Μακιαβέλι για γυναίκες: Βιβλίο της Stacey Vanek Smith από τις εκδόσεις Διόπτρα

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη  

Η Stacey Vanek Smith με το βιβλίο της Μακιαβέλι για γυναίκες απαντά στο ερώτημα αν μπορεί να σταθεί ο Μακιαβέλι στον 21ο αιώνα, στην εποχή του #MeToo. Με διορατικότητα και άμεσο τρόπο η συγγραφέας ενθαρρύνει τις γυναίκες να υπερασπίζονται την αξία τους και να αναπτύσσουν φιλοδοξίες.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τις τελευταίες δεκαετίες οι γυναίκες έχουν κάνει σημαντικά βήματα προς την ισότητα, ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε.

Εισέρχονται ολοένα και περισσότερο στους ανδροκρατούμενους τομείς εργασίας και ξεπερνούν τους συνομήλικους άντρες σε βαθμούς, επίπεδο φοίτησης και πανεπιστημιακούς τίτλους.

Πρόσφατα εισέβαλαν με ορμή στην πολιτική αρένα. Ωστόσο, η ανταμοιβή –κυριολεκτικά– δεν υπάρχει: το χάσμα στις αμοιβές μεταξύ των δύο φύλων παραμένει σταθερό, περίπου στο 20%, από το 2000.

Και ο αριθμός των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις στις εταιρείες του Fortune 500 στην πραγματικότητα ολοένα μειώνεται.

Γιατί, λοιπόν, στην εποχή του #MeToo και του #TimesUp, η «γυάλινη οροφή» εξακολουθεί να αντιστέκεται;

Και πώς μπορούμε να τη σπάσουμε μια για πάντα; Η συμβουλή της Stacey Vanek Smith είναι η εξής: Ρωτήστε τον Μακιαβέλι!

Χρησιμοποιώντας τον Ηγεμόνα ως οδηγό, η Smith εφαρμόζει την πολιτική της Αναγέννησης με ευφυή και ελκυστικό τρόπο στον 21ο αιώνα και δείχνει πώς οι γυναίκες μπορούν να πάρουν αλλά και να διατηρήσουν την εξουσία τόσο στην καριέρα τους όσο και σε κάθε τομέα της ζωής.

Είπαν για το βιβλίο

Αν ζούσε ο Μακιαβέλι, αναμφίβολα θα έβγαζε το καπέλο στη Stacey Vanek Smith, η οποία επανασχεδίασε τη φιλοσοφία του με έναν λαμπρό, διασκεδαστικό και εκπληκτικά διδακτικό τρόπο. Η μαγεία αυτού του βιβλίου έγκειται στην ικανότητα της Stacey να κάνει το επιστημονικό υλικό προσιτό και εμπνευσμένο. Η ανισότητα των φύλων είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας και αυτό το βιβλίο αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη στη φαρέτρα μας για να την αντιμετωπίσουμε. –Guy Raz, παρουσιαστής και δημιουργός του How I Built This

Εύληπτο, αστείο και πρακτικό — το Μακιαβέλι για γυναίκες αξίζει να γίνει ένα κλασικό ανάγνωσμα. –Sarah Knight, best seller συγγραφέας των New York Times

Μεστό, διορατικό, γεμάτο μεγάλες ιδέες που εφαρμόζονται με απλό τρόπο στην καθημερινότητά μας, το Μακιαβέλι για γυναίκες προσφέρει μια απολαυστική θεώρηση ως προς το τι πρέπει να κάνουμε προκειμένου να ανακτήσουμε την εξουσία στις σχέσεις μας. -Sally Helgesen, συγγραφέας του How Women Rise, best seller των New York Times.

Η συγγραφέας

Η Stacey Vanek Smith είναι συμπαρουσιάστρια του podcast του NPR The Indicator from Planet Money. Είναι επίσης ανταποκρίτρια της εκπομπής Planet Money, όπου καλύπτει επιχειρηματικά και οικονομικά θέματα. Ως ανταποκρίτρια, η Smith ακολούθησε διάφορες οικονομικές φήμες μέχρι τους λασπωμένους παράδρομους της Οκλαχόμα για να αγοράσει 100 βαρέλια πετρέλαιο, ταξίδεψε ως την Πούνε της Ινδίας προσπαθώντας να εντοπίσει τον άνθρωπο που προκάλεσε την πιο δραματική υποτίμηση νομίσματος που συνέβη σ’ αυτή τη χώρα, φτάνοντας μέχρι τον πρωθυπουργό, και μίλησε με μια γυναίκα από τη Βόρεια Κορέα που δημιούργησε μια μικρή περιουσία εισάγοντας λαθραία από την Κίνα στη χώρα της κάποιο τεχνητό γλυκαντικό. Η Smith κατάγεται από την Πολιτεία του Άινταχο και μεγάλωσε δουλεύοντας στο ράντσο με βοοειδή του πατέρα της. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον παίρνοντας πτυχίο στη συγκριτική λογοτεχνία και στη δημιουργική γραφή. Κατέχει επίσης μάστερ στη ραδιοφωνική δημοσιογραφία από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Μεταφραστής: Αναστασία Δεληγιάννη, ISBN: 978-960-653-655-7, Ημ. έκδοσης: 11/05/2022, Αρ. σελίδων: 432, Τιμή: 16.60€ – Τιμή e-book: 10.99 €