Η Βίβιαν Ζώταλη συμμετέχει στην εικαστική έκθεση «στα χνάρια του φθινοπώρου»

“Στα σχέδιά μου πάντα περιλαμβάνονται δημιουργικές ενότητες που έχουν στόχο να επηρεάσουν τον συνάνθρωπό μου ή να ενδυναμώσουν αποστολές που η φιλοσοφία τους με εκφράζει”

Τι σας έκανε να πατήσετε «στα χνάρια του φθινοπώρου» και να συμμετέχετε στην εικαστική έκθεση στην Μήλο; Μου αρέσει η σκέψη ενός «κλεισίματος» του Αυγούστου με χρώματα πορτοκαλί και μωβ.

Μιληστε μας για την συνεργασία σας με τον Πέτρο Μάλλη. Ο κύριος Μάλλης είναι άνθρωπος, είναι ουσιαστικός – κάτι που λείπει αρκετά στο χώρο του «φαίνεσθαι».

Ποιοι ήταν οι έως τώρα σημαντικότεροι σταθμοί στην πορεία σας και γιατί; Οι σημαντικότεροι σταθμοί στην πορεία μου έως τώρα είναι μια σειρά έργων όπου αποτυπώνονται παιδιά σε ανέμελες στιγμές “For (we are All) Children“. Πραγματοποιήθηκε φιλανθρωπική έκθεση στηρίζοντας τον ΜΚΟ «Πρώτα το Παιδί». Η πρώτη μου ατομική έκθεση,  η “GODs: Greek Olympian Deities” – δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα μιας εσωτερικής διαδρομής όπου όμως και οι θεατές καλούνται να βρουν την θεϊκή / ψυχολογική προσωπικότητά τους. Η πιο πρόσφατη σειρά θαλασσογραφιών – Speck in the Universe – φωτογραφίζει στιγμές στη φύση – βάζοντάς μας να σκεφτούμε ότι το μόνο που έχει σημασία είναι να εκτιμούμε και να ζούμε τη στιγμή. Είναι μια πράξη ευγνωμοσύνης προς το σύμπαν.

Ποιες είναι οι δυσκολίες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ένας καλλιτέχνης στην Ελλάδα; Πιστεύω ότι υπάρχουν δυσκολίες όταν θέλεις να ακολουθήσεις κάποια «συγκεκριμένη» πορεία. Υπάρχουν κανάλια, άτομα που πρέπει να «ευλογούν» την διαδρομή σου. Τώρα πλέον υπάρχει το δημοκρατικό μέσο του διαδικτύου – είμαστε όλοι καλλιτέχνες του κόσμου αν θέλουμε.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον; Στα σχέδιά μου πάντα περιλαμβάνονται δημιουργικές ενότητες που έχουν στόχο να επηρεάσουν τον συνάνθρωπό μου ή να ενδυναμώσουν αποστολές που η φιλοσοφία τους με εκφράζουν.

Βιογραφικό

Η Βίβιαν Ζώταλη, αντλεί έμπνευση από τη σύνδεση και την επικοινωνία. Στα έργα της κυριαρχεί ένας ρομαντικός συναισθηματισμός σε ένα περιβάλλον χρωμάτων και συμβόλων με επιρροή από τον εξπρεσιονισμό και τον μετα-ιμπρεσιονισμό. Tαξιδεύει στην Βοστώνη και το Σίδνεϋ σπουδάζοντας Επικοινωνία. Εργάζεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό στη διαφήμιση, την ιατρική, τον αθλητισμό και την εκπαίδευση. Ξεκινά να ζωγραφίζει ξανά και αυτή τη φορά, το ταξίδι της με την τέχνη εκφράζεται με μια έντονη αλληλεπίδραση. Από εσωτερική διαδικασία μεταμορφώνεται σε μέσο σύνδεσης και η δημιουργία έχει πλέον πρωταρχικό ρόλο στη ζωή της Βίβιαν.

Ακολουθούν ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, φιλοτεχνεί το εξώφυλλο του βιβλίου «Εκ του Πατρός Εκπορευόμενοι» (Ιανός) του δημοσιογράφου Ανδρέα Μπελεγρή και έργα της βρίσκονται στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρώπη και Ελλάδα. Το 2022 πραγματοποιήθηκαν δύο ατομικές εκθέσεις : GODs: Greek Olympian Deities" – μια εμπειρία αλληλεπίδρασης όπου το κοινό ψάχνει να εντοπίσει το δικό του αρχέτυπο προσωπικότητας μέσω των Ολύμπιων θεών και η  “For (we are all) Children” μια έκθεση που στηρίζει παιδιά σε ανάγκη μέσω του ΜΚΟ «Πρώτα το Παιδί» . To 2023 φιλοξενείται ατομική έκθεση, μια σειρά θαλασσογραφιών “Speck in the Universe” στο boutique hotel “Living Theros”. Δημιουργώντας, η Βίβιαν εκπληρώνει την αποστολή της: Να εμπνέει ένα μοναδικό για τον καθένα συναίσθημα ικανό να τον οδηγήσει ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά του.

sparking inspiration

https://www.instagram.com/vivianzotali

https://www.facebook.com/vivianzotaliart

https://vivianzotali.com

Οργάνωση επιμέλεια: Η ομάδα της ArtMilos [email protected] και ο Πέτρος Μάλλης https://www.facebook.com/profile.php?id=100089958045646

https://instagram.com/artmilos23?igshid=Y2IzZGU1MTFhOQ==

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr