Η μουσική την περίοδο του Κορονοϊού

Γράφει ο Χρήστος Κατσίδης σπουδαστής μουσικός

Το 2020 θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια χρονιά που πολλά πράγματα δοκιμάζονται.

Ολόκληρη η ανθρωπότητα έχει κληθεί να αντιμετωπίσει μια δοκιμασία και δεν είναι άλλη από τον ιό Covid – 19. Καθημερινά πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Η μουσική ωστόσο είναι η καλύτερη παρέα τις δύσκολες αυτές μέρες που περνάμε όλοι μας. Ένα κλασσικό κομμάτι, ένα έντεχνο η οποιοδήποτε κομμάτι το οποίο μας αρέσει.

Η μουσική μπορεί να δράσει ψυχοθεραπευτικα, να μας κάνει να ξεφύγουμε λίγο από τη μονότονη καθημερινότητα όπως και κάθε μορφής τέχνη.

Οι ευεργετικές ικανότητες ενός μουσικού κομματιού η ενός τραγουδιού είναι πολλές. Οι καταστάσεις που βιώνουμε είναι αναμφισβήτητα πρωτόγνωρες.

Αλλά σίγουρα αν βρούμε τον τρόπο να γεμίσουμε με χρώμα την κάθε μέρα μας πράγμα το οποίο αντιτίθεται με το γκρίζο των ημερών, τότε θα τα καταφέρουμε να το περάσουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Μια λύση λοιπόν είναι, να βρούμε πράγματα που γεμίζουν με χαρά και αισιοδοξία την κάθε μέρα μας είτε μουσική είναι αυτό ειται οποιαδήποτε άλλη μορφή τέχνης και να χαλαρώσουμε όσο μπορούμε.

Οπότε ένα τραγούδι ένα κομμάτι που μας μιλάει στην ψυχή μπορεί να βοηθήσει με τον καλύτερο τρόπο. Λίγη μουσική λοιπόν, λίγο χρώμα στην κάθε μέρα και… Μπόρα είναι θα περάσει και σίγουρα όταν περάσει θα έχουμε βγει όλοι πιο δυνατοί.