Γιώργος Δάμτσιος: “Θεωρώ ότι εάν δεν σέβεσαι εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου, τίποτα δεν ξεκινάει καλά σε ένα βιβλίο”

“Βάζω στόχους, βραχυπρόθεσμους αλλά και μακροπρόθεσμους, και προσπαθώ να τους πετύχω”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να γράφετε; Ξεκίνησα σε πολύ μικρή ηλικία, στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Ουσιαστικά βέβαια εκείνον τον καιρό περισσότερο αντέγραφα πράγματα που διάβαζα ή έβλεπα στην τηλεόραση. Αλλά οι βάσεις είχαν μπει και σταδιακά άρχισαν να έρχονται και οι αμιγώς δικές μου ιστορίες.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως συγγραφέα; Για την ακρίβεια οι λέξεις είναι δύο: Σκληρή δουλειά. Δεν μου έχει χαριστεί τίποτα μέχρι τώρα. Και τα επτά βιβλία που έχω κυκλοφορήσει, τα έχω δουλέψει όσο περισσότερο μπορούσα πριν τα παραδώσω στους εκδότες μου. Θεωρώ ότι αν δεν σέβεσαι εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου, τίποτα δεν ξεκινά καλά σε ένα βιβλίο.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν τη συγγραφή; Η συγγραφή είναι εδώ και πολλά χρόνια καθημερινή συνήθεια οπότε δεν θα έλεγα ότι περιμένω να χτυπήσει κάποιο «καμπανάκι έμπνευσης» πριν καθίσω απέναντι από το βιβλίο που γράφω. Από την άλλη, ίσως και να συμβαίνει ασυναίσθητα και να μην το αντιλαμβάνομαι. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε είμαι πραγματικά πολύ τυχερός!

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας; Κολλώντας το στα συγγραφικά, θα έλεγα κυρίως «πειθαρχημένο». Βάζω στόχους, βραχυπρόθεσμους αλλά και μακροπρόθεσμους, και προσπαθώ να τους πετύχω. Στην πορεία κάποια πράγματα πάντα χρειάζονται αναπροσαρμογή, αλλά είναι κι αυτό μέρος του παιχνιδιού.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Στα βραχυπρόθεσμα σχέδια, του 2020 δηλαδή, υπάρχουν δύο νέα βιβλία που έρχονται. Τον Μάιο αναμένεται η κυκλοφορία του The Metal Chapters Vol. 2, ενός πρότζεκτ που συνδέει τη λογοτεχνία με τη μέταλ μουσική, το οποίο και δουλεύω εδώ και ενάμιση χρόνο σε συνεργασία με τους καλούς φίλους Μάριο Δημητριάδη και Roger Rovento. Τέλος, τον Σεπτέμβριο, αν όλα πάνε καλά με την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε σε παγκόσμιο επίπεδο, θα έρθει το καινούριο μου βιβλίο από τις εκδόσεις BELL.

Βιογραφικό:

Ο Γιώργος Δάμτσιος γεννήθηκε το 1978 και μένει στη Νάουσα Ημαθίας με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά. Παίζει μπάσο στο Heavy Metal συγκρότημα Silent Vortex ενώ αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του φεστιβάλ φαντασίας Fantasmagoria. Πραγματοποιεί σεμινάρια δημιουργικής γραφής για λογαριασμό της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Νάουσας.

Οι κυκλοφορίες του:
–Μέχρι την τελευταία του ανάσα (Νοέμβριος 2015, εκδόσεις Momentum, μυθιστόρημα).
–Το Τρίπτυχο Των Ευχών (Απρίλιος 2017, πρότυπες εκδόσεις Πηγή, μυθιστόρημα).
–Στη γέφυρα των χαμένων ψυχών (Σεπτέμβριος 2017, εκδόσεις Λυκόφως, μυθιστόρημα που γράφτηκε σε συνεργασία με τον συγγραφέα Μάριο Δημητριάδη).
–The Metal Chapters Vol. I (Απρίλιος 2018, πρότυπες εκδόσεις Πηγή, λογοτεχνικό/μουσικό πρότζεκτ, γραμμένο σε συνεργασία με τον συγγραφέα Μάριο Δημητριάδη). Το βιβλίο κυκλοφόρησε στα Αγγλικά τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.
–Μυστικά στο λυκόφως (Ιούλιος 2018, εκδόσεις Λυκόφως, συλλογή διηγημάτων).
–Σκοτεινό πέπλο (Νοέμβριος 2018, εκδόσεις BELL, μυθιστόρημα).
–Εξημέρωση (Οκτώβριος 2019, εκδόσεις BELL, μυθιστόρημα).
–Έχει συμμετάσχει επίσης και σε δέκα συλλογικά έργα.

Βρείτε τον στο προσωπικό του site: georgedamtsios.com