Ιουλία Μανούση: Το ταλέντο γεννιέται μαζί σου ακόμα κι αν δεν το ξέρεις

Η Ιουλία Μανούση είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης, αυτοδίδακτη, ασχολήθηκε με το σχέδιο και το χρώμα από πολύ νωρίς και παρακολούθησε μαθήματα ακουαρέλας πλάι στην ακουαρελίστα Μαρία Σκλίδα. Η δουλειά της περιλαμβάνει λάδια, ακρυλικά, μικτή τεχνική και ακουαρέλα η οποία της δίνει την απόλυτη ελευθερία της έκφρασης. Εκθέσεις: 7 ατομικές και συμμετοχή σε πάνω από 60 ομαδικές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Διακρίσεις: QUEBEC , KOBE και AKASHI Παράλληλα γράφει στίχους και πλάθει έμμετρα (θεατρικά) παραμύθια. Το 2010 εξέδωσε ποιητική συλλογή με τίτλο «Παρ’ όλα αυτά… γέλα φίλε μου». Μέλος του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε από το 2009. Θα δούμε δουλειά της με ακουαρέλλα στην Θεσσαλονίκη στην έκθεση Χρώμα σε νερό ΙΙ -Βόρειες αποχρώσεις στην Myrό Gallery τον Οκτώβριο, όπου το περιοδικό μας είναι Χορηγός Επικοινωνίας.

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να την ενάσχόληση σας με την Τέχνη;
Από πολύ μικρή ηλικία θυμάμαι τον εαυτό μου με ένα μολύβι και μπογιές στο χέρι, αλλά συστηματικά από 20 χρονών και εκθέσεις από τα 35 μου.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;
Το ταλέντο γεννιέται μαζί σου ακόμα κι αν δεν το ξέρεις. Αλλά η εξέλιξη σου σε καλλιτέχνη εξαρτάται από πολύ δουλειά,συνεχή αναζήτηση και πειραματισμό.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;
Κίνηση και φως.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;
Πάντα νοιώθω την αναστάτωση στο μυαλό και την ψυχή μου πριν από κάθε δημιουργία σαν οδύνες επικείμενες γέννας.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;
Ανήσυχο και δημιουργικό

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Επειδή όταν κάνεις σχέδια ο Θεός γελάει, ελπίζω να είμαι γερή και να συνεχίζω να ζωγραφίζω μέχρι τα βαθειά μου γεράματα.