Εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης “Προσωπογραφίες, Performance και Αφιερώσεις στον Κώστα Ευαγγελάτο”

Στα πλαίσια  των θερινών εικαστικών δρώμενων στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς έγιναν με επιτυχία τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης “Προσωπογραφίες, Performance και Αφιερώσεις στον Κώστα Ευαγγελάτο”.

Στην μεγάλη έκθεση παρουσιάζονται χαρακτηριστικές προσωπογραφίες του ζωγράφου, λογοτέχνη και θεωρητικού της τέχνης, από τον ίδιο και πολλούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων της διεθνούς εκθεσιακής, συγγραφικής και εκδοτικής πορείας του (1973-2023). 

Η έκθεση άρχισε με αθρόα προσέλευση εκπροσώπων της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, καλλιτέχνες, επιστήμονες, εκπαιδευτικούς και φιλότεχνους .Την επισκέφθηκε τιμητικά ο κ. Παναγής Καππάτος, Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης. 

Ιδιαίτερη αίσθηση προξενούν στους φιλότεχνους οι πρόσφατες ζωγραφικές συνθέσεις του Κώστα Ευαγγελάτου, με θεματική εμπνευσμένη από τους πρόσφυγες της Ιωνίας, με τίτλο “Επαναπατρισμός”, που ο καλλιτέχνης έχει συνθέσει με τα οικεία ιδεογραφικά, συμβολικά, αρχαικά  μοτίβα του καθώς και πορτραίτα του σε διάφορες ηλικίες, που έχουν φιλοτεχνήσει γνωστοί εικαστικοί όπως ο Πέτρος Ζουμπουλάκης, η Άρια Κομιανού, η Τζένη Μαρκάκη, η Ελένη Χατζηπουλίδου, ο Παναγής Γαβριελάτος κ.α. 

Η δεύτερη ενότητα της έκθεσης, με έργα πολλών νεότερων καλλιτεχνών και έμφαση σε σχέδια, καλλιτεχνικές φωτογραφίες και ψηφιακές εικόνες θα παρουσιαστεί στις 31 Αυγούστου 2023, που θα πραγματοποιηθεί και η ετήσια εκδήλωση λόγου και τέχνης “Πανσέληνος στον Κήπο”.

Κάθε Τετάρτη και Σάββατο από 8 μ.μ.-10μ.μ. γίνονται αναλυτικές ξεναγήσεις στην έκθεση και στην συλλογή εικαστικών έργων της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη.

Διάρκεια της έκθεσης μέχρι την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023.

Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες: τηλ. 2671028501, 6944621286
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗCOSTAS EVANGELATOS ART-EST

Μεσολωρά 7, τέρμα Βύρωνος, Αργοστόλι Κεφαλονιάς.

www.rodopicollection.blogspot.com