Η Συναισθηματική Διαλεκτική στις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Μέσα Γειτονιάς στη Λεμεσό

Γράφει η Άντρια Συμεών

Μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον Δήμο Μέσα Γειτονιάς στην Κύπρο. Στόχος αυτών των εκδηλώσεων η επανασύνδεση του κοινού με την Τέχνη μετά την περίοδο του Κορονοϊού.

Στέλιος Καλαθάς
Ηθοποιός, Σκηνοθέτης
[email protected]
Facebook:  http://www.facebook.com/theatro33 Blog: http://synaisthimatikhdialektikh.com

Οι «Πολιτιστικές περιπλανήσεις» όπως ονομάστηκαν, είχαν ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων που περιελάμβανε θεατρικές-μουσικές -χορευτικές βραδιές και ολοκληρώθηκε με ένα σεμινάριο Συναισθηματικής Διαλεκτικής με τίτλο «Βρες τον ρόλο της ζωής σου».

Ο εμπνευστής της μεθόδου, ηθοποιός και σκηνοθέτης Στέλιος Καλαθάς βρέθηκε για ακόμα μια φορά στην Κύπρο για να ρίξει φως στα συναισθήματα  και μέσα από  βιωματικές ασκήσεις να μας δείξει πώς μπορούμε να διαχειριζόμαστε και να εκφράζουμε αποτελεσματικά τα συναισθήματά μας. Πολύτιμος  βοηθός η Τέχνη του θεάτρου και οι ρόλοι της ζωής μας.

Άξιος συγχαρητηρίων ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς κ. Δώρος Αντωνίου Αββάς που με ανοιχτό πνεύμα και πολιτιστικές ανησυχίες, πρόσφερε στους δημότες του στιγμές ποιοτικών δράσεων. Σε εποχές αγριότητας ο Πολιτισμός είναι η απάντηση στις επιθετικές μέρες που βιώνουμε.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν οι άνθρωποι που κατέχουν εξουσία να προτείνουν τέτοιες εκδηλώσεις που βοηθούν ουσιαστικά τους δημότες στην σκέψη στο συναίσθημα αλλά και στην αγωγή της ψυχής.

Χορηγός της εκδήλωσης Aionas travel.