Εθιμοτυπική επίσκεψη στη Σαλαμίνα του Βουλευτή Γ. Λοβέρδου

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο νησί της Σαλαμίνος καθώς και στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων, πραγματοποίησε στις 15/10/2020, ο βουλευτής δυτικού τομέα Αθηνών, της Νέας  Δημοκρατίας κ. Γιάννης Λοβέρδος, μετά από σχετική πρόσκληση του Αντιπροέδρου του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς και Μέλους της Διεθνούς Κοσμητείας «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020» κ. Κυριάκου Μαριδάκη, με αφορμή την πρόσφατη παγκόσμια επέτειο των 2500 χρόνων της ναυμαχίας της Σαλαμίνας.

Στα πλαίσια της επισκέψεώς του ο Βουλευτής Γιάννης Λοβέρδος, επισκέφτηκε το Δημαρχείο του νησιού, όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Παναγόπουλο, ενώ στην συνέχεια κατέθεσε στεφάνι, αποδίδοντας φόρο τιμής στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων. 

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως έγινε εκτενής ενημέρωση από τον κ. Μαριδάκη, για την ιστορία του νησιού και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε η ναυμαχία της Σαλαμίνας για το μέλλον της Δύσης.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής κ. Λοβέρδος, εξήρε την παγκόσμια αναγνωσιμότητα της Σαλαμίνας στον κόσμο, αφού με τη μάχη διεσώθη ο δυτικός πολιτισμός.

Και κατέληξε λέγοντας, προς τον κ. Αντιπρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς κ. Κυριάκο Μαριδάκη, «η Ελλάδα επενδύοντας με σχέδιο και όραμα, υπό τον Πρωθυπουργό μας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, διεκδικεί υψηλούς Εθνικούς στόχους, αξιοποιώντας στο έπακρο την πολιτισμική μας κληρονομιά σε παγκόσμιο επίπεδο, πιστεύοντας ακράδαντα στο ότι μπορεί να συμβάλει ως συνδιαμορφωτής διεθνών εξελίξεων, παρά το μικρό της μέγεθος, συμβάλλοντας με το δημιουργικό της πνεύμα, αλλά και τις πλούσιες εμπειρίες της στην εξασφάλιση εκείνων των διεθνών συμμαχιών, που οραματίζονται ένα κόσμο ειρήνης, ανάπτυξης και ευημερίας».