Καγιαδάκης Στέλιος: “Οι αξίες μας και η ποιότητα της δουλειάς μας είναι αυτά που θα μας πάνε μπροστά”

Ο Καγιαδάκης Στέλιος, Εικαστικός, Αντιπρόεδρος στην Ένωση Εικαστικών Καλλιτεχνών Διώνη, τοποθετείται στις ερωτήσεις του polismagazino.gr

“Τα συναισθήματα την ώρα της δημιουργίας είναι μαγικά, το μυαλό φεύγει από τις δυσκολίες της καθημερινότητας, όταν με λίγα χρώματα δίνεις ζωή σε ένα λευκό καμβά…”

Εγκλεισμός στο σπίτι. Πως διαχειρίζεστε το χρόνο σας; Ποια συναισθήματα σας διακατέχουν; Τον χρόνο μου τον διαχειρίζομαι δημιουργικά, περνάω πολλές ώρες στο εργαστήριο μου φιλοτεχνόντας συνεχώς νέα έργα τα οποία θα τα παρουσιάσω στην επόμενή μου έκθεση ζωγραφικής, όταν βέβαια το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Ωστόσο παρουσίασα και ένα μέρος της δουλειάς μου σε μια διαδικτυακή έκθεση, περνώντας το μήνυμα ότι οι τέχνες και ο Πολιτισμός συνεχίζουν να προάγονται! (παρατίθεται link στο τέλος).
Τα συναισθήματα την ώρα της δημιουργίας είναι μαγικά, το μυαλό φεύγει από τις δυσκολίες της καθημερινότητας, όταν με λίγα χρώματα δίνεις ζωή σε ένα λευκό καμβά ή όταν με κάποια θαλασσόξυλα που συλλέγουμε από τις παραλίες μας, τα μετατρέπουμε σε χρηστικά αντικείμενα.!

Ακούμε συνεχώς για Βία. Ενδοοικογενειακή, εργασιακή, αθλητική, καλλιτεχνική… Εντυπωσιάζεστε από το συμβάν ή από τους πρωταγωνιστές; Δεν μου προκαλεί εντύπωση τα όσα ακούγονται τελευταία, γιατί δεν ζούμε σε ενα κόσμο αγγελικά πλασμένο.
Κάθε μορφή βίας είναι κατακριτέα και πρέπει να αναφέρεται άμεσα, αλλά δυστυχώς υπάρχει και ένα ποσοστό που δεν αντιδράει είτε γιατί είναι υπέρμετρα φιλόδοξο είτε γιατί απλά φοβάται.!
Από ένα τοξικό περιβάλλον πρέπει να απομακρυνόμαστε άμεσα και με κάθε κόστος και μην ξεχνάμε ότι οι αξίες μας και η ποιότητα της δουλειά μας είναι αυτά που θα μας πάνε μπροστά.!

Πιστεύετε στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου; Θα εμβολιαστείτε όταν έρθει η ώρα; Ναι, πιστεύω στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου και στην ιατρική επιστήμη που το ανακάλυψε. Οι θεωρίες συνωμοσίας δεν έχουν θέση όταν απειλούνται ανθρώπινες ζωές..!!
Συνειδητά θα εμβολιαστώ όταν έρθει η σειρά μου, αν θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη που μαστίζει ολόκληρη την Υφήλιο.!

Έχετε στερηθεί κάτι από τον εγκλεισμό σας στο σπίτι και εαν ναι, πως το αντιμετωπίσατε; Οι φίλοι, οι παρέες, οι ανθρώπινες επαφές σε ένα καφέ ή σε ένα ταβερνάκι που ακούγονται τόσο απλά, αλλά τώρα που τα έχουμε χάσει αντιλαμβανομαστε την τεράστια αξία τους. Υποκατάστατα αυτών είναι η επικοινωνία με φίλους μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας, αλλά τίποτα δεν αντικαθιστά τη ζεστασιά που προσφέρει η ανθρώπινη επαφή. 

Τηλεργασία και Αναστολή εργασιακών συμβάσεων. Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί την επόμενη ημέρα του απεγκλωβισμού μας στον εργασιακό χώρο; Ό,τι νέο ήρθε στη ζωή μας, ήρθε για να μείνει, έτσι και η Τηλεργασία η οποία θα ερχόταν έτσι και αλλιώς, αλλά μπουσουλώντας, λόγω κορωνοιού ήρθε με ταχύτητα αστραπής.
Σίγουρα η Τηλεργασία θα αποτελέσει πλέον μια συνήθη διαδικασία σε μια ευρεία γκάμα εργασιακών δραστηριοτήτων.!

https://www.facebook.com/Kagiadakis.Stelios/

Instagram: stelios_kagiadakis

Διαδικτυακή έκθεση ζωγραφικής: https://youtu.be/cgXYl2Sv9nY ;