Η Χριστίνα Πάτσιου συμμετέχει στην εικαστική έκθεση «Ταξίδι στο χρώμα» στην Πλάκα Μήλου

“…Κάθε φορά που μπαίνω στη διαδικασία μιας νέας δημιουργίας, με κατακλύζει ένα πλήθος συναισθημάτων που κορυφώνονται στην ολοκλήρωση του έργου μου”

Συμμετέχετε στην εικαστική έκθεση στη Μήλο στις 8 Ιουλίου. Ποιά είναι τα συναισθήματά σας και τι σας συνδέει με το νησί; Η Μήλος είναι ένα πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί που προορίζεται για ρομαντικές αποδράσεις. Σαν φύση ρομαντική λοιπόν χαίρομαι ιδιαίτερα που μου δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχω σε μία έκθεση μαζί με άλλους καλλιτέχνες. O τίτλος της έκθεσης “Ταξίδι στο χρώμα” που πραγματοποιείται στην προσεγμένη από κάθε άποψη γκαλερί ΑRTMILOS της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο  κ. Πέτρος Μάλλης, φέρνει στο νου μια παλέτα με πληθώρα χρωμάτων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η παλέτα είναι τα έργα των καλλιτεχνών και στόχος του καθενός είναι να ταξιδέψουν τον επισκέπτη μέσα από τα χρώματα του καμβά τους σε έναν κόσμο  αισιοδοξίας και χαράς.

Πόσο “δένεται” ο καλλιτέχνης με το έργο του; Εσείς ξεχωρίζετε κάποιο έργο σας; Η σχέση του καλλιτέχνη με τα έργα του είναι  σχέση γονεική. Υπάρχει απόλυτο δέσιμο, είναι κομμάτι του εαυτού του και όταν φτάσει η στιγμή που πρέπει να τα αποχωριστεί νιώθει  ενοχές και δημιουργείται  πάντα ένα κενό. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο από τα έργα μου. Γιατί κάθε φορά που μπαίνω στη διαδικασία μιας νέας δημιουργίας, με κατακλύζει  ένα πλήθος συναισθημάτων  που κορυφώνονται   στην ολοκλήρωσή του έργου μου.

Για να ασχοληθεί κάποιος με την Τέχνη χρειάζεται να έχει ταλέντο; Σίγουρα παίζει ρόλο το ταλέντο ή η κλίση που μπορεί να διαθέτει κάποιος. Παρ’ όλα αυτά το ταλέντο καλλιεργείται και  η ζωγραφική διδάσκεται. Αν θα μεταμορφωθεί σε κάτι πολύ ιδιαίτερο εξαρτάται από πολλές παραμέτρους. Θέληση, αδιάκοπη προσπάθεια, καθημερινή εξάσκηση υπομονή, επιμονή και τεράστια ψυχικά αποθέματα.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια και ποιοι οι φόβοι σας; Να συνεχίσω τα μαθήματα ζωγραφικής και σχεδίου που παρακολουθώ ώστε να βελτιωθώ και να εξελιχθώ σαν καλλιτέχνης. Να πειραματιστώ περισσότερο με υλικά και νέες τεχνοτροπίες. Και όταν θα νιώσω έτοιμη να πραγματοποιήσω την πρώτη ατομική μου έκθεση. Οι φόβοι μου εστιάζονται περισσότερο σε κάποια σωματική αδυναμία που δεν θα μου επιτρέψει να συνεχίσω να ασχολούμαι με αυτό που αγαπώ και μου δίνει ζωή. Την ΖΩγραφική!

Bio: Η Χριστίνα Πάτσιου γεννήθηκε στη  Σουηδία. Σπούδασε στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Τεχνολόγος  Ιατρικών Εργαστηρίων και στο ΤΕΙ Λάρισας Νοσηλευτική. Εργάζεται  στον  ιδιωτικό τομέα.

Ξεκίνησε  μαθήματα ζωγραφικής  το 2018-2019  στο σύλλογο Εικαστικών Κατερίνης με την  κα.Κατερίνα Βαρβούτη

Τo 2020 -2021 άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής στη σχολή του κ. Συμεών Δερμεντζίδη.

Από τον  Οκτωβριο 2021 μέχρι και σήμερα   παρακολουθεί  μαθήματα με την  κα. Dragana Savic. Τον Νοέμβριο 2022  ξεκίνησε  μαθήματα αγιογραφίας  με τον αγιογράφο του Πατριαρχείου Αλεξανδρειας   κ. Κωνσταντίνο  Ξενόπουλο.

Πρόσφατα ξεκίνησε μαθήματα ρεαλιστικού σχεδίου με τον κ.Αλέξανδρο Ραπουτίκα.

Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια   ντεκουπάζ, μικτής  τεχνικής πηλού και παλαίωσης  αντικειμένων.

Εχει  συμμετάσχει  σε  ομαδικές  εκθέσεις στην Govaderou Art Gallery Θεσσαλονίκη,   ΧΑΝΘ Θεσσαλονίκη,  SECRET GALLERY’’  ΤΙΤΟΚ MUSEUM στη  Bουδαπέστη, Αστική σχολή Κατερίνης, Πλάκα Λιτοχώρου Αφυτος  Χαλκιδικής Δημοτική  Πινακοθήκη  Καλλιθέας

Είναι μέλος του Συλλόγου εικαστικών Κατερίνης. Μιλάει την Αγγλική γλώσσα. Είναι παντρεμένη και ζεί στην Κατερίνη. 

Οργάνωση επιμέλεια:
Η ομάδα της ArtMilos [email protected]
και ο Πέτρος Μάλλης https://www.facebook.com/profile.php?id=100089958045646
https://instagram.com/artmilos23?igshid=Y2IzZGU1MTFhOQ==

Εγκαίνια στις 08 Ιουλίου 2023. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Ιουλίου 2023

Μήλος: χρωματιστή, άγρια, ηλιοκαμένη, δαντελωτή και γεωλογικά στολισμένη. Το νησί της θεάς Αφροδίτης, της ομορφιάς και του έρωτα.

Η έκθεση θα γίνει στον πανέμορφο χώρο της ArtMilos. Η ArtMilos βρίσκεται στην Πλάκα, όπου ακολουθώντας τα γραφικά σοκάκια της, οδηγούνται οι επισκέπτες στο μοναδικό κυκλαδίτικο ηλιοβασίλεμα.

Οργάνωση επιμέλεια: Η ομάδα της ArtMilos [email protected] και ο Πέτρος Μάλλης https://www.facebook.com/profile.php?id=100089958045646 https://instagram.com/artmilos23?igshid=Y2IzZGU1MTFhOQ==

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr