Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Μένουμε σπίτι, αλλά παραμένουμε δίπλα στον πολίτη»

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Στο «μενού» δύο σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων
Νέα δεδομένα λόγω κορωνοϊού – Διά περιφοράς συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο

Αδιάλειπτα συνεχίζεται η λειτουργία του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη ακόμη και εν μέσω της πανδημικής κρίσης του κορωνοϊού.
Το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε διά περιφοράς όπως ορίζει η απόφαση του υπουργείου εσωτερικών στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από την μετάδοση της νόσου.
Οι παρατάξεις συμμετείχαν στη διαδικασία των ψηφοφοριών δια των αντιπροσώπων τους, επιδεικνύοντας άμεση προσαρμογή στα νέα ήθη και δημοτικά έθιμα.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ελήφθησαν δύο σημαντικές αποφάσεις με φόντο τα νέα οικονομικά δεδομένα που διαμορφώνει η πανδημία.
Mετά από πρόταση του δημάρχου Πυλαίας- Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη καταργείται το τέλος ασφαλτοστρώσεων, που είχε αποφασισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο (αρ. απόφασης: 779/2019).
Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την ελάφρυνση των τοπικών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την κρίση του κορωνοϊού. Τα μέτρα στήριξης θα εξειδικευθούν άμεσα με τον προσδιορισμό του κύκλου των δικαιούχων, ενώ ταυτόχρονα έχουν υποβληθεί στην κυβέρνηση κατεπείγοντα αιτήματα ουσιαστικής οικονομικής ενίσχυσης των δήμων.
«Το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε για πρώτη φορά διά περιφοράς όπως επιτάσσει η πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε. Μένουμε σπίτι, αλλά παραμένουμε δίπλα στον πολίτη. Μέσα σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία προέχει να κρατήσουμε τον δήμο λειτουργικό αλλά και να διατηρήσουμε άμεσα αντανακλαστικά αναπροσαρμόζοντας με βάση την πρωτοφανή πανδημία τις αποφάσεις μας, πάντοτε προς όφελος των συμπολιτών μας. Η τοπική αυτοδιοίκηση, ως το εγγύτερο στον πολίτη επίπεδο εξουσίας, προσαρμόζεται γρήγορα στα νέα δεδομένα, στέκεται για μία ακόμη φορά στο ύψος της και λειτουργεί ως καταφύγιο για όσους δοκιμάζονται», δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.