Η πολυαγαπημένη οπερέτα “ο Βαφτιστικός”

στο Μέγαρο Μουσικής από τους Μουσικούς της Καμεράτας και τον Γιώργο Πέτρου 5, 7, 9 ,11 και 13 Ιανουαρίου 2019

“Ο Βαφτιστικός” του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, η πιο λατρεμένη Ελληνική οπερέτα γίνεται 100 ετών και ανεβαίνει σε μια εντυπωσιακή νέα παραγωγή από τους Μουσικούς της Καμεράτας και τον Γιώργο Πέτρου, στην αυθεντική της μορφή, όπως παρουσιάστηκε στην ιστορική πρεμιέρα του 1918!
Η πιο δημοφιλής ελληνική οπερέτα έρχεται για έξι μόνο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Α. Τριάντη), αμέσως μετά την είσοδο του νέου έτους. Ένα υπέροχο λυρικό έργο, που αγαπήθηκε από γενιές και γενιές Ελλήνων για την υπέροχη μουσική του και την ξεκαρδιστική του υπόθεση, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία και μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, ενός από τους κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες με διεθνή ακτινοβολία. Μαζί του ένα επιτελείο εξαίρετων λυρικών τραγουδιστών και ηθοποιών που περιλαμβάνουν τον σπουδαίο Αργύρη Πανταζάρα σε ένα ρόλο έκπληξη, την λαμπερή Ελένη Σταμίδου, την πολυδιάστατη Άννα Κουτσαφτίκη, τους έμπειρους Γιάννη Χριστόπουλο, Δημήτρη Ναλμπάντη και Μάριο Σαραντίδη.
Μαζί τους ένα δροσερό φωνητικό σύνολο που ως αληθινοί περφόρμερς χορεύουν τραγουδούν και παίζουν εξαιρετικά.
Ο Γιώργος Πέτρου και η Σκηνογράφος/Ενδυματολόγος Γιωργίνα Γερμανού, τοποθετούν τον “Βαφτιστικό” σε ένα κόσμο με στοιχεία ART DECO και ένα εντυπωσιακό διαχρονικό σκηνικό με αέρα εποχής που θα μας ταξιδέψει στην ανέμελη Αθήνα του 1918.
Σκηνοθετικό σημείωμα:
“Μια Ελλάδα πλούσια, χαρούμενη, ερωτεύσιμη… μια Αθήνα πανέμορφη, ολοζώντανη με ήχους και αρώματα από τις ωραιότερες μουσικές του κόσμου: Βιεννέζικα βαλς, πόλκες, μαζούρκες και ταγκό που στροβιλίζονται σε ήχο ελληνικό. Είναι η χώρα του “Βαφτιστικού” και η πατρίδα που αγαπάμε. Είναι η οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη που “μυρίζει” Αθήνα, όπως ήθελε ο δημιουργός της ακριβώς πριν από 100 χρόνια.
Σήμερα, γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από την ιστορική πρεμιέρα του 1918, οι Μουσικοί της Καμεράτας παρουσιάζουν σε νέα παραγωγή την πολυαγαπημένη οπερέτα με την αυθεντική ενορχήστρωση του συνθέτη. Ήχοι και χρώματα υπέροχα, που συνδέουν το αριστούργημα του Σακελλαρίδη με τους ήχους του Johann Strauss και του Franz Lehar και κάνουν την μουσική να διασκεδάζει, να χαμογελά και να παιχνιδίζει μέσα από απρόσμενες εκπλήξεις. Όλα αυτά, χωρις νοσταλγία. Γιατι η αγαπη μας για την Ελλάδα κοιτάζει μπροστά. Γιατί η πόλη μας ειναι η ομορφότερη πόλη του κόσμου. Γιατί η μουσική μας, μας ανήκει και οφείλουμε να την φροντίζουμε. Και γιατί το γέλιο ειναι αντίδοτο σε όλες τις δυσκολίες. Ας έρθει η νέα χρονιά με αισιοδοξία και ομορφια.
Το γλέντι λοιπόν αρχίζει…”

Το έργο:
Μετά τους δύο νικηφόρους Βαλκανικούς πολέμους ο ελληνικός στρατός μάχεται στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο στο πλευρό των συμμάχων στα χώματα της Μακεδονίας. Όλο το έθνος προσδοκά την επικείμενη νίκη! Με τόσες μάχες στην πλάτη τους, στρατιώτες και αξιωματικοί αποζητούν να πετάξουν για λίγο το χακί, διψούν για μια στάλα έρωτα και μπλέκουν σε σκαμπρόζικες καταστάσεις με τις κυρίες στα μετόπισθεν, τραγουδώντας τις μεγάλες επιτυχίες «στο στόμα», «η καρδιά μου πονεί για σας» και το εμβληματικό πολεμικό εμβατήριο «Ψηλά στο μέτωπο»!

«Οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής αποτελoύν σήμερα έναν από τους πιο δραστήριους φορείς του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Η πολυσχιδής και πλούσια δραστηριότητά τους και η φήμη τους εντός και εκτός Ελλάδας τους τοποθετούν όχι μόνο ανάμεσα στους σημαντικότερους πυλώνες της καλλιτεχνικής ζωής της χώρας μας, αλλά τους κάνουν να ξεχωρίζουν ως ίσως οι πλέον διακεκριμένοι πρεσβευτές της μουσικής παραγωγής της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Η Ορχήστρα, γνωστή εκτός Ελλάδας με τη διεθνή της ονομασία Armonia Atenea –που υποδηλώνει και την αθηναϊκή της προέλευση–, έχει αναπτύξει αξιοθαύμαστη δραστηριότητα, στην οποία ο διεθνής Τύπος αναφέρεται συχνά ως «το ελληνικό θαύμα» (Neue Zürchner Zeitung) ή ως «το αντίδοτο εναντίον της Κρίσης» (Die Welt, Daily Telegraph)»

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Θεόφραστου Σακελλαρίδη: «O Bαφτιστικός»
Οπερέτα σε τρεις πράξεις (στην αυθεντική εκδοχή και ενορχήστρωση του 1918)
Παραστάσεις: 5, 7, 9, 11 Ιανουαρίου 2019 (20:00) και 13 Ιανουαρίου (16:00, 20:00)
Σκηνοθεσία: Γιώργος Πέτρου
Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου, Νίκος Λαάρης
Σκηνικά – κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού
Χορογραφία: Μιμή Αντωνάκη
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάνθη Γραμματικού

Πρωταγωνιστούν:
Κορτάσης: Αργύρης Πανταζαρας
Βιβίκα: Ελένη Σταμίδου
Κικη: Άννα Κουτσαφτίκη
Χαρμίδης: Γιάννης Χριστόπουλος
Ζαχαρούλης: Δημήτρης Ναλμπάντης
Συνταγματάρχης: Μάριος Σαραντίδης
Μαρτής: Χάρης Αττώνης
Μίμης: Σταμάτης Πακάκης
Χορεύουν: Μιμή Αντωνάκη, Αντώνης Στρούζας

Φωνητικό σύνολο Armonia Atenea:
Μουσική διδασκαλία: Αθανασία Κυριακίδου

Οι Μουσικοί της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής
Εισιτήρια:
Διακεκριμένη Ζώνη: 30 ευρώ
Α’ Ζώνη: 25 ευρώ
Β’ Ζώνη: 20 ευρώ
Γ’ Ζώνη: 15 ευρώ

Μειωμένο – για φοιτητές: 10 ευρώ

Πληροφορίες – Κρατήσεις στο ταμείο του Μεγάρου Μουσικής:
2107282333