Εντυπωσιασμένη η Φιλέλλην παγκόσμια Πρέσβειρα Μις Υφήλιος Sheinnis Palacios από την Ελλάδα και το χαιρετισμό του Κυριάκου Μαριδάκη

 «Όνειρο που έγινε πραγματικότητα», έγραψε η Μις Υφήλιος για την επίσκεψή της στον Παρθενώνα, ενώ σε άψογα Ισπανικά ο Οικουμενικός Έλληνας Πολιτισμού Κυριάκος Μαριδάκης την καλωσόρισε την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού συνοδεύοντάς την στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Από αριστερά, ο Γιώργος Κούβαρης ο πρόεδρος της εθνικής επιτροπής καλλιστείων GS Hellas

Η τιμητική δημόσια απάντηση της Αντιπροέδρου της διεθνής επιτροπής των καλλιστείων γνωστή παγκοσμίως κ. Olivia Quido Co στον Κυριάκο Μαριδακη: “Αγαπητέ μου Κυριάκο ήταν μία πολύ ευχάριστη στιγμή που σε συνάντησα και αισθάνομαι ιδιαίτερη υπερηφάνεια και τιμή στο πρόσωπό σου. Εύχομαι να επισκεφτώ το καλοκαίρι την Ελλάδα. Ευχαριστώ πάρα πολύ”.

Ανδρέας Ρεντζούλας, πρόεδρος του Παγκόσμιου οργανισμού πολιτιστικής διπλωματίας

Ανακηρύχθηκε Επίτιμη πρέσβειρα Πολιτισμού και ομορφιάς από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πολιτιστικής Διπλωματίας λαμβάνοντας  το αγαλματίδιο της Θεάς Αφροδίτης.  

«Σε όλο το ταξίδι σκεφτόμουν ακριβώς αυτή τη στιγμή. Αυτή είναι η Ακρόπολη. Ω Θεέ μου», ανέφερε η Σέινι Παλάσιος, δείχνοντας προς τον Ιερό Βράχο, σε βίντεο που ανάρτησε στο Instagram ενώ φανερά γοητευμένη, θέλησε να παρατείνει τη διάρκεια της παραμονής της, υπόσχοντας δημοσίως και στον Κυριάκο Μαριδάκη συντόμως να μας επισκεφτεί ξανά, παραλαμβάνοντας συγκινημένη από τον Πρόεδρο κ. Ανδρέα Ρεντζούλα τον τιμητικό τίτλο ως Επίτιμη πρέσβειρα Πολιτισμού και ομορφιάς από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πολιτιστικής Διπλωματίας και το αγαλματίδιο της Θέας Αφροδίτης.

Η συνάντηση του Οικουμενικού Έλληνα με την εκθαμβωτική πανέμορφη Sheynnis στην Ελλάδα μαγεύοντας με την εκτυφλωτική της παρουσία το Ελληνικό κοινό, τα Ελληνικά /Ξένα ΜΜΕ δεν είχε μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα αλλά και ουσιαστικό προβάλλοντας την χώρα μας τα μνημεία και το φυσικό κάλος στα πέρατα της Οικουμένης σε ζωντανές συνδέσεις με σαφή αναφορά στην ομιλία της στην ΛΑΕΔ (Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων) όπου πραγματοποιήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πολιτιστικής Διπλωματίας της  άμεσης επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα ενισχύοντας την επίσημη θέση της ελληνικής πολιτείας, την τουριστική και πολιτιστική διπλωματία.

«Όνειρο που έγινε πραγματικότητα», έγραψε η Sheynnis για την επίσκεψή της στον Παρθενώνα, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε και στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο Κυριάκος Μαριδάκης για τον Άνθρωπο και τον χαρακτήρα της Μις Υφηλίου

“Η Sheynnis Palacios πέρα από χαρισματική, μετριόφρον, με απίστευτη ευγένεια και ταπεινότητα , είναι μια μοναδική παγκόσμια προσωπικότητα, με ιδιαίτερα χαρίσματα κομψότητας απλότητας και ταπεινότητας, με ειλικρινά αισθήματα αυθεντικότητας και πραγματική αγάπη για την Ελλάδα, τους Έλληνες και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, επικεντρώνοντας στην εμβληματική περίπτωση για την άμεση επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, τιμώντας την Ελλάδα και ενισχύοντας την επίσημη Ελληνική  θέση, ως απάντηση σε οσους πρότινος μεθοδεύουν την άρνηση με προσχηματικούς σκοπούς της επιστροφή τους στο φυσικό τους χώρο και τόπο.

Η  Ελλάδα ως ιστορικός τόπος και παγκόσμιο σύμβολο πολιτισμού είναι η μόνη πραγματική κληρονόμος του αμύθητου πνευματικού πλούτου της αρχαιότητας, διεκδικώντας την επιστροφή ως νόμιμος ιδιοκτήτης και των πολεμιστών του Ριάτσε, του βωμού του Διός της Περγάμου, των γλυπτών της Αφαίας και της Αφροδίτης της Μήλου”

Εντυπωσιασμένη και η Διεθνή επιτροπή των Καλλιστείων με την Ελληνικη Οργανωτική Επιτροπή

Η Διεθνή επιτροπή των Καλλιστείων με την Αντιπρόεδρο του Θεσμού κα. Olivia Quido συνεχάρη δημοσίως για την πρωτοφανή όπως δήλωσαν οργάνωση και υποδοχή, την Εθνική επιτροπή που διοργάνωσαν την εθιμοτυπική επίσκεψη, ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο των Εθνικών Καλλιστείων GS HELLAS κ. Γιώργο Κούβαρη για την ιστορική πρωτοβουλία του, αφού για πρώτη φορά στα χρονικά, επισκέφθηκε στην Ελλάδα, εκ μέρους 150 κρατών, εκπρόσωπος της Παγκόσμιας ομορφιάς, με σκοπό την προβολή της χώρας μας και της διεκδίκησης της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.

Είναι ο άνθρωπος εκείνος που έχει δώσει αγώνες για την διατήρηση και ανάδειξη του θεσμού σε παγκόσμιο επίπεδο, άρρηκτα συνδεδεμένος με την προώθηση των Ελληνικών ζητημάτων όπως την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, της Αφροδίτης της Μήλου, μετατρέποντας τους “εστεμμένους” και τις “εστεμμένες” ως πρέσβεις της Ελλάδος και του πολιτισμού στο εξωτερικό. 

Συγκίνησε με τον χαιρετισμό του ο Κυριάκος Μαριδάκης στα Ελληνικά, Αγγλικά και σε αψογά Ισπανικά

Ο Παγκόσμιος πρέσβης Ελληνισμού Κυριάκος Μαριδάκης, αν. πρέσβης στο παγκόσμιο οργανισμό πολιτιστικής διπλωματίας, συγκίνησε και πάλι με τον χαιρετισμό του ιδιαιτέρως δε την Μις Υφήλιο, καλωσορίζοντας στην κοιτίδα του φωτός της δημοκρατίας και του παγκόσμιου πολιτισμού, τονίζοντας ότι τα πάντα στη ζωή περιστρέφονται από μια λέξη ΑΓΑΠΗ.

Μια λέξη συνυφασμένη με την απλότητα και αυθεντικότητα των κάτοικων της Λατινικής Αμερικής που έζησε και εργάστηκε μαζι τους αρκετά χρόνια ως Οικονομικός Αξιωματικός σε Αμερικάνικες εταιρίες κρουαζιερόπλοιων ενώ η ίδια  δεν έκρυψε τον θαυμασμό και την συγκίνηση της κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, υπόσχοντας λίγο πριν αναχωρήσει ότι σύντομα θα επισκεφτεί και πάλι την χώρα μας, ζητώντας  να μείνει στην Ελλάδα για λίγες ακόμα μέρες ακόμα και για πάντα!!!