Άκης Χριστόφας: “Η αποτυχία είναι ο προθάλαμος της επιτυχίας”

“…Θα ήθελα να συνεργαστώ και με μουσικούς άλλων ακουσμάτων. Πιστεύω ακράδαντα όταν “συγκρουστούν” αρμονικά τα είδη μουσικής τόσο πιο πρωτότυπα τραγούδια θα βγαίνουν…”

Ποια είναι η πρώτη σας μουσική ανάμνηση: Η μουσική μπήκε στη ζωή μου εντελώς απρόβλεπτα. Η πρώτη μου μουσική ανάμνηση ξεκινά από το δημοτικό. Θυμάμαι τότε ήμουν με τους φίλους στο σχολείο και για να σατιρίσω τη μητέρα ενός φίλου είχα γράψει ένα τραγούδι γι αυτήν. Στη συνέχεια στο γυμνάσιο ένας φίλος ζήτησε να του γράψω ένα τραγούδι όπου θα το μαγνητοφωνουσε σε μια κασέτα και θα παρίστανε μια καθηγήτρια του γυμνασίου όπου μετά θα μοιράζαμε τη κασέτα υποτίθεται να τη κάνουμε ρεζίλι (ας μου επιτραπεί η έκφραση). Μετά από αυτό κόλλησα το μικρόβιο και άρχιζα να γράφω τραγούδια.

Με ποιον μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής: Ενδιαφέρομαι να βάλω στίχο σε κάποια μουσική του Σ. Κορκολή ενός από τους καλύτερους και αδικημένους συνθέτες που υπάρχουν και στον κύριο Χ. Νικολόπουλο. Επίσης θεωρώ εξαιρετικό συνθέτη το Σταύρο Σιόλα.

Σας τρομάζει η αποτυχία; Φυσικά και όχι. Η αποτυχία είναι ο προθάλαμος της επιτυχίας.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Η άποψη μου είναι τα νέα παιδιά καλός πηγαίνουν να κυνηγήσουν τα όνειρα τους αλλά να έχουν κατά νου ότι τα φώτα μπορεί να ξαφνικά να σβήσουν. Αυτό θα τους βοηθήσει έτσι ώστε να είναι πιο προσγειωμένα. Από εκει και πέρα αν τους δει κάποιος τραγουδοποιός και εμπνευστεί μπορεί να ξεκινήσουν μια καριέρα. Να είμαστε ειλικρινής ότι αρκετά άτομα αναδείχθηκαν αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη υποστήριξη.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Από γνωστά ονόματα με εμπνέουν τραγουδιστές όπως ο Β. Καρρας, Λ. Πανταζής, Π. Ζήνα. Παολα. Επίσης είναι η κατάλληλη στιγμή να αναφέρω ότι κακά τα ψέματα τη σημερινή εποχή για να ακουστεί το τραγούδι μας παίζει ρόλο πόσο καινοτόμο θα είναι. Θα ήθελα να συνεργαστώ και με μουσικούς άλλων ακουσμάτων. Πιστεύω ακράδαντα όταν συγκρουστούν αρμονικά τα είδη μουσικής τόσο πιο πρωτότυπα τραγούδια θα βγαίνουν.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Ναι, ο ίδιος μας ο εαυτός.

Τι μουσική ακούτε; Από το ξένο ρεπερτόριο έχω αδυναμία στα τραγούδια δεκαετίας 60-80 όπως Led Zeppelin, deep purple. Από ελληνικό ρεπερτόριο για μενα ορόσημο είναι η δεκαετίες 80-90. Αν ψάξουμε βρίσκουμε εκπληκτικά κομμάτια που δε γράφονται στις μέρες μας. Επίσης αγαπώ τη Eurovision και πολλα τραγούδια του διαγωνισμού τα ακούω ανελλιπώς.

Βιογραφικό
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία ξεκίνησα να γράφω στίχους και αργότερα να τους μελοποιώ. Έκτοτε σπούδασα κάποια χρόνια πιάνο και ξεκινώ ένα σεμινάριο στιχουργικής έτσι ώστε να μάθω περισσότερα γύρω από τον ελληνικό στίχο. Πρόσφατα δημιούργησα μια σελίδα στο fb την GreekMusicAkis όπου θα αναρτώ διαφορα κομμάτια μου ή και στίχους που χρειάζονται μελοποίηση.
Πέρα της μουσικής είμαι απόφοιτος ΤΕΙ εφαρμογών πληροφορικής και κάτοχος μεταπτυχιακού στη διοίκηση επιχειρήσεων και τα πληροφοριακά συστήματα. Παράλληλα με τη μουσική εργάζομαι και πάνω στο κλάδο της τεχνολογίας.