Η Κάρλου Στέλλα συμμετέχει στη διαδικτυακή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με θέμα “ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ” και τίτλο “Θα τα πω όλα στο Θεό!”

KINDER IN GEFAHR” Ich werde alles zu Gott sagen!
Ομαδική Διαδικτυακή Έκθεση Εικαστικών Τεχνών μέσω της “Konsfarm Art Gallery” bei Konstantina Farmaki στην Αυστρία.

https://www.facebook.com/konsfarmartgallerybeikonstantinafarmaki

https://www.facebook.com/konsfarmartatelier

«Έχε τον νού σου στο παιδί! Γιατί αν γλιτώσει το παιδί… Υπάρχει Ελπίδα!!!»

Η διαδικτυακή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με θέμα “ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ” και τίτλο “Θα τα πω όλα στον Θεό!” η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, σκοπό έχει μέσω της εικόνας ν’ αφυπνίσει συνειδήσεις! Γιατί η εικόνα είναι ένας τρόπος αφύπνισης, συγκινεί τους ανθρώπους, τους οδηγεί σε πράξεις αλληλεγγύης – ακόμη και στην πολιτική.
Σ’ αυτή μας την προσπάθεια 31 εικαστικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους μέσω της τέχνης τους, με όλες τις οργανώσεις και τους φορείς (δημόσιους και ιδιωτικούς) του κόσμου που αγωνίζονται για την προστασία και υποστήριξη των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, παρουσιάζοντας έργα που καταδεικνύουν την κακοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών μέσα από αυτή την διαδικτυακή διαδραστική έκθεση που παρουσιάζει η “Konsfarm Art Gallery” bei Konstantina Farmaki στην Αυστρία. Η έκθεση σήμερα 16 Μαρτίου 2022 παρουσιάζει τα έργα και την προσωπικότητα της εικαστικού δημιουργού ΣΤΕΛΛΑΣ ΚΑΡΛΟΥ.

Διοργάνωση, επιμέλεια, παρουσίαση: Κωνσταντίνα Φαρμάκη Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης/Εικαστικός Πολιτιστική Ακόλουθος Αυστρίας για τον Όμιλο UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος,
Συντονίστρια Αυστρίας για την Παγκόσμια Οργάνωση WRITERS CAPITAL FOUNDATION και Μέλος του Γραφείου Πολιτιστικής Δικτύωσης της Κάτω Αυστρίας KULTUR VERNETZUNG NÖ

ΚΑΡΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ
Η Κάρλου Στέλλα είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος. Απεικονίζει τα θέματα της στα έργα της με πραγματικά χαρακτηριστικά εστιάζοντας στο φως και στο χρώμα . Η ζωγράφος σε κάθε έργο της καταθέτει τα συναισθήματα της μεταφέροντας εικόνες της καθημερινότητας και τις ομορφιές της φύσης .Δένει τα χρώματα και τις φιγούρες μεταξύ τους με απαλές στρωτές πινελιές που σβήνουν απαλά η μία μέσα στην άλλη χρησιμοποιώντας πάντα λάδια σε πολλές στρώσεις. Η ένταση των χρωμάτων, οι ωραίες δυναμικές φόρμες με αμφίδρομη σχέση στην κίνηση χαρακτηρίζουν τις δημιουργίες της. Η απεικόνιση του ελληνικού τοπίου είναι μία έγχρωμη πραγματικότητα με την κομψότητα του αυθεντικού και την αμεσότητα της φωτογραφικής ακρίβειας, όπως στην περίπτωση του έργου με την “Αλόη” , ενώ στο επόμενο έργο το Αιγαίο από μπλέ γίνεται έγχρωμο! Το έργο “Ελπίδα” με το οποίο συμμετέχει στην ομαδική διαδικτυακή έκθεση εικαστικών τεχνών με θέμα “ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ” και τίτλο Θα τα πώ όλα στον Θεό! που παρουσιάζεται από την “Konsfarm Art Gallery ” bei Konstantina Farmaki, έχει ένταση, δύναμη και ευαισθησία.

Κωνσταντίνα Φαρμάκη Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης/Εικαστικός

4 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Κάρλου Στέλλα

Ποιος ήταν ο λόγος που ασχοληθήκατε με τη ζωγραφική; Δεν έχω σπουδάσει σαν καλλιτέχνης ούτε έχω την ανάλογη παιδεία, ιδεαλισμός, ιμπρεσιονισμός, μοντερνισμός, φουτουρισμός, ρεαλισμός είναι συγκεχυμένες έννοιες για μένα. Η ζωγραφική είναι για μένα ασχολία, δημιουργία, αγάπη, είναι ένας τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων μου, που αναπαριστά μία πραγματική εικόνα η φαντασίωση μου. Εικόνες που δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια, αλλά αποτυπώνω με χρώματα και σχέδια και αγάπη στον καμβα μου.

Η έμπνευση, το ταλέντο ή η σκληρή δουλειά κάνουν ένα καλλιτέχνη επιτυχημένο; Απαραίτητη προϋπόθεση το ταλέντο αλλά και η σκληρή δουλειά για να αισθάνεσαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Πιστεύετε ότι τα έργα πρέπει να μεταφέρουν μηνύματα; Ο καλλιτέχνης, μέσα από τα έργα του, επικοινωνεί με το θεατή και μεταφέρει μηνύματα, μέσω της εικαστικης εικόνας. Νιώθει την ανάγκη να περάσει στον θεατή, μέσω προσωπικής έκφρασης το περιβάλλον τις συνθήκες διαβίωσης, αλλα και τις ανησυχίες του για περαιτέρω ψάξιμο και αναζήτηση.

Ποια η γνώμη σας για τις τέχνες στην χώρα σας; Έχουν την αναγνώριση που τους αξίζει; Το προφίλ των Ελλήνων καλλιτεχνών στη χώρα μας δεν είναι και το καλύτερο, οι καλλιτέχνες εργάζονται, ανασφάλιστοι, έχουν χαμηλό εισόδημα και δεν υπάρχει καμία κρατική μέριμνα. Αναμφισβήτητα η κρίση, είναι υπαίτια για αυτή την κατάσταση αλλά και η παθογένεια και η αναξιοκρατία που επικρατούν στον τόπο μας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ονομάζομαι Στέλλα Καρλου, γεννήθηκα και κατοικώ στην Αθήνα.
Είμαι αυτοδίδακτη ζωγράφος.
Η ζωγραφικη για εμένα είναι τρόπος έκφρασης. Αποτυπώνω στον καμβά με φως και χρώμα, τις ομορφιές της φύσης αλλά και συναισθήματα με εικόνες της καθημερινότητας. Έργα μου υπάρχουν στην Ελλάδα και το εξωτερικο, σε ιδιωτικες συλλογες, στο Λαογραφικό Μουσείο Καμιναρατων, στο γηροκομείο Ληξουριου και στο Χατζηπατερειο.
Βραβεύτηκαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμο Ζωγραφικης
(ΦΟΙΝΙΞ).
Εχω εκθέσει έργα μου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με την ένωση Καλλιτεχνών “ΔΙΩΝΗ”, Unesco Πειραιώς και Νησων,, ΑΠΠΕΛΗΣ, MegΑrt, την Ένωση Καλλιτεχνών “Το Εργαστήρι” και άλλες εικαστικές ομάδες

Εγκαίνια: 05 Μαρτίου 2022 ώρα 16:00 Διάρκεια έκθεσης: από 05.03. – 20.03.2022
Ώρες επισκέψεων:
καθημερινά και καθ’ όλο το 24ωρο
Χορηγός επικοινωνίας
http://polismagazino.gr