Η Νίνα είναι μία και μοναδική

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Περνώντας μια μέρα έξω από το θέατρο Βέμπο, είδα την Νίνα Λοτσάρη που ετοιμάζονται πυρετωδώς για την παράσταση «Κυρία επιθεώρηση» και χάρηκα πολύ. Είχα καιρό να την δω και να τα πούμε. Της υποσχέθηκα να την πάρω και να κάνουμε μια συνέντευξη.

Νίνα μου πως πέρασες το καλοκαίρι σου; Ήταν ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι Νίκο μoυ με κάποια διαλείμματα ψυχικής απόδρασης για να δούμε τη ζωή αλλιώς… αλλά θα προτιμούσα να ήταν δημιουργικό αντί να κάνω διακοπές! Εκτός του ότι ακυρώθηκαν όλες οι συναυλίες και οι παραστάσεις μου, επιπλέον και τα συμβόλαια που έχω για δουλειές μέχρι το καλοκαίρι του 2022 είναι στον αέρα.

Είναι τρομερό όλο αυτό που συνέβη σε πολλούς επαγγελματίες αλλά και σε όλους τους καλλιτέχνες. Γι’ αυτό βλέπω τελευταία κάποιες αναρτήσεις σου και μου μοιάζεις κάπως θυμωμένη; Θυμωμένη όχι… έχω πάψει να έχω θυμό μέσα μου όσο και να πιέζομαι. Απογοητευμένη είμαι. Όταν αισθάνεσαι πως τόσα χρόνια δουλειάς δε μετράνε στο σύνολό τους ώστε να έχεις την παραμικρή πρόνοια από τον κρατικό μηχανισμό, και μιλάω για τον περισσότερο κόσμο στον καλλιτεχνικό χώρο, αρχίζεις και αμφισβητείς την ατέρμονη αγάπη σου γι’ αυτή την εκ φύσεως ψυχοφθόρα δουλειά σε επίπεδο ασφάλειας.

Τι ελπίζεις να γίνει στο μέλλον; Ελπίζω σε ένα μέλλον με περισσότερη αυτάρκεια για να μην εξαρτιόμαστε από τίποτα και από κανέναν!

Πες μου για την παράσταση… Μετά την απίστευτη επιτυχία που είχε στην Θεσσαλονίκη η «Κυρία Επιθεώρηση» έρχεται στο «θέατρο Βέμπο», Θεού θέλοντος και Coronavirus επιτρέποντος, λέμε να ξεκινήσουμε τέλη Οκτώβρη. Είμαστε όλοι μας μουδιασμένοι μια και δεν ξέρουμε τι θα γίνει οπότε τα πάντα ξεδιπλώνονται βήμα -βήμα αγκαζέ με τις εξελίξεις!

Τηλεόραση βλέπεις, σου αρέσει κάτι; «Άγριες μέλισσες» βλέπεις; Η αλήθεια είναι πως δε βλέπω σήριαλ γενικότερα, όχι γιατί τα σνομπάρω, απλά εκείνες τις ώρες προτιμώ αν είμαι σπίτι να αράζω με ένα βιβλίο και μουσική και να εμπνέομαι δημιουργώντας καινούργιες προκλήσεις! Αν δω τηλεόραση συνήθως βλέπω ενημερωτικές εκπομπές και κάποια ταινία από Ευρωπαϊκό κινηματογράφο που έχω αδυναμία! Ειδικά τα Ισπανικά ψυχολογικά θρίλερ και τις γαλλικές κωμωδίες!

Οι κόρες σου τι κάνουν; Είναι υπέροχες, εκπληκτικές τα καλύτερα παιδιά του κόσμου. Υπομονή κάνουν και αυτές με όλα αλλά έχουμε σύμπνοια και απέραντη αγάπη!

Έχουν συμβιβαστεί με το θέμα «μάσκες στα σχολεία»; Απολύτως κανένα πρόβλημα με τις μάσκες. Έχουν συνειδητοποιήσει πως έχει να κάνει με «ανωτέρα βία», κατανοούν και τη σοβαρότητα του θέματος και ακολουθούν κατά γράμμα αυτό που επιβάλλει η συνθήκη αυτή!

Έχει κληρονομήσει καμιά από τις δύο, κάποιο ταλέντο σου; Το μόνο σίγουρο είναι πως η μικρή μου κόρη μπορεί να γίνει μια σπουδαία κωμική ηθοποιός! Η μεγάλη μου κόρη θέλει να προσφέρει την αγάπη της στα παιδάκια γι αυτό και ονειρεύεται να γίνει παιδίατρος!

Θα τις ενθάρρυνες να γίνουν καλλιτέχνες; Θα τις ενθάρρυνα να κάνουν μόνο αυτό που επιτάσσει η ψυχή τους!

Ξέρουμε αρκετά πράγματα για σένα, ξέρουμε πως είσαι από την Πάτρα, αλλά δεν ξέρουμε ας πούμε, αν μαγειρεύεις, αν έχεις κατοικίδιο, πως περνάς τις ελεύθερες ώρες σου, αν πηγαίνεις σουπερμάρκετ, αν βάζεις πλυντήριο; (γέλια) Όντας γυναίκα καριερίστα με άστατα ωράρια και ταξίδια, δε θα μπορούσα να…

Η συνέχεια εδώ: https://bit.ly/2G57n8k