Θύμιος Τσαρμπός: “Η επόμενη ημέρα μας βρίσκει όλους “μουδιασμενους” να ψάχνουμε να βρούμε τα πατήματά μας σε ένα ρευστό κλίμα όπου κάθε ημέρα θα είναι διαφορετική…”

Ο Θύμιος Τσαρμπός, (Κόρινθος Δημοσιογράφος ekorinthos.gr Ραδιοφωνικός παραγωγός Myradio 89.6), απαντάει στις ερωτήσεις της δημοσιογραφικής ομάδας του polismagazino.gr

Κοινωνία και υποχρεωτική καραντίνα. Ποια κατά τη γνώμη σας θα είναι η επόμενη ημέρα του «απεγκλωβισμού»; Η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους “μουδιασμενους” να ψάχνουμε να βρούμε τα πατήματα μας σε ένα ρευστό κλίμα όπου κάθε μέρα θα είναι διαφορετική. Πρέπει να υιοθετήσουμε νέες συνήθειες ξεχνώντας αγαπημένα στέκια και τρόπους διασκέδασης.

Πολιτισμός και κορωνοϊός. Άλλο ένα «χτύπημα» για τον πολιτισμό ή μια «ευκαιρία» για πολιτιστική επικοινωνία μέσω του διαδικτύου; Σε κάθε κρίση, σε κάθε δύσκολη περίοδο η τέχνη ανθούσε. Αυτή τη φορά όμως είναι διαφορετικά. Οι καλλιτέχνες θα έχουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης μιας και το εισόδημα τους θα συρρικνωθεί ειδικά αυτό το καλοκαίρι με τις συναυλίες και τα φεστιβάλ να καταργούνται. Πρέπει να στραφούν σε εναλλακτικές προτάσεις που δεν έχουν δοκιμαστει, στη δισκογραφία και τα VOD.  Βέβαια αυτά δεν έχουν μπει στην κουλτούρα του Ελληνα. Είναι δεδομένο ότι το διαδίκτυο μας φέρνει πιο κοντά όμως δεν εξασφαλίζει τα προς το ζην.

Ο Τουρισμός, λόγω της θετικής εξέλιξης στη χώρα μας ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, πιστεύετε ότι θα αυξηθεί ή θα πληγεί; Το πλήγμα θα είναι σίγουρο ειδικά από τη στιγμή που οι μεγάλες μονάδες λογικά δε θα ανοίξουν υπό το φόβο ενός κρούσματος. Παράλληλα παραδοσιακοί “πελάτες ” όπως οι Γερμανοί και οι Άγγλοι δε θα έρθουν όπως άλλες χρονιές και πρέπει να βρούμε νέους στόχους.

Η «καραντίνα» είναι η «αρχή» ενός «ελέγχου» της κοινωνίας, της οικονομίας και της καθημερινότητάς μας; Αυτό είναι μια πολύ καλή ερώτηση… Σίγουρα κάποια από τα μέτρα ήρθαν και θα μεινουν. Με μεγάλη ευκολία παραχωρούμε μέρος της ιδιωτικότητας και της ελευθερίας μας για να προστατεύσουμε. Ειδικά κάποια “δημοκρατικά” καθεστώτα σίγουρα θα το εκμεταλλευτούν.

Ποια είναι τα σχέδια σας την επόμενη ημέρα της κανονικότητας; Η επόμενη μέρα με βρίσκει με σοβαρά πλήγματα στο εισόδημα μου λόγω της μείωσης των διαφημίσεων και των πολιτιστικών εκδηλώσεων αλλά πιο κοντά με την οικογένειά μου με την οποία πέρασα πολύ ποιοτικό χρόνο μετά από πολύ καιρό.

Θύμιος Τσαρμπός Κόρινθος Δημοσιογράφος ekorinthos.gr Ραδιοφωνικός παραγωγός Myradio 89.6