Δημήτρης Νάνος: “συναυλία με αποκλειστικά δικά του μουσικά έργα”

Την πρώτη του συναυλία με αποκλειστικά δικά του μουσικά έργα θα δώσει αύριο 19.3.2021 και ώρα Ελλάδας 18.00 ο Δημήτρης Νάνος στο Κέντρο Κουλτούρας Moszkowski στο Καζάν της Ρωσίας. Για όσους και όσες επιθυμούν να την παρακολουθήσουν, η συναυλία θα μεταδίδεται online και δωρεάν μέσω του ακόλουθου συνδέσμου:

https://www.youtube.com/watch?v=-nu_IAqzRf8.

Πρόγραμμα συναυλίας

1) Άχρονη Πολιτεία, κουιντέτο ξύλινων πνευστών σε 4 μέρη • Ήφαιστος • Απόλλωνας • Άδης • Διόνυσος

2) Υπεκφυγή, τρίο εγχόρδων μονομερές

3) Έμμονη Ιδέα, ντουέτο για πιάνο και βιολί μονομερές 

4) 2042018, σόλο φλάουτο σε 2 μέρη

5) Αναμνήσεις από τον Παράδεισο -2 μέρος της τριμερούς σουίτας για σόλο κιθάρα

Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Βερύκιος Νάνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκάδα από όπου πήρε και τα πρώτα του μαθήματα μουσικής, αρχικά στη «Λευκάδιο Μουσική Σχολή» και στη συνέχεια στο Ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες» στο παράρτημα της Λευκάδας.

Κατόπιν σπούδασε στο ΤΛΠΜ Άρτας, έδωσε εξετάσεις στο Ωδείο Αθηνών και παρακολούθησε υποχρεωτικά θεωρητικά μαθήματα με τους Τάσο Ξηράκη και Μπάμπη Κανά και πιάνο με τον Δημήτρη Βεζύρογλου. Τέλος ακολούθησε σπουδές πάνω στην Σύνθεση στην Κρατική Ακαδημία του Καζάν με καθηγητές στα θεωρητικά την Γελένα Σμίρνοβα, στο πιάνο την Ιλσιγία Σαλάχοβα, και στη Σύνθεση την Γέλενα Ανισίμοβα.

Έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους Έλληνες και Ξένους μουσικούς όπως τους/τις: Νίνα Πατρικίδου, Χρήστο Σακελλαρίδη, Μαρίνα Ρετσκάλοβα, Τζόριτ Ντούβες, αλλά και με ανερχόμενους όπως οι: Βασίλης Κανελλόπουλος, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Ρούσλαν Γκαλιμούλιν, Αζάτ Νουργκαγίανοβ. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στην βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής «Λίλιαν Βουδούρη», στο «Ωδείο Φίλιππος Νάκας», στο «Ωδείο Αθηνών», στο «Ωδείο Ατενέουμ» στην «Ελληνοαμερικάνικη Ένωση» στo πλαίσιo συναυλίας της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και σε διάφορες χώρες όπως Ρωσία, Ολλανδία, Γερμανία κ.ά.

Είναι μέλος της Ένωσης Νέων Ρώσων Μουσουργών όπως και της νεοσύστατης μουσικής κίνησης Cambi-ata.  Έχει διατελέσει μέλος της επιτροπής του Φεστιβάλ Μουσικής κινηματογράφου στη Ρωσία και έχει υπάρξει ομιλητής σε διάφορες συναντήσεις συνθετών εντός της Ρωσίας με τελευταία αυτή στο Κέντρο Μοντέρνας Μουσικής Σοφία Γκουμπαιντούλινα με θέμα «Η παραδοσιακή μουσική στην κλασσική μουσική».

Έχει γράψει μουσική για διάφορες παραγωγές της Ρωσικής Κρατικής Τηλεόρασης, μουσική δωματίου, μουσική για σόλο όργανα, μουσική για ταινίες και μουσική για ορχήστρα.