Η Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Sergo TER-NERSESOV, στο Project Room

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 στις 19:00

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Ο Sergo TER-NERSESOV γεννήθηκε στις 10-08-1966 στην Γεωργία όπου και μεγάλωσε. Από μικρός έδειξε την καλλιτεχνική του κλήση προς τη ζωγραφική κάτι που ήταν αναμενόμενο λόγω της καλλιτεχνικής φλέβας της οικογένειάς του.

Πήγε στην Ρωσία και σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Μόσχας ηλεκτρολόγος μηχανικός, απόκτησε το πτυχίο του και εργάστηκε πάνω σε αυτόν τον τομέα για αρκετά χρόνια. Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, βρέθηκε μετανάστης στην Ελλάδα όπου είχε όνειρο ζωής να επισκεφτεί όλα αυτά τα όμορφα μέρη που άκουγε για χρόνια από τις περιγραφές του πνευματικού του πατέρα οποίος ήταν ελληνικής καταγωγής. Αυτό τον οδήγησε να ασχοληθεί με τη φωτογραφία απαθανατίζοντας αυτά τα όμορφα τοπία που επιτέλους έβλεπε μπροστά του. Παράλληλα ζωγράφιζε τα μέρη που τον σαγήνευαν ως χόμπι. Τον κερδίζει η φωτογραφία την οποία σπουδάζει πλέον στην Ελλάδα και σαν επαγγελματίας φωτογράφος ασχολείται με τον χώρο αυτό για δέκα χρόνια. Με την πάροδο του χρόνου και τις εσωτερικές αναζητήσεις του ανακάλυψε και αποδέχτηκε ότι αυτό που τον κάνει χαρούμενο και ευτυχισμένο είναι να δίνει ζωή σε έναν λευκό καμβά με τα πινέλα και την φαντασία του.

www.myro.gr
Facebook | Instagram | YouTube 

Ποιοι είμαστε

Η Myró Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνες για τη διαχείριση της είναι η Μαριάνα Ρωσσιάδου και Νικολέτα Λαζαρίδου.

Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας, πάντα με συνεργατικό πνεύμα, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη δημιουργία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Ο χώρος δεν δεσμεύει καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία την δουλειά όσων την εμπιστεύτηκαν, επιτυγχάνοντας την ενεργή προώθηση της σε συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασία με τους καλλιτέχνες αναπτύσσεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες.

Ο χώρος δίνει έμφαση σε παραστατικές μορφές τέχνης, και την γλυπτική στην σύγχρονη τέχνη, ενώ δεν διστάζει να φιλοξενεί επιλεγμένες αναδρομικές εκθέσεις εγκαθιδρυμένων Ελλήνων δημιουργών, ή/και συλλογές. Η Myró Gallery επικεντρώνεται σε νέους έλληνες και ξένους δημιουργούς, διαθέτει χώρους ειδικά για εγκαταστάσεις/δημιουργικά projects, φιλοξενεί εκδηλώσεις που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές μορφές τέχνης και αναπτύσει συνέργιες με άλλες πρωτοβουλίες & άλλους τομείς του Myró Group of Culture για την προώθηση του έργου των καλλιτεχνών της. Είναι η μοναδική γκαλερί στην Ελλάδα που προβάλλει συστηματικά την σύγχρονη γλυπτική σε μάρμαρο, και μία από τις λίγες στην Ευρώπη.

Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη – Τετάρτη 12:00 – 18:00

Πέμπτη – Παρασκευή 15:00 – 21:00

Σάββατο 10:00 – 14:00

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr