Εγκαινιάστηκε η πρώτη Δημοτική Βιβλιοθήκη στην Πυλαία

Σημαντική κυψέλη γνώσης και πολιτισμού

Ο λόγος για τη νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη, η οποία παραδόθηκε στους δημότες, μαζί με την προίκα 3.000 βιβλίων και μιας πλούσιας Λαογραφικής Συλλογής, που φιλοξενείται στο ίδιο οίκημα.
Λίγες ημέρες αργότερα εγκαινιάστηκε η αντίστοιχη δημοτική βιβλιοθήκη Ασβεστοχωρίου, έτσι ώστε όλες οι «πρωτεύουσες» των πρώην δήμων να έχουν τη βιβλιοθήκη τους. Στο δίκτυο των βιβλιοθηκών του δήμου θα πρέπει να προστεθούν και οι πέντε στάσεις-βιβλιοθήκες που δημιουργήθηκαν και λειτουργούν από το 2016, στο Φίλυρο και το Πανόραμα, προς τέρψη και εξυπηρέτηση των βιβλιόφιλων επιβατών, οι οποίες μάλιστα έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς για την πρωτοπορία τους, ενώ υπάρχουν και οι σημαντικές ανά περιοχή σχολικές βιβλιοθήκες, που εξυπηρετούν και τους πολίτες.

Στη βιβλιοθήκη λειτουργούν τμήματα δανεισμού, αναγνωστηρίου και παιδικής βιβλιοθήκης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δανείζονται 4-5 βιβλία κάθε 15 μέρες αφού προηγουμένως γίνουν μέλη της δανειστικής βιβλιοθήκης, με μια απλή αίτηση εγγραφής, την προσκόμιση της αστυνομικής τους ταυτότητας και την επίδειξη ενός εγγράφου που να βεβαιώνει τη μόνιμη διεύθυνση τους.
Επιπλέον σε άλλο χώρο, επιφάνειας 170τ.μ., φιλοξενείται η
Λαογραφική Έκθεση Πυλαίας, που περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό από παραδοσιακές φορεσιές, ορισμένες εκ των οποίων είναι ιδιαιτέρως σπάνιες και πολύτιμες. Οι στολές θα μπορούν να διατίθενται σε συλλόγους, προάγοντας τη γνώση της τοπικής ιστορίας και λαογραφίας.

Η βιβλιοθήκη στεγάζεται στο κέντρο της Πυλαίας, επί της οδού Πολυτεχνείου 4.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 325 734