Γρηγόρης – Άννα Μπιθικώτση: Το πρόγραμμα του live tour τους σε δεκάδες πόλεις ανά την Ελλάδα για τα «100 χρόνια Γρηγόρης Μπιθικώτσης»

Μία μουσική παράσταση-αφιέρωμα, στον αείμνηστο Γρηγόρη Μπιθικώτση, μία μουσική παράσταση-κειμήλιο, για τον πολιτισμό μας, παρουσιάζουν και περιοδεύουν ανά την Ελλάδα, τα δύο του παιδιά. Ο καλλιτέχνης Γρηγόρης και η λογοτέχνης Άννα, με αφορμή, την συμπλήρωση των «100 χρόνων» του πατέρα τους, επιμελήθηκαν από κοινού, ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα, διάρκειας τριών ωρών περίπου, που πραγματικά, που προκαλεί μεγάλη συγκίνηση, στο κοινό, που έχει παρευρεθεί, στις μέχρι σήμερα συναυλίες τους.

Ο Γρηγόρης (ο νεότερος) αποδίδει τις μεγάλες επιτυχίες του «Σερ Μπίθι», πλαισιωμένος από τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μπιθικώτση» , ενώ ανάμεσα στα τραγούδια παρεμβάλλονται οι λυρικές αφηγήσεις της Άννας, που ταξιδεύουν το κοινό στους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής και του έργου του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή.

Στο μουσικό αυτό ταξίδι παρακολουθούμε την πορεία του Γρήγορη Μπιθικώτση από το Δεκέμβριο  του 1922 ως το στερνό του ταξίδι στην αθανασία τον Απρίλιο του 2005, από τα πρώτα δύσκολα χρόνια μέχρι τις συναντήσεις του ορόσημο με τους Μάρκο Βαμβακάρη, Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και τη διαδρομή της καταξίωσής του στους δρόμους της Τέχνης, δίπλα στους ανυπέρβλητους συνθέτες, ποιητές, στιχουργούς και συνεργάτες του.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης προβάλλεται στη σκηνή σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο των Γρηγόρη και Άννας Μπιθικώτση.

Ο Γρηγόρης και η Άννα Μπιθικώτση, και με τη βοήθεια της «In Productions», που υπογράφει την παραγωγή, του live tour τους, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν, το μεγάλο όνειρό τους, και να υμνήσουν τον πατέρα τους, από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, σε μία non stop, περιοδεία.

Δείτε το  μέχρι στιγμής, πρόγραμμα του καλοκαιρινού tour τους, για τα «100 χρόνια Γρηγόρης Μπιθικώτσης»:

●20/6 Δήμος Δραπετσώνας-Κερατσινίου  (Πολυχώρος λιπασμάτων )

●25/6  Δήμος Αργυρούπολης-Ελληνικού  (Πλατεία Σουρμένων-Ελληνικό )

●1/7 Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος  (Πολιτιστικό κέντρο Αρτέμιδος)

●3/7 Δήμος Χαλανδρίου (Θέατρο ρεματιάς )

●4/7 Δήμος Ζωγράφου (Βίλα Ζωγράφου )

●8/7 Δήμος Κρωπίας  (κεντρική πλατεία)

●11/7 Δήμος Βριλησσίων  (Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη)

●13/7 Γαλατάς Τροιζηνίας (λιμάνι Γαλατά)

●17/7  Αρχ. Ολυμπία (Ανοιχτό θέατρο Φλόκα )

●25/7 Πρέβεζα 

●30/7 Κόρινθος 

●1/8  Ίλιον (Θέατρο Τρίτση)

●3/9 Δήμος Κερατέας   (φεστιβάλ μελιού )

●7/9 Δήμος Παλαιού Φαλήρου 

●10/9 Δήμος Παιανίας  (κεντρική πλατεία )

●12/9 Αττικό Άλσος

●18/9  Θεσσαλονίκη (Μονή Λαζαριστών)

●24/9 Δήμος Ηλιούπολης  (Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης)