ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΡΑΚΗΣ: “Προσωπικά θεωρώ επιτυχία τη δυνατότητα να μπορώ να δημιουργώ μουσική και να ταξιδεύω σε όλη την Ελλάδα κάνοντας εμφανίσεις, εκφράζοντας παράλληλα τα συναισθήματά μου και την αλήθεια μου”

https://www.facebook.com/GiorgosGelarakisofficial

https://www.youtube.com/watch?v=lGRjEXgSWcg

Ποια είναι η πρώτη σας μουσική ανάμνηση; Μου βάζεις δύσκολα ομολογώ, αλλά νομίζω ότι η πρώτη μου μουσική ανάμνηση είναι να ακούω τον «Ανθρωπάκο» του Χατζηνάσιου με την Τσανακλίδου από το ραδιόφωνο. Κάπου εκεί παίρνω ως ακροατής και το χρίσμα των πρώτων μου συναυλιών με καλλιτέχνες που θαυμάζω μέχρι και σήμερα.

Περιγράψτε με ποιον μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Νομίζω ότι ο κάθε μουσικός επιθυμεί να συνεργάζεται με ανθρώπους που έχουν ως στόχο τη δημιουργία και την αμοιβαία έκφραση συναισθημάτων, ανεξάρτητα της αναγνωρισιμότητας και της καταξίωσης του καθενός.
Αυτό αποτελεί ευλογία για τον καθένα και οδηγεί ενστικτωδώς σε όμορφα μουσικά μονοπάτια, σε μια πορεία χωρίς ενδοιασμούς και διλήμματα.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Για να απαντήσω σε αυτό θα πρέπει να ορίσουμε τι σημαίνει επιτυχία ή αποτυχία για μένα. Προσωπικά θεωρώ επιτυχία τη δυνατότητα να μπορώ να δημιουργώ μουσική και να ταξιδεύω σε όλη την Ελλάδα κάνοντας εμφανίσεις, εκφράζοντας παράλληλα τα συναισθήματα μου και την αλήθεια μου. Όταν αυτό πραγματοποιείται νομίζω ότι είναι η απόλυτη επιτυχία για μένα. Όταν συντελούν παράγοντες που με απομακρύνουν από αυτό το στόχο, προσπαθώ να επικαλεστώ όλα εκείνα τα αποθέματα υπομονής, επιμονής και θετικής ενέργειας που έχω αποκομίσει από το παρελθόν, ώστε να ξεπεράσω σύντομα τα όποια εμπόδια παρουσιάζονται, να αποφύγω το αίσθημα της ανασφάλειας και τον ορισμό κάποιας μου κίνησης ως αποτυχία.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Τα talent show με βρίσκουν απόλυτα αντίθετο όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν και θεωρώ ότι έχουν προκαλέσει τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις τόσο στη μουσική βιομηχανία, όσο και στους στόχους που προσπαθεί να θέσει ένας νέος μουσικός-καλλιτέχνης. Τροφοδοτούν την ματαιοδοξία, καταρρακώνουν προσωπικότητες και δημιουργούν μια ψευδαίσθηση αναγνωρισιμότητας, η οποία οδηγεί σε εφησυχασμό και αποπροσανατολισμό σε σχέση με τα φυσιολογικά μουσικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Στην Ελλάδα ο όρος μάνατζερ με την ακριβή έννοια του όρου έχει εκλείψει πλέον. Πριν 20-30 χρόνια θεωρώ ότι όντως υπήρχαν ικανοί άνθρωποι που ήταν υπεύθυνοι για το στήσιμο ενός καλλιτέχνη και το αναλάμβαναν από την αρχή ως το τέλος. Πλέον είναι πολύ μικρός ο αριθμός αυτών των ανθρώπων και μάλιστα οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες ασχολούνται αποκλειστικά με 2-3 καταξιωμένους καλλιτέχνες ο καθένας. Είναι η εποχή που δυστυχώς θα πρέπει ο κάθε μουσικός να αναλάβει αρκετά διαδικαστικά πράγματα που είναι απαραίτητα να γίνουν, δρώντας σα μονάδα. Αυτό βέβαια έχει ως αντίκτυπο να αποσπάται από τη δημιουργία, τη μελέτη και γενικότερα τη μουσική αυτή καθαυτή.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Θα περιμένουμε όπως όλοι μας βέβαια ποια θα είναι η εξέλιξη με την πανδημία για να κάνουμε το φετινό προγραμματισμό, όσο μπορούμε πάντα. Από εκεί και πέρα είναι άμεσος στόχος η κυκλοφορία νέων τραγουδιών που ετοιμάζονται εδώ και 4 χρόνια. Υπάρχει υλικό πολυσυλλεκτικό, 16 καινούρια τραγούδια και άλλα πολλά φίλων και συνεργατών υπό ηχογράφηση. Το καλοκαίρι αν πάνε όλα καλά, θα έχουμε πάλι καλοκαιρινή περιοδεία σε διαφορετικές κάθε φορά συνθήκες και μορφές.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΡΑΚΗΣ
Ο Γιώργος Γελαράκης γεννήθηκε στη Βέροια. Από το 2008 πραγματοποιεί εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και μεγάλα καλοκαιρινά φεστιβάλ, καθώς και openings σε συναυλίες σημαντικών καλλιτεχνών (Β.Παπακωνσταντίνου, Χ.Θηβαίος, Π.Κατσιμίχας, Φ.Πλιάτσικας, Κ.Τουρνάς, Μ.Στόκας, Γ.Μηλιώκας, Λ.Παπαδόπουλος κ.ά.). Το 2007 – 2009 συμμετέχει ως ηθοποιός σε παραστάσεις της Θ.Ο.Π. σε Ορεστιάδα, Πάτρα, Κρήτη κ.α. Το 2011 και 2013 κατακτά το 3ο βραβείο σε διαγωνισμούς τραγουδιού του musicheaven.gr, και το Μάρτιο του 2013 κυκλοφορεί η πρώτη του δισκογραφική πρόταση με τίτλο “Ονειροποιός” από την Fm records, με δικές του συνθέσεις και στίχους. Το 2014 και 2015 πραγματοποιεί περιοδείες σε όλη την Ελλάδα με εμφανίσεις από την Ορεστιάδα ως την Κρήτη. Το Δεκέμβριο του 2015 κυκλοφορεί το 2ο προσωπικό του album με τίτλο “Η πόλη μια άδεια αγκαλιά” από την MLK. Ο χειμώνας 2016-17 αποτελεί την έναρξη για πολλές διαφορετικές συνεργασίες και εμφανίσεις με τον τραγουδοποιό Δ.Κοργιαλά. Το Φεβρουάριο του 2017 πραγματοποιεί μία σημαντική εμφάνιση στο “Σταυρό του Νότου” στην Αθήνα με τη συμμετοχή του Ν.Ζιώγαλα και παράλληλα ηχογραφείται το 3ο του album! Το καλοκαίρι του 2017 πραγματοποιεί περιοδεία με πάνω από 30 εμφανίσεις στη βόρεια Ελλάδα. Το χειμώνα του 2017-18 εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλο, Καβάλα, Κοζάνη κ.ά. και συναντά τα Κίτρινα ποδήλατα, όπου μαζί ηχογραφούν το τραγούδι “Το νήμα” το Φεβρουάριο του 2018, που αποτελεί προπομπό του 3ου του album. Το καλοκαίρι του 2018 πραγματοποιεί εμφανίσεις σε Βόρεια Ελλάδα Θεσσαλία, Αθήνα και Κυκλάδες και ηχογραφεί 15 καινούρια τραγούδια. Η σεζόν 2018-19 τον βρίσκει να ταξιδεύει και πάλι σε όλη την Ελλάδα με νέα project όπως το αφιέρωμα στο Μ.Λοΐζο, το Θ.Μικρούτσικο κ.ά, και μια σειρά από εμφανίσεις για 1η φορά στην Πελοπόννησο. Το καλοκαίρι του 2019 πραγματοποιεί και πάλι μεγάλη περιοδεία με 30 εμφανίσεις. Το Δεκέμβριο του 2019 πραγματοποιεί στο «Μουσικό κουτί» στο Γκάζι την παράσταση «Βέροια,Θεσσαλονίκη,Αθήνα», παρέα με τους τραγουδοποιούς Σ.Γκατζούρα και Γ.Μάρτο. Η νέα του δισκογραφική πρόταση αναμένεται μες στο 2020.