Η Ελένη Ράντου φωτίζει τα σκοτάδια μας φέτος στο Θέατρο Διάνα

Προτείνει ο δημοσιογράφος Θάνος Ξάνθος

Η Ελένη Ράντου γράφει πάλι μετά τον «ΚΑΤΑΔΙΚΟ ΜΟΥ» μια συναρπαστική ιστορία μνήμης και «αμνησίας», καλώντας μας σ’ ένα γλυκόπικρο «Πάρτυ ζωής» σηματοδοτώντας την μετά πανδημία επιστροφή της στο Θέατρο Διάνα. Ο Ανέστης Αζάς, σκηνοθετεί και οι StringDemons, Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη, συνοδεύουν μελωδικά, και όχι μόνο, ζωντανά επί σκηνής. Το κείμενο είναι εμπνευσμένο από τον θεατρικό καμβά των Ντανκαν Μακμίλαν και Τζόνυ Ντονάχου «Every Brilliant Thing».

Η Ελένη Ράντου ξετυλίγει με χιούμορ και αφοπλιστική ειλικρίνεια πενήντα χρόνια «τραυμάτων» της ηρωίδας της, με φόντο τα τραύματα της σύγχρονης Ελλάδας, αναζητώντας 5.000 λόγους που τη ζωή αξίζει να τη ζήσεις. Μια απελπισμένη κραυγή ελπίδας θα την χαρακτήριζε κανείς, στην μετα-covid εποχή μας, μια τρυφερή εξομολόγηση, σε μια άκρως αληθινή ιστορία….

Η Ελένη Ράντου όταν ανεβαίνει στην σκηνή, δεν θέλεις να κατέβει. Μας είχε λείψει εδώ και 2 χρόνια, αλλά όταν λείπει η Ελένη είναι για καλό. Γιατί κάτι καλό ετοιμάζει. Άξιζε λοιπόν αυτή η αναμονή. Η ηθοποιός, πάνω στην σκηνή κάνει έναν άθλο. Υποδύεται μία ηρωίδα, με την οποία έχει πολλά κοινά και πολλές αντιθέσεις παράλληλα. Κι αυτό κάνει την ερμηνεία της επιτυχημένη. Ισορροπώντας ανάμεσα στο γέλιο και το δάκρυ, περνάει δυνατά μηνύματα για την κοινωνία, τα στερεότυπά της, τις αξίες της οικογένειας, τη φιλία, τον έρωτα, την αγάπη. Η Ελένη Ράντου, έγραψε ένα κείμενο ειλικρινές και ουσιαστικό, όχι για να «χαϊδέψει» τα αυτιά του κοινού, αλλά για να αφυπνίσει την συνείδησή του, αλλά και το αίσθημα της ελπίδας που υπάρχει μέσα του και δεν το βλέπει.

Επέστρεψε στην σκηνή άνετη, χαλαρή και ακόμη πιο ώριμη συγγραφικά και υποκριτικά. Άλλωστε, πρόκειται για μία ηθοποιό με ευαισθησίες. Το κοινό, μέσα από αυτή την κραυγή ελπίδας και αλήθειας της ηρωίδας, ενστερνίζεται πολλά από τα «θραύσματα» του παρελθόντος, του παρόντος, αλλά και του μέλλοντος.

Η έξυπνη και προσεγμένη σκηνοθεσία του Ανέστη Αζά, καθηλώνει τον κόσμο και τον εντυπωσιάζει, έχοντας συνέχεια τα μάτια του επί σκηνής. Για να μην χάσει δευτερόλεπτο από τα δραματικά και παράλληλα χιουμοριστικά γεγονότα της ζωής της ηρωίδας.

Μαζί με την Ελένη Ράντου επί σκηνής, συναντάμε τους StringDemons, τον Κωνσταντίνο και την Λυδία Μπουντούνη, που μας ταξιδεύουν με την μουσική και την φωνή τους και μας παρασύρουν, πλάι στην Ελένη Ράντου, παίζοντας  σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Ευφυής κίνηση του σκηνοθέτη!

Το εντυπωσιακό θέαμα επί σκηνής, συμπληρώνουν τα σκηνικά της Μαγιού Τρικεριώτη, που εναλλάσσονται, ανάλογα την συνθήκη της ηρωίδας, ενώ η κατασκευή του σκηνικού από τον Παναγιώτη Λαζαρίδη, βοηθάει τον θεατή να μην χάνεται.

Η παράσταση είναι ένας φόρο-τιμής στις πληγωμένες ψυχές μας, που τελικά αξίζει πάντα να ελπίζουν, να χορεύουν, να τραγουδούν, να καταγράφουν λίστες με πράγματα ουσιαστικά και να ελπίζουν! Όσο σκοτάδι κι αν υπάρχει, μια χαραμάδα φωτός, είναι η λύση!

ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: ΚΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΙΝΗΣΗ: ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΓΥΡΑ

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΘΑΝΑΣΟΥΛΑ

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΗΤΙΔΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΔΡΑΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΑΛΑΙΟΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΚΕΡΑΣΙΑ ΤΣΙΑΜΑΣΦΥΡΗ

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΓΕΤΟΥΣΑΚΗΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: DREAM PRODUCTIONS

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη 20:00

Πέπμτη20:30

Παρασκευή 21:00

Σάββατο 21:00

Κυριακή 19:30

Τιμές εισιτηρίων:

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή

Πλατεία 18 € Εξώστης 16 €

Σάββατο, Κυριακή

Πλατεία 20 €

Εξώστης 18 €

Φοιτητικό 15 €

Ανέργων 12 €

 Ενιαία τιμή προπώλησης για τον πρώτο μήνα 15 €

Εισιτήρια: viva.gr

Τηλ: 21 0362 6596