Η Τιτινα Ροντογιαννη στο γυάλινο κόσμο, στον κήπο του απογευματινού Ήλιου με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ «Τι χρώμα έχει η Ελπίδα. . ?»

Έμπνευση & Επιμέλεια: Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra

Όλο το Μάρτιο από την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στον Κήπο Του Απογευματινού Ήλιου & στον Κήπο Της Άμμου. Στο γυάλινο χώρο από το Λευκό Πύργο προς το Μέγαρο Μουσικής και αμέσως μετά το Makedonia Palace.

Μπορείτε να δείτε την κάθε οπτική του σήμερα στο χώρο, όπως και το έργο να παίρνει τη μορφή σας μέσα στο έργο του καλλιτέχνη ή & το αντίστροφο. Μια γλυκύτατη πρόταση για να γίνει η βόλτα πιο απολαυστική για όλους, μικρούς και μεγάλους με εύκολη πρόσβαση στην ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ γνωστών σύγχρονων εικαστικών που αποκαλύπτουν «ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ. . ?»

«ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ. . ?»: Η εικαστική έκθεση λειτουργεί στημένη ανάποδα δηλαδή στραμμένη προς τη βιτρίνα σε δημόσια θέα στην πιο όμορφη βόλτα της Θεσσαλονίκης και είναι ανοιχτή 24 ώρες κάθε μέρα για όλο το Μάρτιο…

Ποιος είναι ο τίτλος του έργου σας με το οποίο συμμετέχετε και σε τι αναφέρεται; Συμμετεχω με ενα αφαιρετικό εργο που φερει τον τιτλο «ΟΙΑ ΗΩ, Ω ΥΙΕ , ΑΕΙ ΕΙ». Παρα την οποια μυθοπλασία της φράσης, εμμένω στις έννοιες : Αυγη, Νεοι, Μελλον που παραπέμπουν στην Ελπιδα.

Μπορεί η Τέχνη να συμβάλει στην παιδεία κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι διάδοχοί μας στην ανθρωπότητα να δημιουργούν περισσότερο δίχως να καταστρέφουν; Δεν νοείται Παιδεια χωρις την Τεχνη, αφου η ολιστική της θεώρηση προϋποθέτει την λείανση της ψυχης που μεσω της Τεχνης μπορει να επιτευχθεί. Σ’ αυτη τη βαση εναποθέτουμε την Ελπιδα για εναν καλυτερο κοσμο.

Αν ζωγραφίζατε την ειρήνη τι χρώμα και σχήμα θα της δίνατε; Προερχόμενη ετυμολογικά απο τον πρωτο ελληνικό τυπο «ειρω» που σημαινει συνδέω, η Ειρηνη ειναι η ενωση, η αγαπη. Θα εδινα λοιπον στην Ειρηνη τα χρωματα και τα σχηματα που αντανακλώνται στα ματια που αγαπαω.

Ποιο είναι το χρώμα της δικής σας Ελπίδας; Αυτο που αποτυπώνεται στο εργο μου, το χρωμα της Ροδοδακτυλης Αυγής.

Έχετε αποκτήσει κοινό το οποίο σας ακολουθεί σε κάθε εμφάνιση νέας σας δουλειάς. Τι πιστεύετε ότι κέρδισε το βλέμμα των θεατών σας; Αν και δεν εχω αλλη σχεση με την Θεσσαλονικη, υπαρχει ενα σταθερο κοινο που με στηριζει σε καθε μου καλλιτεχνικη προσπαθεια (ατομικη ή ομαδικη εκθεση). Τους ευχαριστω θερμα ευελπιστωντας οτι θα ανταποκρίνομαι στις προσδοκιες τους. Θερμες ευχαριστιες στη Χρυσα Μπαρζωκα για την αψογη συνεργασια μας.

Πώς αντέδρασαν οι ανυποψίαστοι περαστικοί στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης όταν ξαφνικά αντίκρυσαν μια εικαστική έκθεση μπροστά στη βόλτα τους και μάλιστα στη διάθεσή τους ανοιχτή όλες τις ώρες; Εφεξής οι Θεσσαλονικείς δεν θα ειναι καθολου ανυποψίαστοι. Το φετινό project ερχεται σαν συνεχεια του περσινού στο Γυαλινο Θεατρο (εμπνευση και επιμέλεια  της Chris Barjoka) και τείνει να γινει θεσμός.
Τι πιο ομορφο απο την ένταξη της Τεχνης στην καθημερινη βολτα στην παραλια της Θεσσαλονίκης;

Η Αντιδήμαρχος πολιτισμού
του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη, η οποία στήριξε τη δράση της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ και ο Σταύρος Καλαφάτης Υφυπουργός Εσωτερικών εγκαινίασαν την εικαστική έκθεση στη Νέα παραλία μαζί με την εικαστικό Χρύσα Μπαρζόκα
Επίσκεψη του Ιστορικού Τέχνης & Συγγραφέα Μάνου Στεφανίδη με την ομάδα
της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Κώστας Γκιουλέκας
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με μέλη
της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr