Είναι δασκάλα. Στον ελεύθερο χρόνο της διαβάζει, γράφει και ασχολείται με τη μουσική. Το πρώτο της βιβλίο «Ο δρόμος για την Κόλαση» κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2016 από τη Δυάς Εκδοτική (εξαντλημένο από τον εκδότη). Τον Οκτώβριο του 2018 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λυκόφως το δεύτερό της βιβλίο, «Εκείνη». Την επόμενη χρονιά συμμετείχε στην ανθολογία διηγημάτων φαντασίας «Bρόχος». Το τελευταίο της βιβλίο «Νυχτερινό Τρένο» ανήκει στη λογοτεχνία Τρόμου και Φαντασίας και κυκλοφορεί από τον Απρίλιο του 2021 από τις εκδόσεις ΠΗΓΗ.

Τα διηγήματά της που έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς είναι: «Θανάσιμος Οιωνός», «Η φρικτή αλήθεια», «Για πάντα…» (εκδόσεις iWrite), «Η επέτειος» (εκδόσεις Λυκόφως) ενώ πρόσφατα συμμετείχε με το διήγημά της «Φωτεινή» στη συλλογή «Με όλες τους τις δυνάμεις» (Εκδόσεις Χρονικό).

Σελίδα fb : Katerina Theodorou https://www.facebook.com/ekati.un

Βιβλίο στο goodreads : https://www.goodreads.com/book/show/57828869?ac=1&from_search=true&qid=gDuhXhyQiQ&rank=2