Η ζωγράφος, επιμελήτρια & ιδρύτρια της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Χρύσα Μπαρζόκα συστρατεύεται με τον υποψήφιο Δήμαρχο Καλαμαριάς Άρη Τεμεκενίδη

“…Είναι συγκινητική η προσπάθεια φίλων, που έχουν διάθεση να με στηρίξουν σε αυτό μου το τόλμημα. Να εντάξω την Τέχνη σε όσους περισσότερους χώρους μπορώ. Η Τέχνη ενώνει, θεραπεύει, καλλιεργεί, ενεργοποιεί καταστάσεις”

Γυναίκα, μητέρα, εργαζόμενη και υποψήφια δημοτική σύμβουλος η Χρύσα Μπαρζόκα. Γιατί με τον Άρη; Γιατί είναι άξιος και ικανός να εκπροσωπήσει κάθε Καλαμαριώτη…

Τι είναι για εσένα η Καλαμαριά; Ο τόπος που μεγάλωσα, έζησα και συνεχίζω να κατοικώ, ισχυρές φιλίες που κρατάνε από το 3ο Γυμνάσιο & Λύκειο Καλαμαριάς όπου φοίτησα. Είχα μάλιστα την τύχη να έχω καθηγητή & διδάσκαλο τον αείμνηστο ιδεαλιστή, Φιλόλογο Γιώργο Τεμεκενίδη, πατέρα του υποψηφίου Δημάρχου Καλαμαριάς. Τον αγαπήσαμε πολύ όλοι οι συμμαθητές γιατί μιλούσαμε εκτός σχολικής ύλης, για ιδανικά, προβλήματα που μας απασχολούσαν ενώ ηταν ο Άνθρωπος που μας μετέφερε το πάθος & την αγάπη για τον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό αλλά & τις Τέχνες και κάπως έτσι διέκρινε & την κλίση μου σε αυτές. Επίσης η Καλαμαριά είναι ο τόπος μου, η γειτονιά μου, το σπίτι μου, η σταθερή μου βάση. Η καλημέρα της κυρίας Γεωργίας που ετοιμάζει πρωί πρωί μοσχομυρωδάτα γεμιστά με το φρέσκο ψωμί από την Farina, η καληνύχτα που μοιραζόμαστε με το φεγγάρι ν’ ασημιζει τη θάλασσα, στην Μαρίνα της Αρετσούς με τα καϊκάκια & τα κότερα. Είναι ένα συνονθύλευμα ανθρώπων με χαμόγελα, που μοιράζονται έναν τόπο με ομορφιές & δυνατότητες.

Πως φαντάζεσαι την Καλαμαριά με δήμαρχο τον Άρη Τεμενεκίδη; Να αλλάζει με γοργούς ρυθμούς σε κάθε επίπεδο λόγω ικανοτήτων, καινοτομίας, μελέτης και πρωτοποριακών ιδεών… δηλαδή πράξεων.
Ο Άρης είναι αποτελεσματικός, ακούει και πράττει ακαριαία.
Πέρα από το πρόγραμμα το οποίο κατέθεσε για τον πρώτο χρόνο Δημαρχείας του, ασπάστηκε με ενθουσιασμό ήδη μια από τις ιδέες που του κατέθεσα: να δημιουργήσουμε στην είσοδο της πόλης από το αεροδρόμιο, στον Φοίνικα, μια χρωματιστή πολιτεία, με ελάχιστα έξοδα, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μικρών & μεγάλων στις εργατικές κατοικίες του Φοίνικα & της Νέας Κρήνης. Το χρώμα δίνει ελπίδα, ζωή, σπίθα.
Εμείς θέλουμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε…!

Ως ζωγράφος και άνθρωπος του πολιτισμού είσαι ικανοποιημένη από τις έως και σήμερα πολιτιστικές δράσεις του δήμου; Έχουν γίνει προσπάθειες αλλά η Καλαμαριά είναι ένας τόπος που δίνει δυνατότητες για εξέλιξη, τις οποίες οφείλουμε να ενεργοποιήσουμε αμεσα…! Θέλουμε να προλάβουμε να ζήσουμε αυτά που ονειρευτήκαμε για αυτόν τον τόπο. Του αξίζει κάθε αγώνας.

Πως σκέπτεσαι να διεκδικήσεις τον σταυρό των ψηφοφόρων του δήμου σου; Βασιζομαι κυρίως σε φίλους που γνωρίζουν την δημιουργική μου ανάγκη και τις ανησυχίες μου για την πρόοδο & την ανάγκη για βελτίωση του τόπου μου. Πολλοί από αυτούς είναι διατεθειμένοι να με προτεινουν ή να με συστήσουν σε φίλους και συγγενείς που είναι ψηφοφόροι του δήμου μας. Κάνω προσπάθεια και για κάποιες δράσεις. Είναι συγκινητική η προσπάθεια φίλων, που έχουν διάθεση να με στηρίξουν σε αυτό μου το τόλμημα. Να εντάξω την Τέχνη σε όσους περισσότερους χώρους μπορώ. Η Τέχνη ενώνει, θεραπεύει, καλλιεργεί, ενεργοποιεί καταστάσεις.

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ
Άρης Τεμεκενίδης