George Valentine: “Για έναν συγραφέα το πιο ωραίο πράγμα στη ζωή του είναι το κοινό του…”

Ο καταξιωμένος συγγραφέας George Valentine παρουσιάζει το βιβλίο του “Τρεις Διαστάσεις” απο τις εκδόσεις Νέα Διάσταση μέσα απο την ραδιοφωνική εκπομπή “Ραδιοφωνικό ταξίδι” με την Αλεξάνδρα Μεντώρος του Ασπίδα Ράδιο της Νέας Υόρκης.

Επιμέλεια κειμένου: Αλεξάνδρα Μεντώρος Επεξεργασία εικόνας: Νικήτας Μεντώρος

Website:  http://www.aspidaradio.com
Youtube: https://www.youtube.com/aspidaradio
Radio: http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=2868

Ένα “Ραδιοφωνικό Ταξίδι” με την Αλεξάνδρα ξεκινάει και έχω την χαρά και την τιμή να έχω σήμερα στην παρέα μου ένα αγαπημένο και πολύ καταξιωμένο συγγραφέα τον George Valentine. Καλώς ήρθες στην παρέα του Ασπίδα Ραδιο. Καλώς σας βρήκα.

https://www.facebook.com/GeorgeCrescentValentine

Τι θα έλεγες να ξεκινήσουμε την εκπομπή μας; Ας ξεκινήσω πρώτα εγω. Εγώ γεννήθηκα και έζησα τα παιδικά μου χρόνια στην Αθήνα. Θυμάμαι να ηχογραφούμε τα αγαπημένα μας κομμάτια σε κασέτες και να τα γυρίζουμε μπροστά και πίσω με το μολύβι. Ας περάσουμε σε σένα τώρα και να δούμε που γεννήθηκες και πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια; Γεννήθηκα στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσα και διαμένω ακόμα. Τα παιδικά μου χρόνια θα μπορούσε κανείς να πει ότι ήταν γεμάτα από γεγονότα κι ενασχολήσεις. Ήταν τα χρόνια στα οποία ανακάλυψα την κλήση μου για τη μουσική και έκανα τις πρώτες μου φιλίες, ορισμένες από τις οποίες έχουν μείνει μέχρι και σήμερα. Ήταν επίσης τα χρόνια στα οποία ίσως πήρα τις πιο συγκλονιστικές επιρροές από ταινίες, βιβλία αλλά και παιχνίδια που έπαιξαν ρόλο στη συγγραφή του πρώτου μου βιβλίου. Ταυτόχρονα, είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ με τις μεταγλωττίσεις και το παιδικό θέατρο αλλά και να κάνω τα πρώτα μου βήματα στη μουσική την οποία εν τέλει ακολούθησα.

Να πώ λίγο στον κόσμο ότι έχουμε έναν άνθρωπο κοντά μας με πολλά ταλέντα. Αλλά θα ήθελα πολύ να μάθω ποια ήταν τα συναισθηματά σου όταν εκδόθηκε το πρώτο σου βιβλίο; Ας ξεκινήσουμε απο εκει. Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη. Θυμάμαι ότι είχα καλέσει σχεδόν κάθε φίλο και φίλη μου το ίδιο λεπτό που το έμαθα για να τους ενημερώσω για τα νέα, κρατώντας το πρώτο αντίτυπο το οποίο χάρισα στους γονείς μου και το οποίο περίμενα εξαιτίας των συγκυριών (καραντίνα και γενική κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο) για πάνω από δυο χρόνια μέχρι τη στιγμή που ήταν τυπωμένο και το έβλεπα επιτέλους μπροστά μου. Ήταν πιστεύω η στιγμή που είπα στον εαυτό μου «Κάθε εμπόδιο, κάθε απογοήτευση, κάθε φορά που αποφάσισα να ξενυχτίσω για να γράψω τις επόμενες σελίδες όσο είχα τα γεγονότα ζεστά στο κεφάλι μου άξιζαν χίλιες φορές κι ακόμα παραπάνω» εκτιμώντας εκείνη τη χρονική στιγμή το γεγονός ότι κάτι για το οποίο είχα αγωνιστεί βρισκόταν επιτέλους στα χέρια μου!

Πες μου λίγα λόγια για το βιβλίο σου, το “Τρεις Διαστάσεις” το οποίο είναι βασισμένο σε δύο διαφορετικούς κόσμους. Εγώ που το έχω διαβάσει το βρήκα αρκετά πρωτότυπο και πολύ ενδιαφέρον. Το βιβλίο μου είναι πολυδιάστατο άλλος ένας λόγος που πιστεύω του ταιριάζει ο τίτλος «Τρεις Διαστάσεις» και κυμαίνεται ανάμεσα σε δυο κόσμους. Στο ένα χέρι έχουμε τον υλικό κόσμο. Το δικό μας κόσμο. Αυτόν στον οποίο ξυπνάμε, ζούμε, εργαζόμαστε κι αλληλοεπιδρούμε με αυτόν κάθε μέρα. Αυτός αποτελεί την Πρώτη Διάσταση. Στη συνέχεια έχουμε το Δεύτερο Κόσμο. Έναν κόσμο ψηφιακό, τεχνητό, που δημιουργείται από εμάς αλλά και από όλα μας τα δεδομένα που δημιουργούν μια οντότητα και μια Δεύτερη Διάσταση. Οι Δυο αυτές Διαστάσεις συνενώνονται κάθε μέρα μέσω μιας λεπτής γραμμής εύθραυστης και επικίνδυνης που όμως είναι κάθε μέρα αόρατη στο μάτι, καθώς τη θεωρούμε δεδομένη. Σκεφτείτε ότι για να βρεθεί κάποιος στον ψηφιακό κόσμο, χρειάζεται τον υπολογιστή του για παράδειγμα. Ταυτόχρονα, ένα ψηφιακό ολόγραμμα, σαν αυτά της ιστορίας, χρειάζεται τον υπολογιστή, καθώς και ορισμένες οπτικές ίνες με τις οποίες θα εμφανιστεί και θα λάβει υπόσταση στο δικό μας κόσμο. Χωρίς αυτή όμως τη Διάσταση, οι δυο κόσμοι χωρίζονται για πάντα. Οτιδήποτε «καταστραφεί» αν το θέλετε σε εκείνη τη διάσταση, χάνεται οριστικά!

Η ιστορία μας, λοιπόν ξεκινά με το Βίκτορ Νιούμαν, ο οποίος ανακαλύπτει ότι ο κολοσσός που έχει δημιουργήσει το αγαπημένο του βιντεοπαιχνίδι, καθώς και πληθώρα εφαρμογών και υπηρεσιών, όπως μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πλατφόρμες αγοράς και πώλησης προϊόντων, πλατφόρμες παρακολούθησης βίντεο, επεξεργασίας κειμένων αλλά και αποστολής και λήψης email, διενεργεί παράνομα μυστικά πειράματα σε βάρος ανθρώπων, χρησιμοποιώντας τα σώματά τους για να τα ελέγξει απόμακρα. Μαζί με την ψηφιακή του πολεμίστρια από τη Δεύτερη Διάσταση, με όνομα Ανάρις, καθώς και φίλους του που έχει γνωρίσει μέσω του ψηφιακού κόσμου αλλά και στην πραγματική ζωή, θα προσπαθήσει να σταματήσει την εταιρία και να διαδώσει την αλήθεια στον κόσμο… Αν τα καταφέρει!

Ας γυρίσουμε για λίγο πάλι τον χρόνο πίσω παλί και να μας πεις ποιός ήταν για σένα ο αγαπημένος σου συγγραφέα ως παιδί. Δήλαδη θέλω να ταξιδέψεις πίσω και να δεις τον πρώτο σου συγραφέα εκείνης της εποχής που θαύμαζες. Είναι πιστεύω μια πολύ δύσκολη ερώτηση. Σίγουρα όχι ο Τομ Κλάνσι, που διάβασα κι αγάπησα πολύ αργότερα στα τέλη του Λυκείου. Θαύμαζα τη Μαίρι Σέλλεϋ, τη συγγραφέα του Φρανκενστάιν, απ’ όπου ορισμένα στοιχεία με επηρέασαν και στη συγγραφή των Τριών Διαστάσεων. Εξάλλου, πιστεύω δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η ιστορία ξεκινά με αλληλογραφία, καθώς και το ότι ο ήρωας ονομάζεται Βίκτορ, όπως ο Δρ. (Βίκτορ) Φρανκενστάιν. Φυσικά υπήρξε και η εποχή που στο σπίτι και το ράφι μου μπήκαν και παραμένουν σε εξέχουσα θέση οι ιστορίες των Λόρεν Κέιτ και Στέφενι Μέιερ, με τους Αγγέλους και το Λυκόφως αντίστοιχα. Τρέφω επίσης από παιδί τεράστιο θαυμασμό για την Ελληνίδα συγγραφέα Χρυσηίδα Δημουλίδου, η οποία σε κάθε της βιβλίο μέχρι και σήμερα έχει το μαγικό χάρισμα να με καθηλώνει με τις περιγραφές της!

Θα μπορούσα να πώ Γιώργος ότι ήταν και αυτός ο λόγος που ασχολήθηκες με την σύγγραφή. Να το θέσω όμως καλύτερα πως πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με τη συγγραφή βιβλίου; Θα έλεγα ότι η απάντηση χωρίζεται σε τρεις φάσεις. Στα σχολικά χρόνια είχα μεγάλη φαντασία και πολλές φορές φίλοι και συμμαθητές άκουγαν τις μυθοπλασίες μου που έφτιαχνα  πολλές φορές επί τόπου για να διασκεδάσουμε και πρόσθεταν κι εκείνοι ιδέες και γινόταν κάτι μαγικό και μοναδικό. Στο Λύκειο αποφάσισα δειλά δειλά να γράψω στα αγγλικά. Δε γνώριζα αν θα εκδιδόταν και σίγουρα δε γνώριζα πως λειτουργεί η αγορά. Ωστόσο ολοκλήρωσα την πρώτη μου ιστορία, την έδειξα σε δασκάλους, συμμαθητές και φίλους και τους άρεσε. Μου είπαν να προχωρήσω όμως δεν ξεκίνησα αμέσως. Η ιδέα μου δε μου άρεσε ιδιαίτερα και είχα ήδη ξεκινήσει να την ξαναγράφω. Τελειώνοντας τις πανελλήνιες τυχαία ανακάλυψα σε ένα βιβλιοπωλείο ένα γιγάντιο βιβλίο του Τζάστιν Κρόνιν με τίτλο «Το Πέρασμα». Αφότου έκατσα στις διακοπές και το τελείωσα εκεί ήταν που η σπίθα εμφανίστηκε και με έκανε να αποφασίσω ότι θα ξεκινήσω να γράφω κι εγώ, πιάνοντας από την αρχή ιστορίες που είχα ήδη γράψει και προσπαθώντας να τις κάνω καλύτερες. Αρχικά πειραματίστηκα στα Αγγλικά, γιατί τα θεωρούσα πιο εύκολα, όμως εν τέλει αποφάσισα να το παλέψω και στα Ελληνικά, παίρνοντας μια από τις παλιότερες πρώιμες ιδέες που δεν είχα γράψει ποτέ, αλλά θυμόμουν απ’ έξω, αλλάζοντας λίγο τον τόνο για να είναι πιο σοβαρή και μετατρέποντας την σε αυτό που πλέον είναι οι Τρεις Διαστάσεις.

Τι είναι όμως αυτό που θα σε οδηγήσει να γράψεις αυτό το βιβλίο και σε ποιο κοινό απευθύνεται; Στην αρχή προτιμούσα να γράφω ιστορίες στα Αγγλικά. Με τα Ελληνικά δεν είχα προσπαθήσει καθόλου. Αποφάσισα ότι ήταν καιρός να προσπαθήσω, ερευνώντας την Ελληνική γλώσσα σε βάθος και δημιουργώντας την πρώτη μου επίσημη ιστορία. Αυτή που θα εκδιδόταν και θα είχε όλα όσα έμαθα, όλα όσα σκέφτομαι και θα έβγαζε το ύφος μου. Κυρίως ήθελα οι λέξεις μου να δημιουργήσουν εικόνες! Όσο για το κοινό του απευθύνεται κυρίως σε έφηβους και νεαρούς ενήλικες, καθώς και σε άτομα που τους αρέσουν οι ταινίες, τα βιντεοπαιχνίδια, το μυστήριο ο τρόμος και η δράση!

Εδώ μιλάμε για ένα βιβλίο αρκετά πρωτότυπο με αρκετή δράσει γιατί όμως ο τίτλος «Τρείς Διαστάσεις» και όχι κάποιος αλος τιτλος; Ο αρχικός τίτλος που είχα στο μυαλό μου πριν καν γράψω το βιβλίο ήταν «DigitalWar». Τότε δεν είχα ακόμα διαχωρίσει τα πάντα και το βιβλίο δε βρισκόταν καν στο πρώτο κεφάλαιο αλλά στο μυαλό μου, καθώς τελείωνα το λύκειο, σκεπτόμενος ότι θα ήταν ωραίο σαν ιδέα ιστορίας. Γράφοντας και δίνοντας σάρκα και οστά στην ιστορία βρέθηκα αντιμέτωπος με πολλά στοιχεία τα οποία με έκαναν να αλλάξω τίτλο. Από την ιστορία που διαδραματίζεται σε αυτούς τους Δυο Κόσμους, ενωμένους από μια Τρίτη Διάσταση, από το γεγονός ότι η ιστορία αυτή καθαυτή είναι πολυδιάστατη και από το γεγονός ότι ήθελα να δημιουργήσω τη δική μου σειρά βιβλίων. Μια σειρά βιβλίων που θα παρουσιάζει μια λογική συνέχεια στους τίτλους. Επί παραδείγματι, η σειρά Twilight έχει παρόμοιους τίτλους για όλα τα βιβλία της. Έτσι για παράδειγμα ο επόμενος τίτλος της σειράς έχει αποφασιστεί να έχει εξίσου όνομα βασισμένο σε λέξεις της πληροφορικής, καθώς θα ονομάζεται «ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ». Είναι μια λέξη που εξίσου συναντάται και σαν πολεμική ορολογία, επομένως συναντάται και στην Πρώτη Διάσταση του Υλικού Κόσμου και δεν αποτελεί στοιχείο μόνο της Δεύτερης Διάστασης και του Ψηφιακού Κόσμου!

Μπορώ να πώ ότι η συγγραφή είναι ένα αρκετά δύσκολη κατά τη δική μου άποψη. Ώστόσο εσύ μας κάνεις την έκπληξη καταρχήν έχεις ένα αρκετά καλογραμμένο βιβλίο αλλά θέλεις να συνεχίσεις να γράφεις και άλλα βιβλία στο μέλλον κάνοντας το συγκεκριμένο βιβλίο μια σειρά. Θα ήθελα όμως να μου λύσεις μια απορία απο που αντλείς τόσο έμπνευση για να γίνει η συγκεκριμένη συγγραφή; Οτιδήποτε δω στην καθημερινότητά μου, πράγματα που έτυχε να δω σε μια ταινία ή να έχω δει στο παρελθόν, βιβλία που διαβάζω, ακόμα και ηλεκτρονικά παιχνίδια έχει τύχει να με επηρεάσουν. Λατρεύω επίσης να παρακολουθώ άρθρα, ιστορικά γεγονότα ή ακόμα και διακυμάνσεις στις αγορές και να τα παίρνω ως στοιχεία είτε για να προβλέψω τι θα μπορούσε να συμβεί στο άμεσο μέλλον, είτε για να δημιουργώ αυτό που στις ταινίες, τα βιβλία, τα παιχνίδια και τον τομέα της ψυχαγωγίας γενικά αποκαλείται «AlternativeHistory», ότι δηλαδή ένα πραγματικό γεγονός αναφέρεται, όμως πάνω σε αυτό το γεγονός υπάρχουν πολλά γεγονότα τα οποία δε συνέβησαν ποτέ και εμφανίζονται με τρόπο που ο αναγνώστης ή θεατής, νιώθει ότι μόλις ανακάλυψε απόκρυφα έγγραφα χαμένης ιστορίας.

Επειδή θα είναι αρκετά ενδιαφέρον τόσο για μένα αλλά και για τους υπόλοιπους ανθρώπους να μάθουμε αν απο την πρώτη στιγμή που ξεκίνησες να γράφεις το βιβλίο σου ήξερες το τέλος της ιστορίας ή σε οδηγούν οι ήρωες που έχεις επιλέξεις; Τείνω περισσότερο στην κατηγορία των «Gardening Authors», δηλαδή όσων δεν έχουν κάποιο σχέδιο εξαρχής. Σίγουρα γνωρίζω τι περίπου θα ήθελα να συμβεί στο τέλος. Ίσως να γνωρίζω απλά μια σκηνή του τέλους κι όχι το τέλος ολόκληρο. Τις περισσότερες φορές ωστόσο μου αρέσει να βρίσκομαι στο ρόλο του ηθοποιού που παίζει μαζί με τους άλλους χαρακτήρες κι ανακαλύπτει μαζί τους τι θα συμβεί μετά. Ίσως μου βρίσκω και μια μικρή θέση πολλές φορές για μια μικρή παρεμβολή στην ιστορία. Άλλες φορές παρεμβάλω πιο ενεργά στις ιστορίες. Μου αρέσει ωστόσο να ανακαλύπτω μαζί τους ό,τι θα συμβεί στη συνέχεια, έχοντας στο μυαλό μου μια με δυο σκηνές που θα ήθελα να παιχτούν όπως τις έχω στο μυαλό μου – χωρίς να συνδέονται χρονικά ή λογικά μεταξύ τους και στη συνέχεια γεμίζω σκηνές που ζω δίπλα στους χαρακτήρες μου. Πολλές φορές μου αρέσει να γράφω ολόκληρη τη σκηνή, σα να κινηματογραφήθηκε, να τη διαβάσω για να δω αν θα μου άρεσε να τη δω κι αν δε μου αρέσει να τη γράψω ξανά. Αρκεί στο τέλος να διαβάσω το βιβλίο και να νιώσω τις εικόνες.

Να σε ευχαριστήσουμε πολύ για τον χρόνο αλλά και που μας έδωσες την ευκαιρία να σε γνωρίσουμε και να μάθουμε καλύτερα το βιβλίο σου ‘Τρεις Διαστάσεις’.  Εγω σε ευχαριστω πολύ για την φιλοξενία στο Ασπίδα Ραδιο.

Θα μπορούσα να πώ ότι το βιβλίο αυτό είναι γραμμένο με τέτοιο τρόπο που μπορεί να το διαβάσει ο κάθε άνθρωπος και αν θες να ταυτιστεί μαζί του μια που περιλαμβάνει στοιχεία δύο διαφορετικών κόσμων  αλλά για πες μου σαν συγγραφέας του βιβλίου τι πιστεύεις και ελπίζεις ότι θα αποκομίσει ο αναγνώστης αφού ολοκληρώσει την αναγνωσή του; Θα ήθελα να λάβει μια εμπειρία πολύχρωμη και ζωντανή, τόσο – όσο να του δημιουργήσει το συναίσθημα ότι μόλις παρακολούθησε μια ταινία δράσης. Θέλω ο αναγνώστης να διασκεδάσει. Να σκεφτεί – μεν – ορισμένα ζητήματα που σχολιάζονται, όπως τον κίνδυνο της τεχνολογίας αν δε χρησιμοποιηθεί για καλό σκοπό, όμως ελπίζω τα βιβλία μου να προκαλέσουν στους αναγνώστες ξεχωριστές εμπειρίες και να τους κάνουν να ζήσουν την εμπειρία σα να βρέθηκαν στο σινεμά, μπροστά από μια κονσόλα παιχνιδιού ή ακόμα καλύτερα – σα να βρέθηκαν εκεί την ώρα των γεγονότων! Αν σας αρέσει η δράση, το μυστήριο, οι σκηνές καταδίωξης που κόβουν την ανάσα και τα άδυτα του μυστικισμού που κρύβει η τεχνολογία σε λάθος χέρια, τότε οι Τρεις Διαστάσεις είναι η επόμενη σειρά βιβλίων που ΠΡΕΠΕΙ να διαβάσετε!

Πάμε να σε γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα και να δούμε και τα υπόλοιπα ταλέντα σου όπως ότι προσπάθησες να γίνεις ηθοποιός, να κάνεις μεταγλωτίσεις αλλά και να ασχοληθείς με τη μαγειρική. Πες μας λίγο τι σε έκανε να ασχοληθείς με όλα αυτά; Μικρός αποφάσισα ότι ήθελα να ασχοληθώ με το ακορντεόν. Έτσι ξεκίνησα την ενασχόληση μου με τη μουσική, την οποία και σπούδασα. Είχα ιδιαίτερο πάθος με οτιδήποτε μελωδικό, επομένως πιστεύω ήταν γραφτό να ασχοληθώ και να συνεχίσω να ασχολούμαι. Στο θέατρο βρέθηκα όταν οι γονείς μου ανακάλυψαν ότι γίνονταν μαθήματα υποκριτικής σε παιδιά, κάτι που μου είχε κινήσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον και που μέσω αυτού του χώρου, βρέθηκα εν συνεχεία στο χώρο των μεταγλωττίσεων που πιστεύω με επηρέασε ιδιαίτερα! Το να γίνεσαι κάποιος άλλος χαρακτήρας με εντελώς διαφορετική εμφάνιση από εσένα, όπως ο Koda, το αρκουδάκι από το BrotherBearπου μεταγλώττισα είχε κάτι το μαγικό! Είναι σίγουρα ένας χώρος στον οποίο θα ήθελα πολύ να επιστρέψω κάποια μέρα. Όσο για τη μαγειρική. Ξεκινώντας με «δάσκαλο» τη μητέρα μου και στη συνέχεια προσπαθώντας μόνος μου, ξεκίνησα αρχικά να μαγειρεύω σπίτι, ανακαλύπτοντας ότι μου άρεσε. Έτσι πριν την πανδημία, έχοντας ήδη ξεκινήσει παράλληλα με τις σπουδές μου να εργάζομαι σε κουζίνες, αποφάσισα να σπουδάσω τη μαγειρική, ξεκινώντας τις σπουδές στη Le Monde από την οποία και αποφοίτησα, όσο συνέχισα να εργάζομαι σε κουζίνες και συνεχίζοντας πλέον να μαγειρεύω στον ελεύθερο μου χρόνο ως μια μορφή έκφρασης κι ανταλλαγής ιδεών με τον κόσμο.

Ας υποθέσουμε ότι κάποια στιγμή στο μέλλον που έρχεται οι ιστορίες των βιβλίων σου γινόντουσαν ταινία. Τι μουσική θα συνόδευαν της ιστορίες σου; Το έχεις σκεφτεί ποτέ; Ναι φυσικά και μου πέρασε απο το μυαλό. Το πρώτο τραγούδι που είχα σκεφτεί ξεκινώντας να γράφω τις Τρεις Διαστάσεις ήταν το Sound of Silence. Εκείνη την περίοδο είχα ακούσει μια εκτέλεση του από τους Bobaflex η οποία ήταν αρκετά όμορφη. Πιστεύω ότι σαν τραγούδι, τόσο από θέμα στίχων όσο και από τη μελωδία του αυτή καθ’ αυτή, ταιριάζει με το συνολικό ύφος της ιστορίας. Αυτή θα ήθελα να είναι και η κυρίως μελωδία από κάθε τίτλο της σειράς σε διαφορετική εκτέλεση κάθε φορά. Ίσως και πειραματισμός με άλλες μελωδίες, όμως το Sound of Silence θα ήθελα να αποτελεί πάντα τμήμα αυτής της σειράς.

Βέβαια ο καθένας από εμάς έχει ένα όμορφο πράγμα στη ζώη του όπως για μένα είναι το ραδιόφωνο που θεωρώ ότι είναι ένα μοναδικό κομάτι στη ζωή μου γιατι μέσα απο αυτό μπορώ να εκφραστώ, να γνωρίζω συνέχεια νέους ανθρώπους αλλά και να βοηθάω με τον δικό μου τρόπο εκει που με χρειάζονται. Για έναν όμως συγραφέα ποιο είναι το ποιο ωραίο πράγμα στη ζωή του; Για πες μας; Νομίζω είναι το κοινό του. Άνθρωποι που θα του πουν μια ιδέα που θα τους άρεσε να δουν, θα μοιραστούν μαζί του κάποιο δικό τους κομμάτι και που θα δουν στη συνέχεια τον εαυτό τους, την ιδέα τους ή την επιθυμία τους να παίρνει σάρκα και οστά στην επόμενη ιστορία. Έτσι το βιβλίο δεν είναι μόνο έργο του συγγραφέα αλλά και της παρέας που δημιουργεί μέσω της συγγραφής. Από τον καινούριο αναγνώστη που θα στείλει ένα email για να πει ότι του έλειψε κάτι που θα ήθελε να το δει, μέχρι και το φίλο που απλά σκέφτηκε ότι ένας χαρακτήρας που βρίσκεται υπό κατασκευή του θυμίζει εκείνον κι αυτομάτως αναμνήσεις του παρελθόντος μπαίνουν και στο κείμενο.

Πριν κλεισουμε αυτή την όμορφη συζητησή μας θα ήθελα να αναφερθούμε λίγο στο κομάτι της πανδημίας που έπληξε όλο τον πλάνητη με πρωτόγνωρες για όλους μας καταστάσεις αρκετά θλιβερές. Να μην μπω σε πολλές λεπτομέριες μια που όλοι μας γνωρίσουμε. Σύμφωνα με την γνώμη σου πάντα πιστεύεις ότι άλλαξε κάτι σε σένα ως συγγραφέας τα τελευταία χρόνια; Θα ξεκινήσω με τα θετικά, αναφέροντας ότι δόθηκε ΑΠΕΙΡΟΣ χρόνος για εξάσκηση. Στην πρώτη πανδημία μπόρεσα να ολοκληρώσω τρεις ακόμα ιστορίες, η μια εκ των οποίων βρίσκεται ήδη σε διαδικασία έκδοσης. Φυσικά ήταν μια περίοδος αβεβαιότητας για όλους και τίποτα πλέον δεν είναι το ίδιο όπως πριν, καθώς ακόμα είμαστε σε μεταβατικό στάδιο, όμως η πανδημία έδωσε χρόνο για σκέψη και εσωτερική αναζήτηση.

Μετά απο την καταπληκτική δουλεια σου ως συγγραφέας αλλά και τα υπόλοιπα ταλέντα που είδη αναφέραμε. Πες μου ποιά είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; Έχω θέσει σαν προτεραιότητα στο άμεσο μέλλον να ξεκινήσω τη δική μου οικογένεια. Πάντα θαύμαζα τους γονείς μου για πολλά, ανάμεσα τους και τη μαγική τους θα έλεγα ικανότητα να είναι πάντα ταυτόχρονα και φίλοι και σύντροφοι αλλά και φίλοι και γονείς προς εμένα κάτι που στις μέρες μας είναι σπάνιο και δύσκολο και θα ήθελα κι εγώ να κάνω το ίδιο.

ASPIDA RADIO
Your Online Greek Radio Station
New York, USA
Facebook | Youtube | Instagram | Twitter | TuneIn | Live24 |