Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής της Δέσποινας Σταθάκη που διοργανώνει το Κέντρο Τέχνης “Aegean MarbleArt Museum”

Εγκαίνια ατομικής – εικαστικής έκθεσης της Δέσποινας Σταθάκη στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών την Πέμπτη 11 Μαΐου και ώρα 19:00

Η ζωγράφος Δέσποινα Σταθάκη παρουσιάζει την τελευταία σειρά έργων της, με τίτλο: “Σμύρνη-Κωνσταντινούπολη, Μνήμες από την Ελληνική Συνοικία”

Εγκαίνια: Πέμπτη 11 Μαΐου και ώρα 19:00 υπό την Αιγίδα του Νέου Κύκλου Κωνσταντινουπολιτών, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αναστάσιο Λιάσκο.

Την έκθεση θα προλογίσει ο Πρόεδρος Νέου Κύκλου Κωνσταντινουπολιτών, καθηγητής κ. Νικόλαος Ουζούνογλου.

Πρόκειται για συνέχεια της ενότητας “Σμυρνιές”, που εμπλουτίστηκε με  εικαστική καταγραφή στιγμών, εικόνων, αναμνήσεων, τοπίων, ανθρώπων και συμβόλων που φανερώνουν την άνθιση των Ελληνικών κοινωνιών της Σμύρνης και της Κωνσταντινούπολης.

Επηρεασμένη από την αισθητική των κόμικ και της ‘pop art’  χρησιμοποίησε μεικτές τεχνικές όπως ρευστά εφυαλωμένα χρώματα κ.ά., για να αποδώσει εκτυφλωτικές αποχρώσεις στις γνωστές νοσταλγικές εικόνες των πόλεων, θέλοντας να αφήσουν έντονο αποτύπωμα στη μνήμη – όχι μιας καταστροφής – αλλά μιας όμορφης, σχεδόν ιδανικής ζωής.

Με έκδηλη την Ελληνικότητα των συμβολισμών αλλά και τις Ισλαμικές επιρροές τα έργα μας αφηγούνται την ζωή δύο πόλεων που είχαν βρει την δική τους μοναδικότητα και ισορροπία μέσα από τις αντιθέσεις τους.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ph.D Δημήτρης Πανταζίδης

Η έκθεση διοργανώνεται από το “Κέντρο Τέχνης – Aegean MarbleArt Museum” και αποτελεί την 8η παρουσίαση των επετειακών εκδηλώσεων με τίτλο: “200+2 Χρόνια Πνεύμα Γαλάζιο και Λευκό”

Ώρες λειτουργίας: 9:00 – 19:00 μ.μ. (Δευτέρα-Κυριακή)

Διάρκεια: 11 έως 24 Μαΐου

Διεύθυνση: Πολεμικό Μουσείο, Ριζάρη 2-4 Αθήνα (Μετρό Ευαγγελισμός)

Επικοινωνία: 6980275555 / 6948820389

Email: [email protected] / [email protected]m

@spiritwhiteandblue / @marbleart.gr / @Despoina_Stathaki