Η Dreamteam στην εκστρατεία κατά της φυσικής γούνας

Γράφει ο Πρόεδρος της Dreamteam Χρήστος Πετρίδης

Για φαντάσου να περνάς όλη σου τη ζωή μέσα σε ένα μικροσκοπικό κλουβί, κομματιάζοντας τη σάρκα σου προκειμένου να γλυτώσεις από το μαρτύριο αυτό…

Για φαντάσου να γεννιέσαι μόνο και μόνο για να πεθάνεις με τρόπο βασανιστικό…

Αναλογίσου πως για ένα γούνινο παλτό πρέπει να θανατωθούν περίπου 80-100 ζώα…

Τα χιλιάδες γουνοφόρα ζώα που είναι καταδικασμένα να ζήσουν μία σύντομη και μαρτυρική ζωή σε αιχμαλωσία, εκτρέφονται κάτω από άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες, εγκλωβισμένα σε κλουβιά, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, παρουσιάζοντας νευρωτική συμπεριφορά, αυτό-ακρωτηριασμό και κανιβαλισμό…

Αξίζει …;

Η τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη έχει οριστεί Παγκοσμίως ως η ημέρα κατά της φυσικής γούνας με μεγάλους και επίσημους φορείς ανά τον κόσμο να διαμαρτύρονται για τα βασανιστήρια που βιώνουν τα γουνοφόρα ζώα !

Αυτά γίνονται σε μια εποχή που η τεχνολογία των υφασμάτων έχει προχωρήσει απίστευτα και βρίσκει κάνεις υπεροχές τεχνητές γούνες, ζεστά μπουφάν και παλτό και πολύ όμορφες συνθετικές ανθεκτικές τσάντες  σε πολύ όμορφα σχεδια.

Αριθμός Ζώων που χρειάζονται για ΕΝΑ μόνο γούνινο παλτό:

  • 12-15   Λύνξ
  • 10-15   Λύκοι ή Κογιότ
  • 15-20   Αλεπούδες
  • 60-100 Μίνκ
  • 27-30   Ρακούν
  • 10-15   Κάστορες
  • 60-100 Σκίουροι . . . 

Για την παραγωγή ενός γούνινου παλτό, τσάντας, αξεσουάρ κλπ τα ζώα υπόκεινται ανείπωτα βασανιστήρια και φρικαλέες μεθόδους γδαρσίματος της γούνας τους όταν είναι ακόμα ζωντανά.

Καθώς το εμπόριο και οι πολιτικοί επιμένουν να ενισχύουν το βασανισμό των ανυπεράσπιστων ζώων, απευθυνόμαστε σε εσάς τους καταναλωτές και σας ζητάμε να βάλουμε εμείς και εσείς μαζί ΤΕΛΟΣ στα μαρτύρια των μικρών φίλων μας!

Με γνώμονα τη σωτηρία των ζώων αυτών και με τη πεποίθηση πως όλα μπορούν να αλλάξουν μόνο εάν ο καταναλωτής αλλάξει, μεγάλα brands διεθνούς κύρους στη Μόδα, κατήργησαν τη φυσική γούνα από τις συλλογές τους : Ζαν Πωλ Γκοτιέ, Ντονατέλα Βερσάτσε, Μάικλ κορς, Χούγκο Μπος, London Fashion Week και πάρα πολλοί άλλοι πλέον αρνούνται να συμμετάσχουν στο μαρτύριο που βιώνουν καθημερινά εκατομμύρια ζώα ! Επίσης πολλά κράτη κατήργησαν τα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων και απαγόρευσαν την πώληση γούνινων προϊόντων!

Τι γίνεται όμως στην Ελλάδα;

Η εκστρατεία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας–ΠΦΠΟ- ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια δημοσιοποιώντας την επίσημη ανοιχτή επιστολή / κάλεσμα προς υπογραφή !

Ήδη πολλοί Έλληνες σχεδιαστές μόδας και άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον χώρο της μόδας και του θεάματος συνυπογράφουν την Ανοιχτή Δημόσια Επιστολή της ΠΦΠΟ για να μπει ένα τέλος στον αποτρόπαιο θάνατο των ζώων:

Η επίσημη ανοιχτή επιστολή Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαντολλογικης Ομοσπονδίας

https://pfpo.gr/i-elliniki-moda-leei-ochi-sti-gouna/

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ / ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2021 Πρόεδρος Dreamteam – Επίτιμο μέλος ΠΦΠΟ