«διασκεδάΖΟΥΜΕ την Αποκριά» 28/2, 4/3, 14/3 στις 9.00 μμ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ LIVE STREAMING ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑ

Η μετάδοση των εκδηλώσεων θα γίνει από τη σελίδα του στο facebook και από την διαδικτυακή πλατφόρμα eStage.gr

3 εξαιρετικά σχήματα καλλιτεχνών θα μας διασκεδάσουν με χορό, μουσική, κέφι, σατιρικά τραγούδια, μιμήσεις, μεταμφιέσεις.

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

«στηρίΖΟΥΜΕ τον πολιτισμό στηρίΖΟΥΜΕ  τους ανθρώπους του, συνεχίΖΟΥΜΕ διαδικτυακά…..»

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021 ανοίγει το Τριώδιο και το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προετοιμάζεται να παρουσιάσει διαδικτυακά τρεις ξεχωριστές μουσικές εκδηλώσεις για καλό σκοπό σε ένα θεματικό αφιέρωμα με τίτλο «διασκεδάΖΟΥΜΕ την Αποκριά»

Oι προβολές γίνονται στην σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook και μέσα από την πλατφόρμα eStage.gr για όσους δεν διαθέτουν facebook.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 Ώρα 21:00

«ENCARDIA»

Η αυλαία θα ανοίξει στις  28 Φεβρουαρίου με τους ENCARDIA, ένα ελληνικό συγκρότημα που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια μέσα από την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Έχουν εκδώσει μέχρι τώρα έξι δίσκους που απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές, ενώ ιδιαίτερα έχει σχολιαστεί η μοναδική σχέση που έχουν με το κοινό όταν βρίσκονται στη σκηνή.  Τόσο σε μεγάλες σκηνές όσο και σε πλατείες, δρόμους, με ή χωρίς μικρόφωνα οι Εncardia αλλάζουν κάθε φορά το τοπίο και δημιουργούν το καλύτερο κλίμα γιορτής. Θα μας παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα για την αποκριά του 2021.

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 Ώρα 21:00

«ΣΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ»

Την βραδιά της Τσικνοπέμπτης 4/3, τη σκυτάλη θα πάρουν επτά εξαιρετικοί μουσικοί, τραγουδιστές και ηθοποιοί σε ένα ανατρεπτικό πρόγραμμα «Σαν παράσταση» που θα μας φέρει τον Ελληνικό κινηματογράφο και το Ελληνικό θέατρο στο σπίτι μας. Μια μουσικοθεατρική παράσταση, βασισμένη σε διαχρονικά και πολυαγαπημένα τραγούδια του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου.

Τραγούδια- ιστορίες, με έντονο θεατρικό περιεχόμενο, αναπαραστάσεις μικρών στιγμιότυπων της μεγάλης και μικρής οθόνης, οι οποίες έμειναν αναλλοίωτες στη μνήμη και τις καρδιές όλων.

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021 Ώρα 21:00

«ΣΑΤΙΡΙΚΟΝ» ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 4/3 με το «Σατιρικόν». Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση που φιλοδοξεί να είναι ένα διαχρονικό αφιέρωμα στο σατιρικό τραγούδι από την εμφάνιση της ελληνικής δισκογραφίας μέχρι σήμερα.

Με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Στάθη Παχίδη, η μουσική διαδρομή ξεκινά από τον Αττίκ και τον Θεοφραστο Σακελλαρίδη, προχωρά στον Μάρκο Βαμβακάρη και τον Γιώργο Ζαμπέτα, κάνει στάση στον Μάνο Χατζιδάκι, στον Μάνο Λοΐζο και στον Λουκιανό Κηλαηδόνη και φτάνει μέχρι τον Σταμάτη Κραουνάκη και τους Άγαμους Θύτες. Τραγούδια με πλάγιο βλέμμα και με χαμογελαστή διάθεση που ενώνουν εποχές και αισθητικές με κοινό νήμα την σάτιρα.

Παραγωγή: Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Όλες οι διαδικτυακές δράσεις (live streaming) που θα παρουσιαστούν μέσα από την σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού στο facebook  και μέσα από την πλατφόρμα eStage.gr έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα.  

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ www.kepo.gr