Η Ελευθερία Φωτίου συμμετέχει στην εικαστική έκθεση «Ταξίδι στο χρώμα» στην Πλάκα Μήλου

“Επιδιώκω να πειραματίζομαι και με άλλες τεχνικές, να δοκιμάζω διαφορετικά υλικά, με σκοπό να ανακαλύψω αυτό που με εκφράζει και γοητεύει περισσότερο”

Συμμετέχετε στην εικαστική έκθεση στη Μήλο στις 8 Ιουλίου. Ποιά είναι τα συναισθήματά σας και τι σας συνδέει με το νησί; Χαίρομαι πολύ που έχω την ευκαιρία να συμμετέχω σε μια τόσο όμορφη έκθεση με τόσο αξιόλογους καλλιτέχνες. Ο ενθουσιασμός μου είναι μεγάλος καθώς η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε έναν καλαίσθητο χώρο, σε ένα νησί απαράμιλλης ομορφιάς όπως είναι η Μήλος.  Ανυπομονώ να μοιραστώ τα έργα μου με το κοινό της Μήλου. Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να επισκεφθώ το νησί, οπότε η έκθεση θα είναι η πρώτη όμορφη σύνδεση.

Πόσο “δένεται” ο καλλιτέχνης με το έργο του; Εσείς ξεχωρίζετε κάποιο έργο σας; Είναι ιδιαίτερη η σχέση του καλλιτέχνη με κάθε έργο του, καθώς είναι γεμάτη με διαφορετικά και μοναδικά συναισθήματα. Είναι μια σχέση αγάπης. Από την αρχική ιδέα μέχρι τις τελευταίες πινελιές, η αλληλεπίδραση δημιουργού και έργου είναι δυναμική και ξεχωριστή. Η αλήθεια είναι πως έχω “αδυναμία” σε κάποια έργα μου και αυτό γιατί με μεταφέρουν σε συναισθηματικά φορτισμένες περιόδους. 

Για να ασχοληθεί κάποιος με την Τέχνη χρειάζεται να έχει ταλέντο; Χρειάζεται αγάπη για την Τέχνη. Σίγουρα είναι προτέρημα να έχει γεννηθεί κάποιος με ταλέντο αλλά θεωρώ αν κάποιος αγαπάει την τέχνη, με εξάσκηση και επιμονή μπορεί να καταφέρει πολλά. 

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια και ποιοι οι φόβοι σας; Επιδιώκω να πειραματίζομαι και με άλλες τεχνικές, να δοκιμάζω διαφορετικά υλικά, με σκοπό να ανακαλύψω αυτό που με εκφράζει και γοητεύει περισσότερο. Στόχος μου είναι να εξελίσσομαι, να αποτυπώνω στον καμβά συναισθήματα και σκέψεις που θα μπορούν να «αγγίξουν» τον θεατή. Στα σχέδιά μου είναι να συμμετέχω σε ομαδικές εκθέσεις και να πραγματοποιήσω την προσωπική μου έκθεση. Σίγουρα ο φόβος κάθε καλλιτέχνη είναι να σταματήσει να δημιουργεί για λόγους που δεν μπορεί να ελέγξει.

Η Ελευθερία Φωτίου γεννήθηκε στην Κατερίνη. Σπούδασε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Πολιτικός Μηχανικός και Μηχανικός Περιβάλλοντος, και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην υδραυλική μηχανική. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως μηχανικός. Ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής το 2017 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Πρόσφατα ξεκίνησε μαθήματα αγιογραφίας. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς και σε διαδικτυακές εκθέσεις. Είναι μέλος στο Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας. Έχει πάρει μέρος στο βιβλίο: Ανερχόμενοι μεγάλοι Ζωγράφοι & Αγιογράφοι του παρόντος, τόμος ΙΙΙ, εκδόσεις Δ. Μπένου 2022. Αγαπάει τα ταξίδια, τον κινηματογράφο και το θέατρο, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα αργεντίνικο tango.

Οργάνωση επιμέλεια:
Η ομάδα της ArtMilos [email protected]
και ο Πέτρος Μάλλης https://www.facebook.com/profile.php?id=100089958045646
https://instagram.com/artmilos23?igshid=Y2IzZGU1MTFhOQ==

Εγκαίνια στις 08 Ιουλίου 2023. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Ιουλίου 2023

Μήλος: χρωματιστή, άγρια, ηλιοκαμένη, δαντελωτή και γεωλογικά στολισμένη. Το νησί της θεάς Αφροδίτης, της ομορφιάς και του έρωτα.

Η έκθεση θα γίνει στον πανέμορφο χώρο της ArtMilos. Η ArtMilos βρίσκεται στην Πλάκα, όπου ακολουθώντας τα γραφικά σοκάκια της, οδηγούνται οι επισκέπτες στο μοναδικό κυκλαδίτικο ηλιοβασίλεμα.

Οργάνωση επιμέλεια: Η ομάδα της ArtMilos [email protected] και ο Πέτρος Μάλλης https://www.facebook.com/profile.php?id=100089958045646 https://instagram.com/artmilos23?igshid=Y2IzZGU1MTFhOQ==

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr