Η Rinette Josafat στην Επίμονη Τέχνη

Το polismagazino.gr θέτει μία σειρά ερωτήσεων με σκοπό μια πιο προσωπική γνωριμία με Αγαπημένους μας Επίμονους καλλιτέχνες.

Επίμονη Τέχνη: Ιδρυση – Καλλιτεχνική επιμέλεια Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra

https://www.facebook.com/epimonitexni

Η “Επίμονη Τέχνη” είναι μία ομαδική έκθεση χωρίς μεσάζοντες, η οποία ιδρύθηκε από τη ζωγράφο Χρύσα Μπαρζόκα το 2018 στο Μπενσουσάν Χαν, “μια συλλογική έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών στην οποία καλλιτέχνες με τους οποίους μας δένουν ίδια ιδανικά θα συνεκθέσουμε χωρίς καμία απολύτως δέσμευση με την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία που πρέπει να διέπει την πραγματική Τέχνη, σε πείσμα των εγκαθιδρυμένων συμφερόντων που κατακεραυνώνουν την δημιουργικότητα μας. Μια τέχνη Επίμονη, την δική μας τέχνη”. Χ.Μ.

Η συμμετοχή σας στην ομάδα της Επίμονης Τέχνης δημιουργεί την ανάγκη να γνωρίσουμε τον καλλιτέχνη που βρίσκεται πίσω από τα έργα τα οποία συνομιλούν με το φιλότεχνο κοινό. Θα θέλατε να μας πείτε πού πιστεύετε ότι οφείλεται η επιτυχημένη επαφή σας με το κοινό; Χαίρομαι που το κοινό αγαπάει την δουλειά μου και το εισπράττω με κάθε ευκαιρία που επικοινωνώ μαζί του είτε σε εκθέσεις είτε στο διαδίκτυο. Η δουλειά μου είναι αυθόρμητη, την κάνω με κέφι και ίσως αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας!

Ποιος από τους εν ζωή καλλιτέχνες, σάς εκφράζει εικαστικά; Δεν θα αναφερθώ σε κάποιον συγκεκριμένο καλλιτέχνη. Μου αρέσει να παρακολουθώ εκθέσεις και εμπνέομαι από πολλούς σύγχρονους καλλιτέχνες.

Εάν ναυαγούσατε σε ένα νησί, πέρα από τα βασικά τα οποία θα σας έλειπαν, θα βρίσκατε τρόπο να εκφραζοσασταν καλλιτεχνικά και ποιος θα ήταν αυτός; Με ό,τι θα έβρισκα στη φύση! Ξύλα, πέτρες, κλαδάκια, σίγουρα θα παιδευόμουν με κάτι!

Ποια θεωρείτε οτι είναι η ανώτερη των αξιών σας; Ο σεβασμός και η κατανόηση. Προσπαθώ να μπαίνω στη θέση του άλλου και να μην κρίνω εύκολα.

Ποιος ο λόγος έμπνευσης και συνεργασία σας με την Επιμονή Τέχνη; Η Χρύσα Μπαρτζόκα είναι η ίδια πηγή έμπνευσής μας! Είναι αεικίνητη, ακούραστη, βρίσκεται παντού και έχει υπέροχες ιδέες που με πολλή δουλειά και επιμονή καταφέρνει να υλοποιεί. Γίνεται να μην εμπνεόμαστε κι εμείς μαζί της;

Ποια από τις συνεργασίες σας με την Επιμονή Τέχνη αγαπήσατε περισσότερο & γιατί; Κάθε μια από τις συνεργασίες μας είναι ξεχωριστή. Ίσως λίγο περισσότερο αυτή στο Μπενσουσάν Χαν, μια και ήταν επετειακή.

Τι τίτλο θα δίνατε στην αυτοβιογραφία σας; Ίσως μοιάζει λίγο “κλισέ”: Ποτέ δεν είναι αργά για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου!

Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι που ακούτε όταν είστε σε λύπη, έρωτα ή χαρά; Το “Don’t stop me now” των Queen

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας και ποια θεωρείτε τη μεγαλύτερη τραγωδία που έχει ζήσει η ανθρωπότητα; Φοβάμαι την αρρώστια και τον πόλεμο. Η ανθρωπότητα έζησε και ζει πολλές τραγωδίες, η μεγαλύτερη στην πιο πρόσφατη ιστορία, για μένα είναι το Ολοκαύτωμα.

Πιστεύετε ότι η Τέχνη μπορεί να κάνει καλύτερο τον κόσμο; Φυσικά! Ό,τι είναι όμορφο, συντελεί στο να κάνει τον κόσμο καλύτερο και η Τέχνη σε κάθε μορφή της, είναι ομορφιά.

Πόσο σας επηρεάζουν οι καθημερινές σκληρές ειδήσεις που ακούμε και έχουν να κάνουν με παιδοφιλία με γυναικοκτονίες και με όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία μας; Προσπαθώ να τις ακούω όσο μπορώ λιγότερο. Δυστυχώς ο τρόπος που αναπαράγονται κάνουν πολλαπλάσιο κακό…

Θα σκεφτόσασταν να χαρίσετε κάποιο έργο σας για Φιλανθρωπικό σκοπό & αν ναι σε ποιόν; Ευχαρίστως, όπου θα έπιανε τόπο, θα έδινε λίγη χαρά!

Bio: Ρινέτ Ιωσαφάτ (Rinette Josafat)

Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε οικονομικά στο ΑΠΘ, εργάστηκε για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα έχοντας την ζωγραφική σαν χόμπυ. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια εικαστικών. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τα εικαστικά. Δουλεύει με ακρυλικά, μεικτές τεχνικές και κολλάζ.

Είναι μέλος του ΣΚΕΤΒΕ, της  “Επίμονης Τέχνης” και του Thessaloniki Collage Club. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr