“Άσε με, ξέρω τι κάνω”: Εφηβικό βιβλίο της Βέρας Πρατικάκη από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Περιγραφή

Λίγο πριν φτάσω στην εξώπορτα, άκουσα την φωνή της:

«Ευτυχία! Κάποτε ήμουν η Ευτυχία», μου είπε.

Ξαφνιάστηκα τόσο που απλώς έκλεισα την πόρτα και τάχυνα το βήμα μου προς την έξοδο. Ένας κόμπος μού έσφιγγε το στομάχι.

«Τι εννοούσε; Τι πάει να πει “κάποτε”»;

Δημήτρης, Ευτυχία, Όλγα, Στέλιος και Άδης. Πέντε διαφορετικοί άνθρωποι, πέντε διαφορετικές ζωές που συνδέονται. Επιλογές, λάθη, ενοχές, ευθύνες. Ελπίδα, δύναμη, εμπιστοσύνη, αγκαλιά και συμπαράσταση. Και γύρω από όλα αυτά μερικά γραμμάρια σκόνης.

Τελικά δεν είναι ο καθένας μόνος του, αλλά είμαστε όλοι μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου. Σαν το σκάκι: η κίνηση που κάνει ένα μακρινό πιόνι μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο για κάποιο άλλο.

Κάποιες φορές έρχεται μια στιγμή που βουτάς στα βαθιά. Και αυτή η στιγμή είναι τώρα.

Η συγγραφέας

Η ΒΕΡΑ ΠΡΑΤΙΚΑΚΗ γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Γουόρικ και της Οξφόρδης και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Ντέρμπι και του Ανατολικού Λονδίνου. Είναι ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί δικό της γραφείο, όπου προσφέρει υπηρεσίες γνωσιακής συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας και κλινικής υπνοθεραπείας σε ενηλίκους, καθώς επίσης και υπηρεσίες παιγνιοθεραπείας σε παιδιά. Η μεγάλη της αγάπη είναι η συγγραφή βιβλίων για παιδιά. Το 2011 εξέδωσε το πρώτο της παιδικό παραμύθι, Caterpillar Pauline, προσφέροντας όλα τα έσοδα στη φιλανθρωπική οργάνωση της Αγγλίας BeatBullying. Το επόμενο βιβλίο της, ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΕΝΤΑΛΙΑΣ, το οποίο βασιζόταν στην έρευνα που έκανε κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού της στην Οξφόρδη, ήταν υποψήφιο στα Βραβεία Public 2016 στην κατηγορία «Παιδική Λογοτεχνία». Το βιβλίο της ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΖΑΧΑΡΙΑ! κέρδισε το Βραβείο Βιβλίου Public 2019 στην κατηγορία «Ελληνική Εφηβική Λογοτεχνία».

Εικονογράφος: Μυρτώ Φ. Δεληβοριά, ISBN: 978-618-01-4520-5, Ημ. Έκδοσης: 6 Οκτ 2022, Αρ. σελίδων: 160, Τιμή: 11,10 €

ISBN e-book: 978-618-01-4521-2, Τιμή E-book: 8,88 €