Δανάη Παπαδημητρίου: “Φροντίζω να συλλέγω ακούσματα και να προσπαθώ να τα αφομοιώσω και να τα προσαρμόσω στη δική μου φωνή και το δικό μου τρόπο έκφρασης”

“Η επιτυχία και η αποτυχία είναι έννοιες που ορίζονται δύσκολα και σίγουρα η μια ενέχει την άλλη σε κάποιο βαθμό. Η ζωή είναι ένας συγκερασμός αρνητικών και θετικών συναισθημάτων”

Ποια είναι η πρώτη σας μουσική ανάμνηση; Θυμάμαι χαρακτηριστικά τα πρωινά του Σαββάτου της παιδικής μου ηλικίας που η μαμά μας ξυπνούσε με Γιάννη Σπανό και Κώστα Χατζή. Χαραγμένη στην καρδιά μου είναι και η πρώτη συναυλία που παρακολούθησα στο κηποθέατρο Λάρισας με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Βασίλη Καζούλη και τα Κίτρινα Ποδήλατα.

Περιγράψτε την μέχρι τώρα πορεία σας στην μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Η μουσική συνόδευε την καθημερινότητά μου. Οι δραστηριότητες που επέλεγα και ήμουν καλή, είχαν ως βάση την μουσική, την κίνηση και τον χορό. Ήθελα να βρίσκομαι στην σκηνή με κάθε ευκαιρία. Μετά την μετάβασή μου στην Θεσσαλονίκη για να σπουδάσω Νομική στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο, ασχολήθηκα πιο ενεργά, κάνοντας live σε χώρους, σκηνές και μπαρ της πόλης. Συνεργάστηκα με τους Opera Chaotique και με τον Dim Vach στον δίσκο του ‘Redefine’, ερμηνεύοντας το κομμάτι ‘Like I’m born’.
H pop μουσική αποτέλεσε το αντικείμενο μελέτης μου. Οι φωνές γυναικών της ξένης pop σκηνής με εντυπωσίαζαν και με έκαναν αρχικά να προσπαθώ έστω ηχομιμητικά να αποκτήσω τα περίτεχνα γυρίσματα και την ικανότητα να υπάρχω στην σκηνή ως σύνολο, χορεύοντας και τραγουδώντας.
Φροντίζω να έχω ανοιχτά τα αυτιά μου, να συλλέγω ακούσματα και να προσπαθώ να τα αφομοιώσω και να τα προσαρμόσω στη δική μου φωνή και το δικό μου τρόπο έκφρασης.

Σας τρομάζει η “επιτυχία” ή η “αποτυχία”; Με τρομάζει μόνο η αδράνεια. Οτιδήποτε περιέχει δράση, ακόμη και αν δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα με κάνει να νιώθω ήρεμη και ότι βρίσκομαι στον σωστό δρόμο. Η επιτυχία και η αποτυχία είναι έννοιες που ορίζονται δύσκολα και σίγουρα η μια ενέχει την άλλη σε κάποιο βαθμό. Η ζωή είναι ένας συγκερασμός αρνητικών και θετικών συναισθημάτων.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent shows; Είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα. Δεν έχω ακόμη καταλήξει αν βοηθούν ή όχι στην μουσική πορεία κάποιου νέου καλλιτέχνη. Υπάρχουν απίστευτες φωνές στην Ελλάδα που αξίζει να ακουστούν αλλά από εκεί και πέρα οι προσωπικές επιλογές και η μοναδικότητα του καθενός οδηγεί στον δρόμο της μουσικής και της δισκογραφίας.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Θα ήθελα πολύ να βρεθώ στην σκηνή με τον Eros Ramazzotti. Με γοητεύει η φωνή του και έχω μια αδυναμία στην ιταλική γλώσσα.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Είμαι νέα στον χώρο και δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω. Προσωπικά φροντίζω να δέχομαι συμβουλές και γνώμες από ανθρώπους του χώρου που σέβομαι, εκτιμώ και αγαπώ και να εμπιστεύομαι το ένστικτο και την εσωτερική φωνή μου.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας μουσικά σχέδια; Ένας ολοκληρωμένος δίσκος είναι μια μεγάλη μου επιθυμία και δουλεύω προς αυτή την κατεύθυνση και φυσικά live εμφανίσεις για την παρουσίαση της δουλειάς μου.

Bio. Η Δανάη Παπαδημητρίου, νέα ανερχόμενη τραγουδίστρια- τραγουδοποιός μας συστήνεται και μας αφιερώνει το πρώτο της τραγούδι με τίτλο « Πεταλούδα».

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λάρισα. Aσχολήθηκε από μικρή ηλικία με την ρυθμική γυμναστική και τον χορό καθώς λάτρευε να βρίσκεται στην σκηνή και να μεταμορφώνεται. Σπούδασε νομική στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης οπου έκανε τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι. Συνεργάστηκε με τους Opera Chaotique, έπαιξε σε μουσικές σκηνές και μπαράκια της πόλης με διάφορα σχήματα και πλέον διαγράφει την δική της πορεία, γράφοντας τα δικά της τραγούδια. Επίσης, κάνει μαθήματα υποκριτικής και θεάτρου για να εξελίσσει διαρκώς τα εκφραστικά της μέσα.
Αναφορικά με την νομική, θέλει να στραφεί προς τον τομέα των πνευματικών δικαιωμάτων καθώς την αφορά άμεσα και ως καλλιτέχνη και φυσικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα με δράσεις μέσω της τέχνης.