Η Ζωή Τηγανούρια έπαιξε για τις γυναίκες αθλήτριες με αναπηρία στην εκδήλωση της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ

Η σπουδαία και συγκινητική βραδιά –ωδή στη γυναίκα αθλήτρια με αναπηρία– που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022, ολοκληρώθηκε με τη συνθέτιδα Ζωή Τηγανούρια στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης με τίτλο «Η Ζωή είναι γυναίκα». Η εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΕΑΟΜ – ΑμεΑ (Εθνική Αθλητική ΟΜοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες) τέθηκε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Βούλα Πατουλίδου, Λευτέρης Αυγενάκης,
Ζωή Τηγανούρια

Η μουσικοσυνθέτις άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις παρουσιάζοντας ένα instrumental ρεπερτόριο βασισμένο σε συνθέσεις της και μελωδίες γνωστών συνθετών από τη διεθνή δισκογραφία της όπως, Astor Piazzola, Carlos Gardel, Dmitri Shostakovich, Mariano Mores, Goran Bregovic, Βασίλη Τσιτσάνη και φυσικά, Μίκη Θεοδωράκη, αφού στο κλείσιμο του μουσικού μέρους προσκλήθηκε στη σκηνή ο Νίκος Θεοδωράκης ο οποίος ερμήνευσε το υπέροχο τραγούδι των Θεοδωράκη/Ελύτη «Μαρίνα πράσινο μου αστέρι» καθώς και το ολοκαίνουριο τραγούδι που κυκλοφόρησε πρόσφατα αφιερωμένο στον πατέρα του Μίκη Θεοδωράκη, σε μουσική Ζωής Τηγανούρια και ποίηση Δημήτρη Ιατρόπουλου με τίτλο «Μίκης Αρχιέλληνας Πατέρας» (δείτε εδώ).

Γιώργος Μαυρωτάς, Ζωή Τηγανούρια

Η συνθέτιδα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες που μαστίζουν την κοινωνία μας, καθώς και στα πρόσφατα απευκταία γεγονότα του πολέμου στην Ουκρανία, σημειώνοντας πως “ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά..”.
Συμμετείχαν οι μουσικοί Θεοδόσης Συκιώτης στη κιθάραΓιάννης Γρηγόριου στο μπάσο και Στέλιος Γενεράλης στα κρουστά.

Άρια Αγάτσα, Ζωή Τηγανούρια, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, Ιωάννα Καρυοφύλλη

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης βράβευσε την Παραολυμπιονίκη της Αθήνας, σύζυγο και μητέρα, Παρασκευή Καντζά. Το βραβείο για λογαριασμό της κα. Καντζά, παρέλαβε ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρίες, Χρήστος Κορομηλάς.

Ιωάννα Καρυοφύλλη, Ζωή Τηγανούρια

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης τίμησε τις δύο πρώτες γυναίκες που συμμετείχαν σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, το 2000 στο Σίδνεϊ (πρώτη επίσημη αποστολή της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής) και οι οποίες μάλιστα κατέκτησαν μετάλλιο: την Ελένη Σαμαριτάκη (στίβος) και την Μαρία Καλπακίδου (κολύμβηση).

Στέλιος Γενεράλης, Ζωή τηγανούρια

Επίσης βραβεύτηκε η Πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες Ιωάννα Καρυοφύλλη από το προσωπικό της Ομοσπονδίας.

Νίκος Θεοδωράκης, Ζωή Τηγανούρια

Ambassadors της ΕΑΟΜ – ΑμεΑ 2022-2023 είναι οι Ελεάνα ΒραχάληΑριάδνη Άρια ΑγάτσαΒασιλική ΓαροπούλουΧριστίνα Βραχάλη και η Κατερίνα Βρανά.

Ιωάννης Χατζηδοπαυλάκης, Ζωή Τηγανούρια

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, η σύζυγος του Πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, ο Γενικός Γραμματέας Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Τομεάρχης Αθλητισμού & Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θάνος Μωραΐτης, η Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού & Μέλος της Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μάρα Κουκουδάκη, το Μέλος Τομέα Αθλητισμού ΚΚΕ Γεώργιος Ιωαννίδης, η Βουλετής ΜΕΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα, ο Πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Γιάννης Βαρδακαστάνης, εκπρόσωποι της Παραολυμπιακής & Ολυμπιακής Επιτροπής, των αναπηρικών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αθλητικών σωματείων και οργανισμών κ.ά..

Νίκος Θεοδωράκης, Ζωή Τηγανούρια

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η αθλήτρια της ξιφασκίας με αμαξίδιο Κέλλυ Λουφάκη, όπου ως πρέσβειρα του #BEACTIVE αναφέρθηκε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και στον ρόλο που επιτελεί ώστε να παροτρύνει τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με την άσκηση και τον αθλητισμό. Ακολούθησε η ανάδειξη πέντε γυναικών από τον χώρο των επιστημών, της μουσικής, της υποκριτικής και της δημοσιογραφίας σε Πρέσβειρες της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και, η βραδιά ολοκληρώθηκε με το μουσικό μέρος με τίτλο «Η Ζωή είναι γυναίκα» με τη συνθέτιδα Ζωή Τηγανούρια που εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους.

Στέλλα Σμαραγδή, Ζωή Τηγανούρια

Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης η Διευθύντρια Κέντρου Μαστού του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ Δρ. Ειρήνη Καρυδά, η οποία αναφέρθηκε στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων του Μαστού και στην προσφορά της επιστήμης στις αθλήτριες, ενώ προβλήθηκε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα της Ευαγγελίας Νίκου, η οποία ως γνωστόν συμμετέχει στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος Άρια Αγάτσα.

Δείτε φωτό από την εκδήλωση:
(Photos by Dimitrios Karvountzis)

Βρείτε τη Ζωή Τηγανούρια στα Social Media:

Facebook
Twitter
Youtube Official Channel
Instagram
Youtube Fans Channel
Zoe’s Official Website