Η Αριάδνη Μεσογείτη συμμετέχει στη διαδικτυακή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με θέμα “ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ” και τίτλο “Θα τα πω όλα στο Θεό!”

KINDER IN GEFAHR” Ich werde alles zu Gott sagen!
Ομαδική Διαδικτυακή Έκθεση Εικαστικών Τεχνών μέσω της “Konsfarm Art Gallery” bei Konstantina Farmaki στην Αυστρία.

https://www.facebook.com/konsfarmartgallerybeikonstantinafarmaki

https://www.facebook.com/konsfarmartatelier

«Έχε τον νού σου στο παιδί! Γιατί αν γλιτώσει το παιδί… Υπάρχει Ελπίδα!!!»

Η διαδικτυακή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με θέμα “ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ” και τίτλο “Θα τα πω όλα στον Θεό!” η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, σκοπό έχει μέσω της εικόνας ν’ αφυπνίσει συνειδήσεις! Γιατί η εικόνα είναι ένας τρόπος αφύπνισης, συγκινεί τους ανθρώπους, τους οδηγεί σε πράξεις αλληλεγγύης – ακόμη και στην πολιτική.
Σ’ αυτή μας την προσπάθεια 31 εικαστικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους μέσω της τέχνης τους, με όλες τις οργανώσεις και τους φορείς (δημόσιους και ιδιωτικούς) του κόσμου που αγωνίζονται για την προστασία και υποστήριξη των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, παρουσιάζοντας έργα που καταδεικνύουν την κακοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών μέσα από αυτή την διαδικτυακή διαδραστική έκθεση που παρουσιάζει η “Konsfarm Art Gallery” bei Konstantina Farmaki στην Αυστρία. Η έκθεση σήμερα 17 Μαρτίου 2022 παρουσιάζει τα έργα και την προσωπικότητα της εικαστικού δημιουργού ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΤΗ.

Διοργάνωση, επιμέλεια, παρουσίαση: Κωνσταντίνα Φαρμάκη Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης/Εικαστικός Πολιτιστική Ακόλουθος Αυστρίας για τον Όμιλο UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος,
Συντονίστρια Αυστρίας για την Παγκόσμια Οργάνωση WRITERS CAPITAL FOUNDATION και Μέλος του Γραφείου Πολιτιστικής Δικτύωσης της Κάτω Αυστρίας KULTUR VERNETZUNG NÖ

ΚΡΙΤΙΚΗ
Η αυτοδίδακτη ζωγράφος Αριάδνη Μεσογείτη ασχολείται με την ζωγραφική ερασιτεχνικά στον ελεύθερο χρόνο της. Ξεκίνησε από τα μαθητικά της χρόνια με τέμπερες ζωγραφίζοντας άνθη. Μετά την συνταξιοδότηση της ασχολήθηκε πιο ενεργά δοκιμάζοντας κάρβουνο, λάδια, ακρυλικά και παστέλ. Η ζωγραφική της ρεαλιστική με λεπτές πινελιές σε πολλές λεπτές στρώσεις μέχρι να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Λατρεύει να δουλεύει με έντονα λαμπερά χρώματα μεταφέροντας στους καμβάδες της τα φωτεινά χρώματα της φύσης. Σε κάθε ζωγραφικό της έργο, όλα τα χρώματα λειτουργούν και σαν φως και σαν σκιά. Ανάμεσα σ αυτές τις δύο κλίμακες χρωμάτων-φωτός και χρωμάτων-σκιάς, υπάρχει μια σχέση ισορροπίας αναλογική! Με τα στερεά σώματα να συγκρατούν το φως και να μας παρουσιάζονται φτιαγμένα από μέρη φωτισμένα και μέρη σκιερά. Το χρώμα στην ζωγραφική της δεν είναι ένα μέσο ή ένα λεξιλόγιο για να εξωτερικευθούν οι εικόνες, αλλά η ύλη η οποία κάτω από την δράση της τεχνικής γίνεται εικόνα.
Για την Αριάδνη Μεσογείτη η ζωγραφική είναι τρόπος έκφρασης των εσώτερων συναισθημάτων της, της ψυχικής της διάθεσης αλλά και ένας τρόπος για να ηρεμεί από τις σκοτούρες της ζωής.
Συμμετέχει στην ομαδική διαδικτυακή έκθεση εικαστικών τεχνών με θέμα “Παιδιά σε κίνδυνο” και τίτλο “θα τα πω όλα στον Θεό!”με δύο έργα
α) “Σύρια μάνα”‘ 2016, Έλαιογραφία σε καμβά με τελάρο 45 x 60 cm.
Και β) “Προσφυγόπουλο” 2016, Έλαιογραφία σε καμβά με τελάρο 50 x 50 cm.

Κωνσταντίνα Φαρμάκη Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης/Εικαστικός

4 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΑΔΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΤΗ

Ποιος ήταν ο λόγος που ασχοληθήκατε με τη ζωγραφική; Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον μακριά από άλλους ανθρώπους πέρα από την οικογένειά μου, κοντά στη Φύση που αγάπησα πολύ. Ανακάλυψα τη ζωγραφική και μέσω αυτής εκφραζόμουν, αποτυπώνοντας στο χαρτί τις ομορφιές και τα χρώματα που έβλεπα γύρω μου. Αργότερα, βρήκα στη ζωγραφική έναν τρόπο έκφρασης της ψυχικής μου διάθεσης, αλλά και έναν τρόπο ηρεμίας και χαλάρωσης από τις έγνοιες της ζωής.

Η έμπνευση, το ταλέντο ή η σκληρή δουλειά κάνουν ένα καλλιτέχνη επιτυχημένο; Η έμπνευση, το ταλέντο και η σκληρή δουλειά είναι και τα τρία στοιχεία απαραίτητα για την επιτυχία του καλλιτέχνη, αλλά εγώ πιστεύω πως πρέπει κανείς να αγαπά πολύ αυτό που κάνει και αυτή η αγάπη είναι που δίνει έμπνευση και χαρά και δύναμη να συνεχίζει να δημιουργεί.

Πιστεύετε ότι τα έργα πρέπει να μεταφέρουν μηνύματα; Η ζωγραφική είναι τρόπος έκφρασης, επομένως ο καλλιτέχνης με το έργο του προσπαθεί να μεταφέρει κάποιο μήνυμα, όσο άδηλο κι αν είναι αυτό. Πιστεύω ότι το μήνυμα που μεταφέρει ένα έργο του δίνει αξία και ικανότητα επικοινωνίας με το κοινό.

Ποια η γνώμη σας για τις τέχνες στην χώρα σας; Έχουν την αναγνώριση που τους αξίζει; Πιστεύω ότι στη σύγχρονη Ελλάδα δεν έχει δοθεί η πρέπουσα σημασία στις τέχνες, αν και θέλουμε να υπερηφανευόμαστε για τα κατορθώματα των αρχαίων προγόνων μας. Η αιτία ξεκινά από την γενική παιδεία. Οι νεώτερες γενιές των Ελλήνων δεν έχουν λάβει επαρκές επίπεδο καλλιτεχνικής παιδείας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Αριάδνη Μεσογείτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μαρούσι Αττικής. Σ’ ένα καταπράσινο δάσος μακριά από την πόλη. Οι πρώτες αναμνήσεις της σε εικόνες και ήχους της παιδικής της ηλικίας προέρχονται από τα χρώματα της Φύσης και τα κελαηδίσματα των πουλιών. Αγάπησε την ζωγραφική στα χρόνια του γυμνασίου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά στα πρώτα νεανικά της χρόνια. Αργότερα, η οικογένεια και η εργασία της δεν της άφηναν ελεύθερο χρόνο. Από το 2012 που συνταξιοδοτήθηκε, άρχισε και πάλι να ασχολείται με την αγαπημένη της ζωγραφική.
Για τρία χρόνια παρακολούθησε μαθήματα στο ζωγραφικό εργαστήρι του Δήμου Αθηναίων.
Δεν ζωγραφίζει συστηματικά, παρά μόνο όταν νιώθει την ανάγκη να εκφραστεί με αυτόν τον τρόπο.
Εκτός από την ζωγραφική, της αρέσει να γράφει πεζά και έμμετρα, να φροντίζει το περιβολάκι της και να απολαμβάνει την εξοχή.

Εγκαίνια: 05 Μαρτίου 2022 ώρα 16:00 Διάρκεια έκθεσης: από 05.03. – 20.03.2022
Ώρες επισκέψεων:
καθημερινά και καθ’ όλο το 24ωρο
Χορηγός επικοινωνίας
http://polismagazino.gr