Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: “Και οι 11 ήταν υπέροχες” Μοναδικές γυναίκες τιμήθηκαν για την προσφορά τους

Η Παρασκευή, η Ζωή, η Ιουλία, η Χρύσα, η Μαρία, η Πίτσα, η Εύη, η Μαρία, η Μόρφω, η Βασιλική, η Μαγδαληνή.

Στο πρόσωπό τους ενσαρκώνονται οι πολλαπλοί ρόλοι της γυναίκας: Μητέρα, Κόρη, Αδελφή, Σύντροφος, Σύζυγος, Εργαζόμενη.

Είναι τα πρόσωπα που δίνουν νόημα στις ζωές μας. Που μπορούν και συνδυάζουν την ανιδιοτελή αφοσίωση και τη γλυκιά θαλπωρή με τον ατσάλινο δυναμισμό και την θέληση.

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη τίμησε σημαντικές προσωπικότητες που έχουν αφήσει το δικό τους προσωπικό αποτύπωμα στο κοινωνικό μας γίγνεσθαι.

Με το αναμνηστικό του δήμου αλλά και έπαινο τιμήθηκε η Διευθύντρια Τροχαίας Θεσσαλονίκης, η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει παρόμοια επιτελική θέση, Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου, μία βράβευση που έκανε ο ίδιος ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης σε «ένα εξαιρετικό στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας με ευαισθησία για την κοινωνία και τον άνθρωπο». Επιπλέον τιμήθηκαν οι: 

• ιδρύτρια και πρ. Πρόεδρος του Παιδικού Χωριού Φιλύρου, Ζωή Δανιηλίδου, τη διάκριση παρέλαβε η κόρη της Ελένη,

• εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Αδελφότητας «Χριστιανική Ελπίδα» Φιλύρου Ιουλία Χατζηδάκη,

• εθελόντριες Πολιτικής Προστασίας Φιλύρου, Χρύσα Παπά – Νάκου και Μαρία Τζουμανίδου,

• εθελόντρια Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος, Μαρία Κοκκίνου,

• ιδρύτρια της χορωδίας αποφοίτων Κολεγίου Ανατόλια Πίτσα Πασχάλη,

• εκπρόσωπος των κυριών του συσσιτίου του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία Πυλαίας Εύη Κουρμέτη,

• και οι κυρίες Μόρφω Ψωμά, Βασιλική Μαλιάτσου και Μαγδαληνή Τόκου από την Πυλαία για τη δράση τους στη διατήρηση του πολιτισμού και εθίμων της περιοχής.  

Κεντρικές ομιλήτριες της βραδιάς ήταν η εκπαιδευτικός  Ευπραξία Καρρά  και η  Αριάννα  Βατάκα πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού συλλόγου Πανοράματος.

«Παρά τα βήματα που έχουν γίνει, ο δρόμος της ισότητας των δύο φύλλων είναι μακρύς και ο σημερινός εορτασμός υπενθυμίζει σε όλους μας ότι έχουμε καθήκον να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο, για μια κοινωνία πλήρους και ουσιαστικής ισότητας» τόνισε  ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Από τη μεριά της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ανατολής Κωνσταντινίδου, που είχε την εποπτεία της εκδήλωσης, σημείωσε ότι «Τιμάμε την γυναίκα μάνα, σύζυγο, κόρη, εργαζόμενη, νοικοκυρά. Όχι όμως επετειακά, αλλά ως μια μέρα τιμής και σεβασμού της προσφοράς της στην κοινωνία».