Η Βουδούρη Εβίτα συμμετέχει στην εικαστική έκθεση “ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ: ΑΣΚΗΤΙΚΗ” στην Govedarou Art Gallery

Η Govedarou Art Gallery παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο: “ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ: ΑΣΚΗΤΙΚΗ”, την επιμέλεια της οποίας φέρει η Ιστορικός της Τέχνης ΕΚΠΑ, ΜΑ Δημοσιογράφος και μέλος της AICA Eλλάδος, Νικολένα Καλαϊτζάκη https://nikolenakalaitzaki.wordpress.com [email protected]

Συμμετέχετε στην ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο: “ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ: ΑΣΚΗΤΙΚΗ”, στην Govedarou Art Gallery. Περιγράψτε μας το έργο με το οποίο συμμετέχετε και μοιραστείτε μαζί μας τα συναισθήματά σας ως προς τη δημιουργία του. Το έργο με το οποίο συμμετέχω δημιουργήθηκε από την αρχή για την έκθεση και ξεκίνησε από τα λόγια που εμένα σημάδεψαν στην ασκητική του Ν. Καζαντζάκη. …Δεν είμαι το φως, είμαι η νύχτα μα μια φλόγα λοχιζει ανάμεσα στα σωθικά μου και με τρώει. Είμαι η νύχτα που την τρώει το φως. Αυτός είναι και ο τίτλος του έργου ‘’Είμαι η νύχτα που την τρώει το φως’’. Στο έργο βλέπουμε ανθρώπους να μας κοιτούν και ανάμεσα τους ένας να μην το κάνει. Παράλληλα υπάρχουν η χαρά, η θλίψη η ύλη και το πνεύμα που αναφέρονται στο πρώτο χρέος στην ασκητική ως ανυφάντρες έτσι και τα πρόσωπα που υφαίνουν και ξυφαίνουν τον καιρό και τον τόπο.

“Είμαι η νύχτα που την τρώει το φως
Διαστάσεις έργου : 50×70εκ
Μεικτή τεχνική σε ύφασμα

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Τα έργα μου τα εντάσσω σε μια Ιαπωνική αισθητική με έμφαση σε μια μινιμαλιστική νοοτροπία. Έχουν πάνω τους την μελαγχολία του τέλους τους και τον σεβασμό για κάτι που είναι εύθραυστο.

Από που αντλείτε την έμπνευσή σας; Από τη φθορά την ατέλεια, την ομορφιά του ασήμαντου, την αποδοχή της πραγματικότητας, από τις αφανείς και λανθάνουσες λεπτομέρειες και από οτιδήποτε ανακαλεί τις φυσικές δυνάμεις και τις βαθύτερες δομές που υπάρχουν κάτω από τον καθημερινό μας κόσμο.

Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας; Δεν θα έλεγα ότι έχει επηρεάσει άμεσα κάτι το έργο μου αλλά κυρίως ότι με έχει συντροφεύσει η μουσική στο ταξίδι αυτό της δημιουργίας και της έρευνας. Σίγουρα ανά τα χρόνια μελετάω και συνεχίζω να ερευνώ αλλά εστιάζω περισσότερο σε πράγματα εύθραυστα άτονα που εξακολουθούν να διαθέτουν αμείωτη παρουσία και δύναμη.

Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Να μην πάψω να ερευνώ να παρατηρώ και να σκέπτομαι.

Με ποια προσωπικότητα της Τέχνης θα θέλατε να έρθετε σε διάλογο και με αφορμή ποιο θέμα; Με οτιδήποτε και να έρθουμε σε διάλογο θα μας δώσει την ευκαιρία να δούμε κάποια πτυχή του εαυτού μας. Νομίζω η φύση και οτιδήποτε γύρω μας έχει μια αλήθεια και αξίζει να το ερευνήσουμε.

Ποια είναι η σχέση του δημιουργού με το έργο του; Εφήμερη, ελαττωματική, ατελής με μια ψευδαίσθηση διάρκειας.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Νομίζω περισσότερα ταξίδια και αλληλεπιδράσεις με πολιτισμούς.

Εγκαίνια: Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου (6 – 9:30 μ.μ.)

Διάρκεια έκθεσης: 25 Φεβρουαρίου – 11 Μαρτίου 2022 

Govedarou Art Gallery,
Διεύθυνση: Γ. Παπανδρέου 5 (πρώην Ανθέων), στάση Γεωργίου, Τ.Κ: 54645, Θεσσαλονίκη,
Τ.: 2314015613, www.govedaroufineartgallery.com,
[email protected] 

https://www.facebook.com/govedarouartgallery/

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή: 11 π.μ. – 2 μ.μ., Τρίτη, Πέμπτη: 11 π.μ. – 2 μ.μ. & 6 μ.μ. – 8 μ.μ., Σάββατο: 11 π.μ. – 2 μ.μ., Κυριακή κλειστά

Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr