ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ “Έχω εμπιστευτεί, έχω απογοητευτεί και πληγωθεί…”

Συνέντευξη στο Νίκο Μουρατίδη

Όσα χρόνια κι αν περάσουν ο Γιώργος θα είναι «μικρό παιδί». Και αξιαγάπητος, και γλυκός, και ταλαντούχος, και δουλευταράς και πολύ σοβαρός. Τον γνώρισα πριν χρόνια όταν θα συνεργαζόμασταν και οι δύο στο πρόγραμμα ενός νυχτερινού κέντρου. Κάποια στιγμή του ανακοίνωσαν από το Mega, ότι είχε εγκριθεί το πρώτο του σίριαλ, «Οι Σαββατογεννημένες» και θέλησε να φύγει. Έγιναν έξαλλοι στο νυχτερινό κέντρο και… «ήσουν ο μόνος που με υπερασπίστηκες» μου υπενθυμίζει ο ίδιος. Τελικά μετά από λίγο διαφώνησα κι εγώ, κι έφυγα επίσης.

Είδα το πρώτο του θεατρικό έργο, και έτσι τον πήρα στο τηλέφωνο να τα πούμε λιγάκι…

Γιώργο μου γεια σου που σε πετυχαίνω; Μόλις έχω ξυπνήσει…. Πάρε με σε 10 λεπτά σε παρακαλώ να φτιάξω ένα καφέ…

(μετά από 10 λεπτά)

Τον έφτιαξες; Τι καφέ πίνεις; Γαλλικό… (γέλια)

Ξεκινώντας να σου πω, πως είδα το έργο σου στο θέατρο ΗΒΗ και πέρασα θαυμάσια. Και γέλασα και σε σκέψεις με έβαλε…. Νίκο μου, Χαίρομαι. Χαίρομαι πάρα πολύ. Αυτός είναι και ο στόχος μου. Μέσα από καθημερινές και ίσως χιουμοριστικές καταστάσεις – να σκεφτόμαστε και λίγο. Κάτι να μας μένει.

Πως πάει η παράσταση; Σκίζει. Ευτυχώς πάμε πάρα πολύ καλά. Είμαστε γεμάτοι καθημερινά…

Άρα θα εξαντλήσετε την σεζόν… Ναι θα πάμε μέχρι την Κυριακή των Βαΐων.

Είναι αξιοθαύμαστο αυτό που κατορθώνεις με τα γραφτά σου. Περνάς με χιούμορ πολλά μηνύματα και μας δίνεις πολύ τροφή για σκέψη…Πραγματικά χαίρομαι που μου το λες, γιατί θέλω αυτά που γράφω να έχουν ουσία, να έχουν κάποιο νόημα, να σημαίνουν κάτι…αλλιώς θα ήταν σαν να έλεγα ανέκδοτα.

Να πω εδώ σε όσους μας διαβάζουν, ότι ο Γιώργος παρουσιάζει φέτος το πρώτο του θεατρικό έργο, με τίτλο «Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του», το οποίο σκηνοθέτησε κιόλας. Και παρ΄ όλο που πήρε τεράστιο ρίσκο βάζοντας να παίξουν μόνο νέοι ηθοποιοί (εκτός από την Κατιάνα Μπαλάνικα), η παράσταση σκίζει. Μια κωμωδία – που δεν είναι μόνο κωμωδία – στην οποία ο Καπουτζίδης μας ψυχαναλύει με χιούμορ μέσα από θέματα έρωτα, αγάπης, συντροφικότητας και σχέσεων.

Οι συνεργάτες σου λένε πως είσαι γενναιόδωρος, εξωστρεφής, μεγαλόψυχος και προστατευτικός. Ισχύει; Νομίζω ναι… άλλωστε και το γεγονός ότι γράφω, σημαίνει εξωστρέφεια και γενναιοδωρία…

Γιατί άργησες να παρουσιάσεις το πρώτο σου θεατρικό έργο; Ίσως γιατί δεν ήμουν έτοιμος, ή γιατί φοβόμουν.. ίσως να μην το ήθελα και πάρα πολύ… δεν ξέρω. Να σου επίσης ότι δεν με θεωρώ αυθεντία σε ότι αφορά το θέατρο. Ενώ είχα -και έχω- λατρεία στο σινεμά και στις τηλεοπτικές σειρές, θέατρο δεν έχω δει, όσο θα ήθελα.

Υπάρχουν περίοδοι που «φορτώνεσαι» με πολλά, αδειάζεις ενεργειακά και μετά χρειάζεσαι κάποιο διάστημα «επαναφόρτισης»; Σίγουρα. Γι΄ αυτό και φέτος που είχα αποφασίσει να κάνω θέατρο, είπα όχι στην τηλεόραση…παρ΄ όλο που το Voice το αγαπάω σαν εκπομπή.  Αλλά δεν γίνεται να τα κάνεις όλα. Έπρεπε να αφοσιωθώ στο γράψιμο.

Δουλεύοντας στην τηλεόραση ως συγγραφέας, ηθοποιός ή και παρουσιαστής βρέθηκες στο μάτι του κυκλώνα και τα Life style MME ουκ ολίγες φορές σε έχουν κάνει φύλλο και φτερό. Πως το έχεις αντέξει; Ποιες είναι οι άμυνες σου; Ααααα μεγάλο θέμα. Εγώ.

Οι συνεργάτες σου λένε πως είσαι γενναιόδωρος, εξωστρεφής, μεγαλόψυχος και προστατευτικός. Ισχύει; Νομίζω πως…

Η συνέχεια εδώ https://bit.ly/37ygB4Z